Vin dintr`o lume a pescuitului practicat cu momeli traditionale, pe crisul negru, mures etc, printre pescarii cu buget limitat si metode "de supravietuire"(adica orice varga numai bata sa fie, plumb cumparat vizual etc). In concluzie stau cam prost cu denumirile + stiinta pescuitului, ca sa ma exprima asa.
Am incercat sa inteleg denumirile pe care le folositi pe aici, dar nu prea pot.. Asa ca indraznesc sa va pun urmatoarele intrebari care sper ca vor fi de folos si altora..
V`as fi recunoscator daca mi`ati putea raspunde si sa nu credeti ca acuma citesc forumul si de maine imi iau permis ca vad ca e la moda sa mergi la pescuit..Am permis de pe la vreo 12-13 ani, dar, cum am spus mai sus, nu prea a avut cine sa ma invete pescuitul "ca la carte". Am doar cartea aia "pescuitul de la A la Z", care e cam aiurea.. Parerea mea.
Deci, imi puteti spune (in linii mari)
1.Ce e boilesul?
2.Ce e mixul?
3.Ce e dipul?
4. La mulineta free runnerul e functia aia ca manivela se poate invarti si invers sau ca lasi deschis tamburul, iar cand actionezi manivela se inchide pick`up`ul?
Va multumesc si sper ca nu va deranjez cu stangacia mea ..
Informatii pt incepatorii cei mai la inceput
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
despre boilies este atit de mult de vorbit incit poti umpe o carte...intra pe www.crap.ro si citeste toate subiectele de acolo despre pescuitul crapului cu tehnici moderne...dupa daca mai ai nelamuriri ,mai intreaba
boiles
o momeala folosita in special la crap care are o forma sferica cu diametru intre 8 -26mm (normal 18-20) tare care se "monteaza"pe "un fir de par"(o ata subtire atasata cirligului)
mix=un amestec de fainuri din care se face boiliesul.(ex faina de peste orez soia .....)
dip =o"solutie "in care se moaie boilesul pt a avea o atractivitate crescuta
solutia contine o aroma ,un indulcitor ,aminoacizi....
SBS-firma
atract natural=diferite extracte (GLM-extract de scoica cu buza verde,betaina un extract natural care poate fi si din sfecla sau alge,are ca scop stimularea apetitului...)
CSL-"lichior de porumb"un extract din porumb fermentat,o foarte buna atractie
mix=un amestec de fainuri din care se face boiliesul.(ex faina de peste orez soia .....)
dip =o"solutie "in care se moaie boilesul pt a avea o atractivitate crescuta
solutia contine o aroma ,un indulcitor ,aminoacizi....
SBS-firma
atract natural=diferite extracte (GLM-extract de scoica cu buza verde,betaina un extract natural care poate fi si din sfecla sau alge,are ca scop stimularea apetitului...)
CSL-"lichior de porumb"un extract din porumb fermentat,o foarte buna atractie