Vreau si Eu un AJUTOR!!!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Tilea Gabriel
- Moderator
-
spatar ovidiu
- member
marian m-ai bagat in ceatza!cit de puternica trebuie sa fie o lanseta ca sa potzi intinde firul la pescuit plantat?de ce nu poate fi un batz mai moale?de fapt are vreo importantza din moment ce nu arunci?marian_oprea scrie:Ovidiu, daca vrei sa folosesti lansetele la pescuitul plantat, alege E Class de 3.6m 3.75lb fara sa te gandesti prea mult. Cel mai important aspect la pescuitul plantat este ca lanseta sa fie destul de puternica ca sa poata intinde burta firului, iar E Class este mai puternica decat majoritatea lansetelor de pe piata. Ca aspect, E Class da "clasa" multor lansete mult mai scumpe.
probabil facea referire la faptul ca in cazul pescuitului plantat la distante mari,cand ai un vant din lateral,firul face o burta destul de mare...in momentul inteparii cu o lanseta moale e mult mai grau sa transmiti in "plin" intepatura...socul fiind atenuat de "burta" firului+ elasticitatea firului la care se mai adauga si inconvenientul unui blanc moale...Razvan.D scrie:poate a vrut sa se refere la burta firului in lansare ca la plantat chiar ca nu pricep nici eu
si daca lansezi cu vint lateral nu face burta?firul se intinde cind pui batzul pe suport nu cind trage pestele.si daca plantezi potzi folosi plumbi mai grei ceea ce permite sa intinzi firul mai bine si ata indiferent de betzele folosite...bala scrie:probabil facea referire la faptul ca in cazul pescuitului plantat la distante mari,cand ai un vant din lateral,firul face o burta destul de mare...in momentul inteparii cu o lanseta moale e mult mai grau sa transmiti in "plin" intepatura...socul fiind atenuat de "burta" firului+ elasticitatea firului la care se mai adauga si inconvenientul unui blanc moale...Razvan.D scrie:poate a vrut sa se refere la burta firului in lansare ca la plantat chiar ca nu pricep nici eu
gabi in ce consta" diferentza de potrivire " intre bbrlc si infinity pe aceleas betze? ca par a avea cam aceeasi forma si sint cam la aceeasi greutate...sau poate culorile se asorteaza mai bine?Tilea Gabriel scrie:@ Szobo
avand in vedere ca stiu ce bete ai si ca vrei mulinete bune , iti recomand sa cumperi Daiwa , se potrivesc perfect pe betele tale . Am probat pe ele si Shimano si Daiwa , ultima e mai la locul ei . Nu contest calitatea amandorura .
parca erai in...ceata...dar se pare ca sti raspunsurile la toate...florinw scrie:si daca lansezi cu vint lateral nu face burta?firul se intinde cind pui batzul pe suport nu cind trage pestele.si daca plantezi potzi folosi plumbi mai grei ceea ce permite sa intinzi firul mai bine si ata indiferent de betzele folosite...bala scrie:probabil facea referire la faptul ca in cazul pescuitului plantat la distante mari,cand ai un vant din lateral,firul face o burta destul de mare...in momentul inteparii cu o lanseta moale e mult mai grau sa transmiti in "plin" intepatura...socul fiind atenuat de "burta" firului+ elasticitatea firului la care se mai adauga si inconvenientul unui blanc moale...Razvan.D scrie:poate a vrut sa se refere la burta firului in lansare ca la plantat chiar ca nu pricep nici eu
ps: nu e acelasi lucru cand pescuiesti de pe mal la o distanta de 80-100m si atunci cand plantezi la 200-300m
poate ca mai stiu si eu cite ceva.mai ales ca in ultimii 10 ani pescuiesc in 90% plantat!si asta la distantze de pina in 300m.si se mai intimpla sa am o slabiciune pt betze mai moi,lsi plumbi mai grei (120-200gr) asta e unul din motivele care ma fac sa plantez chiar si cind pescuiesc la distantze mai mici gen 100m.si tocmai credeam ca as avea o experientza in domeniu cind vin afirmatzii de gen:batzul x este mai bun la pescuitul plantat pt ca e mai tare ,sau mai exact are o putere de aruncare mai mare.pt ca acei lbs nu au nici o legatutra cu actziunea batzului.daca era un argument de genul :batzul x este mai bun la pescuitul la distantze mari (plantat) datorita actiunii rapide care face ca sa ai un control mai bun in dril..bla bla ziceam ca e o optziune personala si tzine strict de gust,dar cind aud ca trebuie sa pescuiesti cu un par ca sa intinzi firul cind plantezi (nu fac apropo la batzul amintit ci doar la ideea de rigiditate) ma intreb de unde provine ideea.si cu tot respectul gasesc doar 2 raspunsuri:ori din anumite interese comerciale se recomanda un batz si i se atribuie niste calitatzi in viteza fara sa le gindeasca,ori cel care face astfel de afirmatzii are o viziune mai deosebita despre pescuitul plantat,care as dotri sa o aflu si eu.doar este tot timpu loc sa mai invetzi ceva.daca afirmatzia ar fi venit de la un pescar necunoscut consideram ca respectivul nu prea are tangentze cu pescuitul plantat dar asa,...aveam pretentziibala scrie:florinw scrie:bala scrie:
- marian_oprea
- member
Florin, testul de curbura exact asta indica: puterea lansetei! Nu am afirmat, daca la mine te refereai, nimic despre actiunea lansetei. Am avut ocazia sa pescuiesc plantat cu Century NCS 3.5lb si sa asist pe cineva care planta, adica sa-i intind firul, cu un Century FMJ 3-5oz. Nu ma declar vreun expert in stilul acesta de pescuit, dar nu stiu cum ai putea prefera o lanseta care se face covrig atunci cand vrei sa intinzi firul, in locul uneia care face efectiv firul sa sara din apa. Nu mai vorbesc ce am patit cand am vrut sa scot montura afara si a trebuit sa ridic plumbul de 5oz de pe fundul apei: nici o sansa cu NCS-ul! Acelasi lucru cred ca e valabil cand vrei sa controlezi pestele la 200m.
Actiunea poate fi si ea o perspectiva din care sa privesti o lanseta pentru pescuitul plantat, dar eu unul nu am vazut lanseta cu actiune rapida cu un test de curbura sub 3.5lb.
Actiunea poate fi si ea o perspectiva din care sa privesti o lanseta pentru pescuitul plantat, dar eu unul nu am vazut lanseta cu actiune rapida cu un test de curbura sub 3.5lb.