Lanseta de maxim 250 RON
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Nu cred ca vei vedea tu vre-o diferenta intre inelele sic si altele, decat sa te uiti la asta mai bine uita-te sa aiba: 6 inele cu buza rotunda nu plata! (frecarea cu firul mult mai mica, castig in distanta si o lunecare foarte buna a firului in dril cand firul este tensionat pe buza inelelor), distanta dintre mandrina si inelul de plecare de minim 80 cm (important!), inel de varf cat mai mare 12-16, greutate redusa, actiune progresiva. Astea sunt cam cele mai importante probleme de inceput! cu care ne-am batut capul fiecare din noi. Astea le cam gasesti la shimano care sunt niste bete bune. Cand o sa pui mana pe un bat facut de o firma renumita in asa ceva o sa-ti dai seama ca toate cele de mai sus au fost gandite de mult si va ramane sa te uiti doar la lungime (ft, m), actiune (TC), putere (lb), componente, materiale, design, in functie de preferinte.
Incearca sa faci un efort, nu te grabi, altfel vei regreta doar dupa cateva partide. Si inainte de a cumpara o anumita varga pune mana pe ea, daca nu se poate, cere cat mai multe detalii si vom incerca sa te ajutam.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!
-
catalin_marcu
- junior member
Multumesc frumos de sfaturi, am bagat la cap, cred ca o trec pe la Senzor sa vad ce-mi propun, la telefon mi-au zis sa vin la ei si sa ne uitam la Sert, Pelzer sau chiar Ultimate pana in 200 de RON. Lansetele Sert le cunosc (am si eu una) dar Ultimate si Pelzer nu. Stiu ca sunt firme renumite dar nu stiu la lansete cum sunt.horiacrap scrie:Nu cred ca vei vedea tu vre-o diferenta intre inelele sic si altele, decat sa te uiti la asta mai bine uita-te sa aiba: 6 inele cu buza rotunda nu plata! (frecarea cu firul mult mai mica, castig in distanta si o lunecare foarte buna a firului in dril cand firul este tensionat pe buza inelelor), distanta dintre mandrina si inelul de plecare de minim 80 cm (important!), inel de varf cat mai mare 12-16, greutate redusa, actiune progresiva. Astea sunt cam cele mai importante probleme de inceput! cu care ne-am batut capul fiecare din noi. Astea le cam gasesti la shimano care sunt niste bete bune. Cand o sa pui mana pe un bat facut de o firma renumita in asa ceva o sa-ti dai seama ca toate cele de mai sus au fost gandite de mult si va ramane sa te uiti doar la lungime (ft, m), actiune (TC), putere (lb), componente, materiale, design, in functie de preferinte.Incearca sa faci un efort, nu te grabi, altfel vei regreta doar dupa cateva partide. Si inainte de a cumpara o anumita varga pune mana pe ea, daca nu se poate, cere cat mai multe detalii si vom incerca sa te ajutam.
Voi ce zpuneti de ele?
Daca nu o sa-mi placa sau daca spuneti voi ca nu sunt OK o sa ma orientez catre Cormoran UK Carp Eliminator care are cam toate caracteristicile pe care le-a enumerat Horia si costa 250 RON bucata.
Mai mult de 250 ron nu pot nici in ruptul capului sa dau pe o lanseta deoarece deja am cheltuit o gramada de bani anul asta pe alte chestii: mulinete, scaun, rucsac, husa , fire, etc si chiar voi avea probleme cu nevasta...
Multumesc de sfaturi,
Catalin.
-
catalin_marcu
- junior member
Daca este si in varianta de 3.60, te rog sa-mi zici de unde o pot achizitiona. Acuma 10,20 RON in plus nu e chiar moarte de om...mikecarp scrie:De ce nu te orientezi spre Fox Warrior? Pretul este cam de 270RON, iar despre ele numai cuvinte de lauda.
Are toate caracteristicile enumerate de Horia mai sus?
Ca o completare la ceea ce a zis Horia ar fi mufarea cu spigot care am citit ca ar fi mai rezistenta si nu influenteaza actiunea lansetei. Spigotul este acel cui care iese din tronsonul de baza? Sa stiu la ce sa ma uit.
Merci,
Catalin
- radumatica
- veteran
-
catalin_marcu
- junior member
Am 1.83 m, as cumpara de 3.90 dar sunt 2 impedimente destul de importante:radumatica scrie:Cataline...ce inaltime ai?
Daca esti scund,ti le recomand pe cele de 3.6m ,dar daca esti inalt,cumpara de 3.9m
1. Nu imi incap lansetele in masina (cel mai important impediment);
2. Am cumparat o husa pentru 6 lansete cu tot cu mulinete care imi place foarte mult si acolo incap doar lansete de 3.60;
Catalin.
Chestia care ai citit-o cu spigotul e relativa,sunt multe pareri legate de acest lucru,personal cred ca mufarea inversa este mai rezistenta.catalin_marcu scrie:Daca este si in varianta de 3.60, te rog sa-mi zici de unde o pot achizitiona. Acuma 10,20 RON in plus nu e chiar moarte de om...mikecarp scrie:De ce nu te orientezi spre Fox Warrior? Pretul este cam de 270RON, iar despre ele numai cuvinte de lauda.
Are toate caracteristicile enumerate de Horia mai sus?
Ca o completare la ceea ce a zis Horia ar fi mufarea cu spigot care am citit ca ar fi mai rezistenta si nu influenteaza actiunea lansetei. Spigotul este acel cui care iese din tronsonul de baza? Sa stiu la ce sa ma uit.
Merci,
Catalin

-
catalin_marcu
- junior member