navomodele de pescuit

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

florinw
senior member

Mesaj de florinw » 25 Oct 2007 19:05

florin-v scrie:CEL MAI BUN SFAT !!!!!!!!!! NU VA LUATI ORCA DE LA PROLOGIC....... :-( :-( :-( :-(
orca este un product prologic?

curios nu am vazuto in catalogul de la ei.in schimb am vazuto pe vreo alte citeva site (diferite)

acum hai sa vorbim serios.chiar asa rea precum te-ai plins nu e.

oricum la pretzul asta....mai puneai 50 euro si itzi faceam eu una de stiropor :P

o barca serioasa costa cel putzin dublu.chestia cu acumulatoru cu 2 drumuri...nu stiu ce sa zic.eu am probat orca,si pot spune ca acumulatoru tine mult mai mult.

nu stiu ce a fost la tine.acumulator vechi?neincarcat corespunzator?tzinut in frig?...cine stie

ce m-a nemultzumit pe mine la orca este faptul ca nu potzi pune un sonar serios pe ea,si din pct-ul meu de vedere nu merita sa investesti intr-o barca fara sonar,deorece pescuiesti in orb

daca tot vrei ceva de precizie atunci una cu sonar.aici este si raspunsul pt matrixx vis a vis de barcutza cealalta

cealalta e o bijuterie,(bineinteles varianta cu sonar) dar trebuie sa te gindesti daca merita sa investesti 1200euro intro jucarie pt copii mari

oricum pretzul (1200euro) e foarte bun fatza de ce am vazut la alte barci,(aprox la aceeasi calitate)

becker -1400-1600euro

si daca sintetzi interesatzi am sa incerc sa scanez 2 articole di carp miror in care sint testate,comparate si evaluate diferite barci

adevarul e ca sint niste bijuterii,dar fara sonar nu prea are nici un sens,cu sonar sint foarte scumpe...

www.becker-fishing-tackle.de

www.planet-vopi.de

www.schrijvermodelbouw.nl

www.futterboot.de

www.mach1futterboote.shop.t-online.de

sau varianta mai ieftina,constructzie proprie.in internet circula tot felul de cartzi de navomodele,un motor costa de la 15 euro in magazinele de hobby,telecomanda cu 6 canale (tot sistemul) se poate gasi de la 50 euro...carena se poate face din fibra de sticla si mai trebuie un pic de munca.problema e ca un sonar care sa emita la 200-300m costa de la 500 euro in sus si aici nu mai merge economisit

EUGEN-DD
junior member

Mesaj de EUGEN-DD » 25 Oct 2007 22:59

florin-v scrie:CEL MAI BUN SFAT !!!!!!!!!! NU VA LUATI ORCA DE LA PROLOGIC....... :-( :-( :-( :-(
Florinw are dreptate.Orca nu are nimic cu Prologic.Nu este ín nici un caz construitä de firma Prologic.Ìn problema cu acumulatorii de la bärcutele de momit:cu ce vitezä o duci,ai vínt lateral sau din fatä,folosesti si luminasi bine ínteles distanta.Plastic casant la frig ???Orca este singura bärcutä pe care se poate urca o persoanä pínä la 70 kg. Si la 400-450 euro cít ai dat pe ea poti sä mai investesti 15-20 euro pentru un acumulator de 10-12 ah.
Make your dream!!!

EUGEN-DD
junior member

Mesaj de EUGEN-DD » 25 Oct 2007 23:02

EUGEN-DD scrie:
Florinw are dreptate.Orca nu are nimic cu Prologic.Nu este ín nici un caz construitä de firma Prologic. In problema cu acumulatorii de la bärcutele de momit:cu ce vitezä o duci,ai vínt lateral sau din fatä,folosesti si luminasi bine ínteles distanta.Plastic casant la frig ???Orca este singura bärcutä pe care se poate urca o persoanä pínä la 70 kg. Si la 400-450 euro cít ai dat pe ea poti sä mai investesti 15-20 euro pentru un acumulator de 10-12 ah.
Make your dream!!!

florin-v
member

Mesaj de florin-v » 26 Oct 2007 09:09

ideea este in felul urmator... daca a mea s-a sticat este logic sa ma plang de ea.
daca am luat-o noua tie ti se pare logic sa mai cumperi si piese la ea????(adica alta baterie)
iar in luna martie 2007 am fost la fescuit la -2 grade noaptea si 14 ziua si a crapat pe laterala stand afara, iar daca tot au facut o trebuiau sa mentioneze ca daca este vint si ploua si nu mai stiu ce interperii este de KKT si nu o mai luam.
asta este parerea mea si numai a mea. cert este pentru mine ca nu este un produs bun asa ca o sa ma plang de el :-( :-(

EUGEN-DD
junior member

Mesaj de EUGEN-DD » 26 Oct 2007 09:59

florin-v scrie:ideea este in felul urmator... daca a mea s-a sticat este logic sa ma plang de ea.
daca am luat-o noua tie ti se pare logic sa mai cumperi si piese la ea????(adica alta baterie)
iar in luna martie 2007 am fost la fescuit la -2 grade noaptea si 14 ziua si a crapat pe laterala stand afara, iar daca tot au facut o trebuiau sa mentioneze ca daca este vint si ploua si nu mai stiu ce interperii este de KKT si nu o mai luam.
asta este parerea mea si numai a mea. cert este pentru mine ca nu este un produs bun asa ca o sa ma plang de el :-( :-(
Cind ai o bärcutä de momit si esti la o partidä de pescuit, trebuie din start sä stii cä íti trebuie cel putin íncä un acumulator rezervä.Egal ce model de bärcutä ai.La Orca este o problemä cä au alimentare pe 6v si bateria tine clar mai putin ca cele pe 12v.Firma Arrow a víndut si ea o grämadä de bärcute Orca dar asta nu ínseamnä cä le-au fabricat ei.Au fost intradevär probleme cu ceva din partea electronicä la unele bärcute dar problema a fost rezolvatä de firma care le produce.
Make your dream!!!

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 26 Oct 2007 10:20

Carcasa din ABS a barcii Orca intr-adevar e susceptibila sa crape la frig. Din cauza asta sunt preferate cele din PAFS (poliamida armata cu fibra de sticla) sau altele de acest gen. Acumulatorii cu Pb 6V/7Ah sunt slabi calitativ si la o descarcare adanca (cum se poate intampla pe balta) sunt compromisi definitiv. Solutia? acumulatori Ni-MH sau, si mai bine, Li-Po, dar sunt scumpi rau, mai ales cei din urma.
Pana la urma, nu conteaza tensiunea de alim la navomodele. Un acumulator cu Pb de 6V/7Ah tine cat unul de 12V/3,5Ah ( au greutati egale), bineinteles la motoare cu puteri identice.
Iar un acumulator de 12V/10Ah are vreo 2,5 kg :cry:

Intrebare: are cineva o barca profesionala, chiar Orca, distrusa? Nu de alta, dar sa folosim carcasa ca sablon pentru facut o coca mai rezistenta, din PAFS sau alta rasina cu fibra de sticla. Preferabil sa fie o coca gen catamaran sau si mai bine, trimaran ( cu 2, respectiv 3 corpuri), pentru stabilitate.
Sisteme de telecomanda ieftine si bune se gasesc, si putem modifica si un sonar ieftin ca sa fie folosibil la 200-300m.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

EUGEN-DD
junior member

Mesaj de EUGEN-DD » 26 Oct 2007 13:55

teacher64 scrie:Carcasa din ABS a barcii Orca intr-adevar e susceptibila sa crape la frig. Din cauza asta sunt preferate cele din PAFS (poliamida armata cu fibra de sticla) sau altele de acest gen. Acumulatorii cu Pb 6V/7Ah sunt slabi calitativ si la o descarcare adanca (cum se poate intampla pe balta) sunt compromisi definitiv. Solutia? acumulatori Ni-MH sau, si mai bine, Li-Po, dar sunt scumpi rau, mai ales cei din urma.
Pana la urma, nu conteaza tensiunea de alim la navomodele. Un acumulator cu Pb de 6V/7Ah tine cat unul de 12V/3,5Ah ( au greutati egale), bineinteles la motoare cu puteri identice.
Iar un acumulator de 12V/10Ah are vreo 2,5 kg :cry:

Intrebare: are cineva o barca profesionala, chiar Orca, distrusa? Nu de alta, dar sa folosim carcasa ca sablon pentru facut o coca mai rezistenta, din PAFS sau alta rasina cu fibra de sticla. Preferabil sa fie o coca gen catamaran sau si mai bine, trimaran ( cu 2, respectiv 3 corpuri), pentru stabilitate.
Sisteme de telecomanda ieftine si bune se gasesc, si putem modifica si un sonar ieftin ca sa fie folosibil la 200-300m.
De ce nu faci sablonul din stiropor.Se prelucreazä usor si este foarte ieftin.
Make your dream!!!

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 26 Oct 2007 17:37

[quote="EUGEN-DD"]

De ce nu faci sablonul din stiropor.Se prelucreazä usor si este foarte ieftin.[/quote]

Nu e usor sa faci un model sculptat din orice-ar fi el. Trebuie anumite caracteristici hidrodinamice, si avand in vedere ca vrem cel putin un catamaran ( cu doua corpuri) ori un trimaran ( cu 3), e greu de tot sa le nimeresti identice si sa mai fie si bine aliniate. :-( Daca ar exista un model gata facut, de ce sa nu-l folosim? :D Oricum, in cel mai rau caz, tot la sculptura se ajunge :mrgreen:
Sa nu mai zic ca o matrita de stiropor e de unica folosinta, cand decofrezi coca de fibra, se va distruge. Ideea era sa facem barem cateva bucati, pentru fiecare din participantii activi cate una, nu? ;-)
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Stefanovic
junior member

Mesaj de Stefanovic » 26 Oct 2007 19:18

Salutare tuturor salut teachers si chiar buna idee ai avut cu deschiderea acestui subiect...eu personal am construit anul trecut 2 barcute(mai bine zis le-am asamblat caci am cumparat telecomanda,servo ,motoare si cochile)si anu asta am mai construi una ...Una dintre ele activeaza si acum pe Sacos...functioneaza cu accu pb acid de 6v7ah...duce cam 15-20 drumuri la 200 metri(depinde de viteza) dar ducea cam putina nada...max 7-800g dar ajungea de obicei...asta ultima e mai mare si duce cam 2 kile dar e mai grea si mere pe 12v...daca va pot ajuta cu ceva cu draga inima...Stefanovici28 pe mess :D

Stefanovic
junior member

Mesaj de Stefanovic » 26 Oct 2007 19:24

Scrie răspuns