echilibrul dintre mulineta si lanseta??

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 02 Mar 2007 21:58

tudorgabriel scrie:Eu consider ca ansamblul lanseta +mulineta este echilibrat in momentul in care asez acest ansamblu pe degetul aratator undeva in dreptul tamburului mulinetei si ansamblul sta la orizontala,adica echilibrat.
probeaza pe combinatiile tale si o sa vezi ca nu o sa iti iese cum descri tu!
sau nu o sa te ajute prea mult aruncari, fortari de mulinete etc.

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 02 Mar 2007 22:03

imi cer scuze ca am botezat pe cineva :oops:
RADUMATICA su nu "radumanica"
am observat acum!!
astept si alte raspunsuri,pareri!!

radumatica
veteran

Mesaj de radumatica » 02 Mar 2007 22:06

In momentul incarcarii lansetei, cand o tii intinsa in fata ta,spre luciul de apa pe care ai ca punct de reper marker-ul...cum simti varful lansetei???
Unde simti ca are greutate???(in fata,sau o simti ca pe un fir de papadie,sau simti o greutate in mana care esta pozitionata pe cotorul lansetei???),indiferent de mod.de mulineta cu care lucrezi :shock:
Ganditi....
Practica , pe balta se face!!!

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 02 Mar 2007 22:22

@freecarp
din pacate aici nu ai dreptate!!
astea ce zici ti sant colectii! si nu au treaba cu echilibrul itre bat si mulineta!
Am impresia ca despre colectii poti vorbii la timbre,tablouri...Nu am auzit pe nimeni sa aiba colectia de la FOX sau a altor producatori,dar ma rog...
Cel mai indicat este sa intelegi ce a vrut producatorul sa realizeze prin fabricarea produsului respectiv si atunci vei intelege daca ti se potriveste cu stilul sau temperamentul tau.Fiecare produs se adreseaza doar unui grup de utilizatori.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 02 Mar 2007 22:22

in momentul incarcari lansetei: eu o tin cu varvul lateral sau in spate.
sa nu imi spui mie acum ca un LC care cantareste pe la 750gr. simti varvul lansetei sau cotorul ca la o mulineta aero gt sau una mai usoara!!

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 02 Mar 2007 22:27

adi.oprea scrie:@freecarp
din pacate aici nu ai dreptate!!
astea ce zici ti sant colectii! si nu au treaba cu echilibrul itre bat si mulineta!
Am impresia ca despre colectii poti vorbii la timbre,tablouri...Nu am auzit pe nimeni sa aiba colectia de la FOX sau a altor producatori,dar ma rog...
Cel mai indicat este sa intelegi ce a vrut producatorul sa realizeze prin fabricarea produsului respectiv si atunci vei intelege daca ti se potriveste cu stilul sau temperamentul tau.Fiecare produs se adreseaza doar unui grup de utilizatori.
dami un exemplu!! la firme consacrate,
ex. fox horizon, unde e mulineta?? sau sant facute ptr. stratos??
de harrison si century nu are rost sa le pomenesc!
cum e cu linea efe (sau cum se cheama) sau astea care vin din franta??nu stiu cum se numesc toate

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 02 Mar 2007 22:31

Cred ca nu si-au terminat inca colectia nu stiu ce sa zic

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 02 Mar 2007 22:33

baga un bigbaitrunner LC pe un bat de lingura sa vezi ce titza se echilibreaza :mrgreen:
si dupa aia un daiwa infinity pe o bologneza :mrgreen:

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 02 Mar 2007 22:34

Trimite si mie te rog un link cu al producatorilor astia harrison si century sa ma uit la mulinetele lor.

florinw
senior member

Mesaj de florinw » 02 Mar 2007 22:37

eu cred ca o combinatie ideala din pct de vedere al echilibrarii nu exista,si oricum in momentul in care ne gindim la ansamblul bat mulineta nu echilibrul este pe primul loc.
eu prefer betele de 3,6 cind sint cu barca (in principiu nu mai arunc)si bete usoare (2,75 lbs-max3)
daca arunc ,folosesc in general bete de 3,9m-3,5 lbs,in ambele cazuri prefer bbrlc.
poate parea ciudat dar la betele lungi mi se mai potriveste si cu mulineta mai mica,pe cind la cele scurte nici la un caz.ghiceste cineva de ce?
probabil ca echilibrarea ansamblilui sa fie important dar nu cel mai important si pierderea de distantza la aruncare nefiind o problema pt mine ,nefiind un aruncator grozav....

Scrie răspuns