Dau si eu o bere daca esti in oras (Timisoara)valos scrie:Serios am vorbit despre dip, cit despre petrecerea voastra tare as vrea sa particip, sper ca cei de la ComTim sa aiba nevoie de mine , ca sint acolo, pentru ei dar mai ales pentru voi.
Vali
INTREBARE
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Mesaje: 1726
- Membru din: 26 Ian 2005 12:43
- Localitate: Dumbravita , Timis
- Contact:
Nu sint in Timisoara, acum, dar am deplasari la voi la Timisoara, si cind o sa an o sa va anunt pe PM ca sa ma primiti cum se cuvine, glumeam, o se ne vedem cu siguranta.
PS: Am si neamuri inj Timisoara
Vali
PS: Am si neamuri inj Timisoara
Vali
"Aveai perfecta dreptate azi dimineata, ai privit apa si ai spus: azi canci... ." Octavian Cotescu "Operatiunea monstrul"
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Mesaje: 1726
- Membru din: 26 Ian 2005 12:43
- Localitate: Dumbravita , Timis
- Contact:
- Vlasin Florin
- maniac
- Mesaje: 1131
- Membru din: 10 Mai 2005 14:29
- Localitate: TIMISOARA
- Vlasin Florin
- maniac
- Mesaje: 1131
- Membru din: 10 Mai 2005 14:29
- Localitate: TIMISOARA
- Vlasin Florin
- maniac
- Mesaje: 1131
- Membru din: 10 Mai 2005 14:29
- Localitate: TIMISOARA
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Mesaje: 1726
- Membru din: 26 Ian 2005 12:43
- Localitate: Dumbravita , Timis
- Contact:
- Vlasin Florin
- maniac
- Mesaje: 1131
- Membru din: 10 Mai 2005 14:29
- Localitate: TIMISOARA
Practic, ati incercat vreodata sa puneti in apa cu temp scazuta un boilies facut (sau dipuit) cu arome alcoolice si unul cu arome cu solventi mai putini volatili ? Sunt curios daca ati obs vreo diferenta.
Eu am incercat si sincer nu am vazut nici o diferenta in dispersia aromelor si a celorlalte lichide. Pe de alta parte , ceea ce a contat in dispersie au fost fainurile (mai mult sau mai putin permeabile) si timpul de fierbere sau/si timpul de uscare, adica duritatea lor. Pe de alta parte, am obs la dipurile de la Nash (cel putin asa spun ei, practic inca nu am incercat), ca tendinta este alta, adica iarna se folosesc food dipuri care nu se disperseaza in masa apei , ci din contra , lichidele care ies din boilies trebuie sa stea cat mai concentrate in jurul boiliesului pt o localizare cat mai precisa a momelii. La capatul celalalt , Nash afirma ca dipurile pe baza de ulei sunt ideale vara, cand uleiurile disperseaza foarte bine aroma in apa.
Deci, daca ne luam dupa unul dintre cei mai mari producatori de momeli, concluziile ar fi urmatoarele, sau cel putin asa am inteles eu:
1. Nu trebuie sa urmarim dispersia pe apa rece, ci concentrarea atractantilor langa momeala. Ar fi logic daca stam sa ne gandim ca nu incercam sa aducem pestele la noi , ci il cautam noi pe el, si cand il gasim avem nevoie de atractie maxima pe o arie relativ mica.
2. Uleiurile sunt ideale vara, pt ca, probabil, se ridica in masa apei, realizand o atractie pe verticala.
Astept pareri!
Toate cele bune!
Eu am incercat si sincer nu am vazut nici o diferenta in dispersia aromelor si a celorlalte lichide. Pe de alta parte , ceea ce a contat in dispersie au fost fainurile (mai mult sau mai putin permeabile) si timpul de fierbere sau/si timpul de uscare, adica duritatea lor. Pe de alta parte, am obs la dipurile de la Nash (cel putin asa spun ei, practic inca nu am incercat), ca tendinta este alta, adica iarna se folosesc food dipuri care nu se disperseaza in masa apei , ci din contra , lichidele care ies din boilies trebuie sa stea cat mai concentrate in jurul boiliesului pt o localizare cat mai precisa a momelii. La capatul celalalt , Nash afirma ca dipurile pe baza de ulei sunt ideale vara, cand uleiurile disperseaza foarte bine aroma in apa.
Deci, daca ne luam dupa unul dintre cei mai mari producatori de momeli, concluziile ar fi urmatoarele, sau cel putin asa am inteles eu:
1. Nu trebuie sa urmarim dispersia pe apa rece, ci concentrarea atractantilor langa momeala. Ar fi logic daca stam sa ne gandim ca nu incercam sa aducem pestele la noi , ci il cautam noi pe el, si cand il gasim avem nevoie de atractie maxima pe o arie relativ mica.
2. Uleiurile sunt ideale vara, pt ca, probabil, se ridica in masa apei, realizand o atractie pe verticala.
Astept pareri!
Toate cele bune!