Selectarea crapului mare
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Mesaje: 170
- Membru din: 05 Ian 2008 21:40
In orice boilies sau ground sau mai ales la cinepa - intra si ceva cantitate de sare in compozitie . Dezvolta un pic intrebarea pentru ca e un pic cam generica ! Salt & Pepper de la Solar e un aditiv foarte bun in orice nada si mie chiar imi place , dar de aici si pina la a face nade sarate .... !Sionut scrie:Am stat si am citit 6 pagini, si observ ca nu a pomenit nimeni de folosirea nadelor sarate.Nu ma intrebati de dozaj ca nu stiu.Dar stiu sigur ca e o metoda de selectie.Poate se dezvolta si subiectul asta (daca se merita,binenteles)
Val (sper ca nu te superi daca-ti spun asa )Val Pangica scrie:In orice boilies sau ground sau mai ales la cinepa - intra si ceva cantitate de sare in compozitie . Dezvolta un pic intrebarea pentru ca e un pic cam generica ! Salt & Pepper de la Solar e un aditiv foarte bun in orice nada si mie chiar imi place , dar de aici si pina la a face nade sarate .... !Sionut scrie:Am stat si am citit 6 pagini, si observ ca nu a pomenit nimeni de folosirea nadelor sarate.Nu ma intrebati de dozaj ca nu stiu.Dar stiu sigur ca e o metoda de selectie.Poate se dezvolta si subiectul asta (daca se merita,binenteles)
daca stiam mai multe amanunte fii sigur ca le postam.Ce stiu, si de unde am inceput e, ca cineva, la un concurs foarte important, unde se punctau crapii de la 5 Kg in sus, si-a facut strategia bazandu-se pe astfel de nade(ca a fost aditiv sau mix...mai multe nu stiu).Stiu ca bilele iesisera sarate si daca nu ma insel crd ca erau 3D(care am inteles ca e un mix sarat- sau poate ma insel)
- marian_oprea
- member
- Mesaje: 126
- Membru din: 15 Sep 2007 21:55
-
- member
- Mesaje: 170
- Membru din: 05 Ian 2008 21:40
Cam asta era ideea si Marian a punctat cum trebuie - ce inseamna sarat ? A fost si un articol al lui Townley daca nu ma insel prin ALP in care spunea ca ii place sa puna sare in mix ( mai ales cind foloseste un fishmeal ) dar asta e departe de a intelege ca el pescuieste cu nade sarate ( pe romaneste , adica nu pune sare ca la muraturi ) .marian_oprea scrie:Sionut, absolut orice fishmeal ( mix pe baza de faina de peste) este sarat, tocmai din cauza fainei de peste. Acum depinde ce intelegi tu prin sarat...
Daca stim unde sa ne oprim si in ce cantitate putem adauga sare , putem inbunatati fara discutie mixul nostru personal ( in cele din magazin - nu cred ca mai e cazul - le stricam ) . Dar asta iarasi indeamna la experimente pe balta .
-
- new member
- Mesaje: 15
- Membru din: 18 Oct 2005 17:41
Am sa-ti raspund eu.Sarea pusa in cantitate mica intr-un mix(indiferent de care) va sublinia gustul cel mai puternica pe care il contine mixul respectiv.Daca pui mai mult decat trebuie atunci poti sa arunci mixul la gunoi daca nu vrei sa ai o partida ratata.(sarea se mai pune si in seminte atunci cand le prepari).Deci cu alte cuvinte sarea este un subliniator de gust.Razvan Dobrescu
Fir Intins dar usor sa nu se rupa!
-
- new member
- Mesaje: 15
- Membru din: 18 Oct 2005 17:41
Am sa-ti raspund eu.Sarea pusa in cantitate mica intr-un mix(indiferent de care) va sublinia gustul cel mai puternica pe care il contine mixul respectiv.Daca pui mai mult decat trebuie atunci poti sa arunci mixul la gunoi daca nu vrei sa ai o partida ratata.(sarea se mai pune si in seminte atunci cand le prepari).Deci cu alte cuvinte sarea este un subliniator de gust.Razvan Dobrescu ;-)
Fir Intins dar usor sa nu se rupa!