de acidutzu » 06 Oct 2012 21:37
Salut prietene,
Nu cred ca sunt cel mai in masura sa iti dau sfaturi, dar cu ingaduinta celor mai experimentati decat mine ( aici nu intra in calcul cei '' fitzosi '' ), iti propun urmatoarele, fata de cele enumerate de tine si de cei care au postat pe acest forum ( dupa postare cred ca esti foarte tanar sau foarte incepator, sa nu spun necunoscator); scriu la singular, de cate ai nevoie, numai experienta o poate spune:
- agrafa
- anou
- avertizor
- bambina
- baston nadire
- binoclu ( de ce ? - o sa vezi cu timpul - detalii pe mp )
- bormasina cu acumulator
- borseta
- briceag
- burete
- butelie si aragaz portabil
- cizme
- cleste taiat / varf ascutit / varf rotund / varf indoit / etc.
- clips
- clopotel ptr. bambina
- cutie ace / monturi / rig-uri / etc.
- cutit
- degetar
- degorjor
- elastic ptr. rig
- foarfeca
- galeata pregatit nada si nu numai
- geaca / vesta pescar
- geanta
- husa lanseta / accesorii
- inel varf lanseta ( rezerva )
- lada frigorifica
- lanterna
- masa lucru monturi
- momitor
- pelerina
- plumbi ( intre 80 - 140 gr. poate mai mult sau mai putin in functie de lanseta, pretentii, stil aruncare - pescuit sau balta )
- prosop
- racheta ptr. nadit
- rod pod
- sac pastrare sac
- sac solubil PVA / punga solubila, etc
- saltea primire crap
- scaun
- spomb
- spuma flotanta
- stoper cauciuc
- super glue
- suport lanseta / varga
- teu antitangle
- teu strangere monturi
- tub silicon
- tub termocontractabil
- umbrela
- vesela ptr. pregatit mancare sau nada
- si nu in ultimul rand autoturism, o balta buna pentru incepator, cu mult peste, si cel mai important... un partener cu mai multa experienta ( nu am spus prieten, pentru ca nu exista prietenie - exista numai interese, m-am convins de acest lucru atat la serviciu, cat si acasa, si mai ales la pescuit...)
Cu siguranta mai sunt multe care trebuie pentru un echipament complet la pescuit de crap- asta inseamna multi bani, pe care majoritatea dintre noi nu ii avem, dar... pentru cei '' fitzosi'' nu este o problema, mai ales atunci cand sunt '' nevoiti'' sa-si schimbe in fiecare an tot echipamentul...
Nu am enumerat aici: cort, sac dormit, pat, etc., tot ce inseamna sa dormi noaptea pe balta, lucru pe care nu pot sa il inteleg, mai ales pentru cei casatoriti si cu unul sau mai multi copii acasa, nu de alta, dar circula tot felul de povesti printre pescari despre cei care isi petrec mai multe nopti intr-un cort de 2 persoane.
Am citit foarte mult pe aproape toate forumurile de pescuit, dar nu am vazut ( scuze daca ma insel ) nicaieri ca cineva care are sau vrea sa cumpere scule de mii de euro, ca ar fi interesat sa doneze o suma cat de mica la o familie de oameni amarati ( credeti-ma ca sunt multi in situatia asta, poate mai mult de 25% din populatia tarii ).
Deci, gandeste-te bine: esti pregatit sa devii pescar de crap, daca da: fir intins si multa sanatate!
ps - mii de scuze daca am deranjat pe cineva, am cele mai bune intentii!