o partida aproape perfecta

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde PsiHo » 04 Apr 2011 19:04

salut,vreau sa ies saptamana viitoare pe o balta unde predomina carasul dar si ciortanul 2-3kg buc.
am mai fost de 2 ori dar nimic,le-am plantat am nadit cu porumb + dif. seminte .. si pe firul de par 2-3boabe.
a fost un prieten sapt trecuta si-a vazut c-au inceput sa prinda ciortani.
cum as putea sa dau de el (ma duc 24ore) cu ce nadesc? ce pun pe carlig-fir?
deobicei vara imi pregateam porumb fiert + seminte (de porumbei,sunt multe..porumb,grau,canepa,mazare...) astea le lasam doar la inmuiat 24 ore peste ele adaugam un tub de 500 ml de csl plus vreo 4-5linguri de robinred (erau cam 6-8kg) si pe fir puneam acelasi porumb cu care nadeam.
in partidele precedente am facut la fel dar nimic..
acum balta are multa vegetatie pe fund,o sa pun si un flotant.
cineva mi-a zis sa ma bazez pe alcool si/sau hrana animala acum primavara , csl nu e alcool de porumb? (eu asa stiam)
PsiHo
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 22 Feb 2010 13:14
Localitate: bucuresti

Mesajde marius.badea » 04 Apr 2011 20:49

maxim 2 boabe , pop-up mic , boilies solubil mic.
nada sa fie una co o culoare asemanatoare cu substratul mai amronie neagra pt ca apa este cam limpede in perioada aceasta
in ceva timp o sa depuna icrele si crapii mari vor fi disperati dupa hrana lafel ca toamna
FIr INTins
Pescuit Adevarat
marius.badea
junior member
 
Mesaje: 82
Membru din: 14 Aug 2010 13:22
Localitate: Jd: Teleorman Comuna : poeni

Mesajde cipkill » 04 Apr 2011 21:09

Csl-ul sau lichiorul de porumb nu contine alcool, e doar o eroare perpetuata de catre comercianti, este un derivat rezultat din extragerea glucozei din porumb, cu rol de activator al nadei.
cipkill
junior member
 
Mesaje: 63
Membru din: 24 Feb 2011 13:40
Localitate: Iasi

Mesajde PsiHo » 04 Apr 2011 21:25

am un borcan cu boabe de 1 an..de la cineva tinute in palinca (si acum cand mirosi te ustura pe nas) nu stiu de cat timp le avea el..
sa incerc si la ele?
data trecuta am pus pe fir dar dupa nici 6 ore erau negre cand le-am scos.

nu am ajuns pana la boilesuri :) eu pescuind mai mult pe bratul borcea unde mamaliga e baza :) pana acum 3 ani dadeam la crap cu pufuleti :D
acum sunt la stagiul porumb..mai dureaza un an si trec la boilesuri..usor usor
PsiHo
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 22 Feb 2010 13:14
Localitate: bucuresti

Mesajde cipkill » 04 Apr 2011 21:50

PsiHo scrie:data trecuta am pus pe fir dar dupa nici 6 ore erau negre cand le-am scos.


incearca sa le decojesti ;-)
cipkill
junior member
 
Mesaje: 63
Membru din: 24 Feb 2011 13:40
Localitate: Iasi

Mesajde PsiHo » 04 Apr 2011 23:12

si totusi la ce sa incerc?
deci am porumbul asta..cu palinca
mai am 3 borcane cu niste porumb tinut 1-2ani
- Csl&squid&octopus
- spd
-carnati & pruna
(tot de la cineva) :)
sau sa pun (cum am mai pus asta vara) porumb din care o sa nadesc?
PsiHo
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 22 Feb 2010 13:14
Localitate: bucuresti

Mesajde gby_c-ta » 12 Apr 2011 22:17

Scuze... cam cum arata porumbul ala de 1-2 ani..?E fiert,.... cum a fost preparat sa reziste atata timp. Cred ca si crapii vor avea cam aceeasi senzatie ca si tine dupa ce ai manca o mancare de 1-2 ani.... sau sa fie altfel... Ziceti domnilor ! Si nu-i palinca sau vin, ca numai aia cu cat e mai veche cu ata e mai buna..
gby_c-ta
junior member
 
Mesaje: 39
Membru din: 24 Mai 2010 10:16
Localitate: Navodari

Mesajde Albert » 12 Apr 2011 22:28

cum a fost preparat sa reziste atata timp

Nu conteaza cum a fost preparat ci mai important e cum a fost depozitat.Daca e inchis etans rezista aproximativ cam cat vrei tu.
Plus..nu mai compara crapii cu oamenii. Pan' la urma crapii mananca de pe jos pe cand tu fara farfurie , furculita si cutit nu te-ai aseza la masa...plus ca nu cred ca te dai in vant nici dupa libelule, nici dupa viermi si nici nu rontai melci cand te plictisesti, nu?
Avatar utilizator
Albert
senior member
 
Mesaje: 456
Membru din: 02 Mar 2005 15:53

Mesajde PsiHo » 04 Mai 2011 00:06

gby_c-ta scrie:Scuze... cam cum arata porumbul ala de 1-2 ani..?E fiert,.... cum a fost preparat sa reziste atata timp. Cred ca si crapii vor avea cam aceeasi senzatie ca si tine dupa ce ai manca o mancare de 1-2 ani.... sau sa fie altfel... Ziceti domnilor ! Si nu-i palinca sau vin, ca numai aia cu cat e mai veche cu ata e mai buna..


nu nu e fiert,boabele uscate gaurite cu un burghiu,dupa bagate intr-un borcan (din plastic,am impresia ca se inchide mai bine decat cel din sticla)
cu dip sau aditiv in el.
cipkill le-am decojit tot negre s-au facut :)),dar ustura al naibii tuica aia
PsiHo
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 22 Feb 2010 13:14
Localitate: bucuresti




Înapoi la Tehnica, tactica, abordare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron