cat nadim si unde ?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
cat nadim si unde ?
Cum pot prepara acasa porumbul asta cu aroma de palinca? Cat se pastreaza in alcool? Se adauga si altceva (spuneati ceva de betigase de vanilie)? Ce condimente pot sa-i mai pun? De ce nu se pune si zahar? V-as ramane indatorat daca ati putea sa ma lamuriti.
Vali
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
cred ca cel mai bine descoperi incercand,
eu nu am avut niciodata timp sa stau sa "gatesc" porumb la conserva, tot ce v-am spus stiu de la prietenii din ungaria care au facut aceste conserve si numai asa ceva folosesc
nu stiu de ce nu se pune zahar dar toti mi-au spus acest lucru.
eu nu am avut niciodata timp sa stau sa "gatesc" porumb la conserva, tot ce v-am spus stiu de la prietenii din ungaria care au facut aceste conserve si numai asa ceva folosesc
nu stiu de ce nu se pune zahar dar toti mi-au spus acest lucru.
Nu face ce nu-ti place!
ingrediente:palinca de casa cu cat mai tare cu atat mai bine,seminte de anason,un flaconel de ultrabait.(fara zahar!!!),porumb tare.
se adauga peste porumb palinca pana il acopera totul intr-un recipient inchis, peste se adauga seminte de anason si peste toata chestia asta se picura 2,3 picaturi de ultrabait.
totul suna a cockteil molotov dar incercati reteta si veti avea surprize placute.
se adauga peste porumb palinca pana il acopera totul intr-un recipient inchis, peste se adauga seminte de anason si peste toata chestia asta se picura 2,3 picaturi de ultrabait.
totul suna a cockteil molotov dar incercati reteta si veti avea surprize placute.
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
cat nadim si unde ?
Multumesc mult pentru reteta. Un amic din Timisoara mi-a spus ca tatal lui pune in palinca si seminte de susan. De susan fac eu rost, si de anason, problema e sa-l conving pe amic sa imi trimita niste palinca (are una mortala de caise, iar aici la noi gasesc doar tuica).
Vali
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
salut vali,nu se baga zahar pentru ca fermentasa,si cred ca boabe trebuie sa sta acolo ceva timp,si palinca are continut de alcool foarte mare,care,in plus de a aroma boabe ,si cum a spus bine iliuta este si mai leger decat apa,este de fapt o emulsionante foarte bun.(emulsionanti pe piata sunt toate cu 80% de alcool de natura chimica)atunci poate fi o alternativa discreta in special in lunile mai reci sau cand se foloseste arome in ulei,si....nu doar pentru boabe de porump..drino