Cum se pescuieste crapul pe un lac cu multa vegetatie

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
ionutz
new member
Mesaje: 7
Membru din: 28 Ian 2003 03:29
Localitate: iasi

Cum se pescuieste crapul pe un lac cu multa vegetatie

Mesaj de ionutz » 12 Mai 2004 08:59

Salut,
Sunt din Barlad si singura balta care are crap din apropiere are multa vegetatie si apa mica.Si cand spun multa inseamna 80% din balta acoperita cu vegetatie(primavara mai putin).Apa nu depaseste 2 m.De pescuit pe fund nu se pune problema.De nadit am nadit dar din cauza vegetatiei mirosul aromelor nu se imprastie.Am dat la cub, porump.Problema la cub e ca trage caraselu ff tare si adio cub.E foarte mult caras.Pot sa spun ca e supra populata cu caras.Crapul se inteapa accidental de pescarii care pescuesc la caras dar acele fiind mici adio si crap(daca e mai mare de 1 kg).Sa prins totusi si crap de 5 kg(Dumnezeu stie cu a reuzsit sa-l scoata cu acu de caras).Va rog sa-mi ziceti cateva tehnici, si compozitii de nada si momoeala care ar putea da roade in acea balta.


Va salut
stiuca

Nutza Pedros

Mesaj de Nutza Pedros » 12 Mai 2004 23:24

Eu am pescuit pe o balta care avea multa vegetatie pe fund(nici cu tractorul nu putea sa scoata acea vegetatie) si vegetatie mai putina la suprafata,am folosit si undita si lanseta: la lanseta am folosit un arc mare(fara plumb-puneam multa nada in el pentru al putea arunca,asa nu se mai agata rau) ca momeala am folosit viermusi bagati pe ata 5-6 (am bagat viermusii pe ata deoarece carligul de crap care in foloseam iar fi strivit si nu ar mai ramane nimic din ei si asa eviti si ruperea carligului); la undita am dat tot la viermus dar in carlig;.Ca nada am folosit o reteta personala: 20% stroturi(sunt foarte uleioase si se raspandesc prin apa)50% malai,30%boabe zdrobite(in rajnita,mixer,etc),20% gris,dupa care leam amestecat si mia iesit un fel de mamaliga la care am adaugat un pahar de viermusi vii-foarte important pentru ca pestele este atras de vibratii-.Ca rezultate in acea zi nu pot sa ma laud,dar am prins vreo 5-7 ciortani la 500-700gr si un ciortan mai rasarit la lanseta de 1,5kg.Iti urez fir intins(nu din cauza vegetatiei ci din cauza pestelui)... :)

SF
senior member
Mesaje: 346
Membru din: 13 Feb 2004 20:03

Mesaj de SF » 13 Mai 2004 12:46

Ionutz,problema ta ii carasul,nu vegetatia.Orice ajunge in apa ii pupat de caras.Eu zic sa dai la pluta si sa momesti doua locuri la 5-6-7m unul de altul.Un loc il momesti cu boabe de porumb(asta ar trebui sa fie mai adinc fata de celalalt) pentru crap si un loc il momesti cu resturi de mamaliga,srot,fainuri marunte,amestecate cu pamint,pentru caras.Locul asta de caras ar trebui sa fie mai catre mal un pic fata de locul de crap(sa zicem 7m lateral si 2 catre mal,fata de locul momit cu`porumb).In prima zi rezultatele nu o sa apara(nu pe masura sperantelor),dar dupa 2-3 zile da.Se pescuieste cu 2 lansete la pluta(cu boabe de porumb) la crap,si una mai fina la caras,cu mamaliga(trebuie sa "controlezi" si locul de caras).In functie de capturi se intretine locul momit(amindoua,si ala de caras,ca de nu i-ti intra peste boabe).De obicei in prima zi se prind(pe locul cu boabe)carasi mai mari,catre seara crap(ciortan) si a doua zi mai bine.Normal,poti folosi alte nade si momeli,dar ideea ii sa separi carasul de crap.Primavara si toamna ai putea incerca la rime babane si la pestisor mic de 3cm.

Fir Intins!!!

Nutza Pedros

Mesaj de Nutza Pedros » 13 Mai 2004 22:34

S-ar putea sa aiba dreptate SF problema sa fie carasul care este in nr. mai mare si este mai bagaret decat domnul crap care este mai sfios.Hai sa iti spun o poveste asemanatoare,desi nu sunt un pescar batran am avut multe experiente dea lungul a 10 ani de pescuit,eram pe un canal care se trage din Dunare si unde daca momesti calumea cu mamaliga sau malai nu mai scapi de platica si caras la 200g,asa ca intro seara mi-am pus problema de ce nu vine si peste mai mare si am decis sa nadesc cu o nada pe masura-porumb cu graham(chifla din aceea de grau cu apa care am amestecat-o cu porumbul)cam 500-600g-.In fiecare seara cand ieseam de la scoala ,canalul fiind foarte aproape ma duceam cu bicicleta in cinci minute, mergeam si nadeam locul.Am facut asta timp de o saptamana iar la sfarsitul saptamnii ma-m dus la pescuit.Sambata am prins numai caras si ciortan de la 300g pana la aproape un kg.Presupun ca balta la care te duci nu este asa aproape de tine si cred ca cu o zi doua inaite o prenadire este deajuns(toata chestia este ca granulajul sa fie cat mai mare daca spui ca in acea balta se afla caras in prostie)....si locul sa fie cat mai cu vegetatie(crapul fiind mai sfios ii place sa stea la adapost) si cat mai retras ca nu cumva sa gasesti un alt pescar in locul nadit de tine cum am gasit eu Duminica... :D
Cu respesct NutZa Pedros

ionutz
new member
Mesaje: 7
Membru din: 28 Ian 2003 03:29
Localitate: iasi

re

Mesaj de ionutz » 14 Mai 2004 13:24

M-am gandit ca o solutia ar fi un nadit zilnic(3-4 zile inainte de partida) pe seara cu porumb uscat(sa nu vina carasul), si pescuitul la shefild(pe fund nu se poate ca e vegetatie).Problema e ca balta e destul de mica si se poate ca in ziua cand te duci la pescuit sa fie locul ocupat.Dilema este urmatoarea:cu ce cantitate sa nadesc a.i. pestii sa nu se sature dar nici sa
isi piarda interesul de locul respectiv.Ce ziceti?
_______________
stiuca

Nutza Pedros

Mesaj de Nutza Pedros » 14 Mai 2004 23:28

Cantitatea de nada sa nu depaseasca 2-3kg pe zi(stai linistit ca nu se satura crapul asa usor,mai ales daca lacul este pescuit intens este obisnuit cu hrana din belsug).Incearca sa nadesti pe o arie mai mare de apa cam 5-5m in caz ca mai da cineva sa ai si tu loc langa el,si incearca sa pui o aroma(de exemplu o aroma usor de recunoscut pt. crap este lichiorul de porumb sau "aroma" de boabe fermentate).Poti sa-ti faci singur aroma-pui intr-un borcan mai mare cu capac niste boabe fierte intregi si zdrobite,pui apa cat sa le acopere pui niste zahar si daca vrei sa grabesti procesul de fermentare pui si niste drojdie,si le lasi la soare in jur de 3-4 zile,pana incep sa intepe la miros(borcanul sa fie intredeschis sa nu te trezesti cu el plesnit).Cand ajungi la loc(in ziua de pescuit) dai doua trei maini de porumb uscat cu aroma si pestele va fi atras in zona ta.FIR INTINS!
Cu respect NutZa Pedros

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 18 Mai 2004 15:01

In ultimul numar din Aventuri la pescuit - a tradus Vlad Pavlovici ( pe care il salut !! ) un articol interesant pe tema asta . Eu cred ca este util sa-l cititi si sa extindem topicul cu interpretari personale .

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 18 Mai 2004 15:08

Vin si eu cu un sfat - incercati cu pellete sau cu boilies in pungi de PVA . Umpleti pungile cu boilies sfarimat si pe cirlig - 1-2 boilies sau mai bine mergeti pe varianta cu pellete Big carp - din cele mai mici bagati in PVA si una sau 2 pelette mari pe carlig pe rig . Plumbul plat - de 50 grame . Naditi constant la inceput cu cobra - boilies sau mingiute de pellete umectate si amestecate intr-o nada de calitate . Inainte de toate - pieptanati un pic zona de pescuit cu un plumb cu "titze" si plasati un marker de control pe zona respective . Fir Intins !

Nutza Pedros

Mesaj de Nutza Pedros » 18 Mai 2004 22:03

Am citit articolul din revista(f. util) dar eu zic sa incerce mai multe strategii nascocite de el sau de altii si sa vada care da rezultate... :wink:

Scrie răspuns