Barci momitoare teleghidate

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

fricosu007
new member

navomodel Nadit, transport montura

Mesaj de fricosu007 » 10 Iul 2005 23:08

as putea sa va recomand si pe cineva din constanta ...le face super bine...si preturile nu sunt asa de piperate ;) iata aici numaru lui si emailu ... fricosu007j@yahoo.com 0745109987 sau 0723097724

Moose_master
member

barcuta ??????????????????????????????????

Mesaj de Moose_master » 03 Aug 2005 07:08

Decat sa dau 500 de euroi pe o barcuta, mai bine imi iau cu banii astia doua ESXH 13' 3.5 lbs si stiu ca am lansete de lansete cu care lansez 130 de metri fara nici un fel de comentariu.
Care dintre voi are de lansat la 300 de metri (unde se duce barcuta)....??? La 300 de metri nici n-o mai vezi pe apa ziua in amiaza mare cand bate soarele in apa de-ti rupe ochii. Ce structuri ale fundului ai tu la 300 de metri sau poftim la 200 de metri in larg ? Ce motive te fac pe tine ca pescar sa-ti plantezi bila la 200 ca sa nu mai zic de 300 de metri ?
Ai 300 de metri de fir pe tambur ? Adica vreau sa spun 400 ca balaurele s-ar putea sa aiba vreo 20 de kile si sa isi mai ia si el (asa la misto) vreo suta de metri de nylon.
Are vreunul dintre voi idee ce inseamna sa intepi la 300 de metri in larg?
Da va imaginati cam ce inseamna sa aduci crap de 10 kile (nici nu vreau sa-mi imaginez mai mult) de la 200 de metri ? (sau mai bine de la 300 ca pana acolo fuge nenorocita de barcuta)
Cati dintre voi au lansete cu care sa scoti pe mal peste de la 300 de metri ?

Asa ca ajungem tot la lansete.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cred ca barcutele ar trebui sa ramana la cercul de navomodele.

Vrei sa lansezi tare , ia-ti Century FMJ, pui 160 de grame de plumb, te infigi in ea ca-n vecinu de deasupra si se duce de nu vezi plumbul cand cade. Si ????? La ce iti ajuta ?

Stima

Moose

P.S. Recordul mondial la aruncarea plumbului cu lanseta este detinut cu un Century si daca imi aduc bine aminte este de vreo 278 de metri( cat o barcuta ghidusa)
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 03 Aug 2005 08:27

Corect Moose, dar cum nadesti 1-2 kg de Boilies la o distanta de sa zicem de numai 150 m ? Cu Cobra ? :roll:
O barcuta de nadit este ceva misto si daca mai are si sonar este HiTec
Imagine Imagine

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 03 Aug 2005 08:40

@carprom
Si investitzia cam cat ar fi???
Cea din foto este din germany?

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 03 Aug 2005 09:07

Este din Olanda. Complect cu totului tot ca 1500 €
http://www.schrijvermodelbouw.nl/

Moose_master
member

150

Mesaj de Moose_master » 03 Aug 2005 14:51

Carprom,

Distanta de 150 m imi este si mie obsesia. Asta este distanta la care tanjesc intr-un loc in care stau niste bucati pe care le urmaresc de multa vreme. Asta este dupa parerea mea distanta maxima la care poti sa pescuiesti "curat" (bineanteles daca esti dotat de mama natura cu dorsali si de sfantul portofel cu bani sa-ti iei niste scule competente).
Mai mult de 150 inseamna plantat sau cum vrei tu sa-i spui.
Nu spun ca nu se poate pescui. Insa cu totii incercam sa ne masuram puterea si priceperea de pe mal fara ajutorul "artificial" al tehnicii.
Acum or sa spuna multi ca si senzorul este tehnica etc. Normal, pai si lansetele ultimei generatii reprezinta tot tehnica. Si Amnezia este tot tehnica. Si PVA este tot tehnica.
Eu ma refer la pescuitul "curat" sa zicem ca intr-un concurs.

Singura distanta care ar trebui sa puna probleme este acest 150 de metri.
In rest este SF.

Stati putin; si eu am sonar, si eu nadesc cu barca de cauciuc chiar si la 50 de metri pt ca dureaza 5 minute si nu o ora cu racheta sau catapulta, si eu folosesc "scurtaturi". Insa numai cand nu mai am rabdare si cand vreau eu sa dau afara vreun bivol care isi bate joc de mine.

In rest, 85% din capturile mele sunt luate cinstit : cu racheta, cu PVA, cu catapulta, cu lanseuri de ma mir cum mai rezista saraca lanseta (la toamna o scot la pensie ca merita) si cu driluri pe cinste.

Ce am vrut eu sa scot in evidenta cand m-am bagat in vorba, este faptul ca daca vrei sa stai in picioare si cu capul sus printre marii crapari atunci trebuie sa te obisnuiesti (nu vorbesc despre Carprom care se vede ca ar dormi in balta printre crapi, ci in general) sa pescuiesti "pe bune". Altfel devii un fel de pescar caruia daca ii iei tot ce foloseste curent electric dintre accesorii devine brusc un incepator fara sperante.

Cat despre barcuta prezentata de Carprom..... e ghidusa dracia.... hm.... m-as da cu ea in niste locuri aici .... dar io zic totusi ca pot sa-i aduc pe balauri cu ceva munca si fara telecomanda.

Stima,

Moose

carprom
maniac

Re: 150

Mesaj de carprom » 03 Aug 2005 15:21

Moose_master scrie:
Ce am vrut eu sa scot in evidenta cand m-am bagat in vorba, este faptul ca daca vrei sa stai in picioare si cu capul sus printre marii crapari atunci trebuie sa te obisnuiesti sa pescuiesti "pe bune"

Moose
Pai Moose, daca pestii stau la 151 m, atunci cum sa fac ? Ei in general pescuiesc maxim 110m de mal, iar primavara max 3 m. Cineva mia spus cindva asa "daca vrei sai prinzi pe aia mari, pescuieste primavara in mal" , si sa sti ca asa este. Acuma vara sunt unele locuri unde stau pestii la distante mari fata de mal. Ok, pot sa ies cu barca pneumatica si sa nadesc, dar unde astfel de barci sunt intezise...?
Daca am un platou la 151 m, iar in rest ete namol, trebuie sa fac cumva sa ajung acolo.
Noi trebuie sa gasim pestele, si nu invers(parerea mea)

toni
member

Mesaj de toni » 03 Aug 2005 15:30

moose, tot nu ai raspuns cum poti nadi cu bile prin metode "curate" la 150 metri :D :D :D

XquiZZiT
senior member

Mesaj de XquiZZiT » 03 Aug 2005 15:58

shi eu sunt de parere ca un pescuit frumos se face doar de pe mal, atat faza de nadire cat shi cea de prezentare a momelii, dar sunt nenumarate situatzii in care prin utilizarea unei barcutze de nadire o partida ratata se poate transforma in una incununata cu succes. folosirea unei asemenea barcutze prezinta o sumedenie de avantaje: distanzta, precizie, daca este echipata cu sonar poate detecta structurile pe care cu un marker le-am detecta in mult mai mult timp, iar cantitatzile de nada pe care le poate transporta ne scuteshte iarashi foarte mult timp.

@iliuta
foarte utila legatura de pe site in care este prezentata ultima postare de pe forum!!
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

Moose_master
member

Mesaj de Moose_master » 04 Aug 2005 02:23

numai zic nimic ... sunteti carcotasi....

bile la 150 de metri ? da cu ce lansezi tu la 150 de metri de vrei sa nadesti la 150 de metri?

Moose

Scrie răspuns