Despre presiune atmosferica, vant, cer senin, etc.

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Adrian B
member
Mesaje: 223
Membru din: 22 Oct 2007 09:31
Localitate: Bucuresti

Despre presiune atmosferica, vant, cer senin, etc.

Mesaj de Adrian B » 01 Feb 2008 20:07

Salut!

1)Cum poate influenta presiunea atmosferica o partida de pescuit?
Cum stim cand creste sau scade presiunea atmosferica?
Cand se comporta pestele cel mai bine, cand creste sau cand scade presiunea?

2) Cum influenteaza vantul si directia din care bate?

3) Cum se comporta pestele cand creste apa? dar cand scade?

4) Abordati la fel o partida intr-o zi insorita sau atunci cand cerul este acoperit de nori grei? Conteaza nada, boilesurile intr-o astfel de situatie?

Multumesc.

Avatar utilizator
George Iorga
maniac
Mesaje: 1393
Membru din: 27 Mar 2003 16:03
Localitate: Calarasi

Mesaj de George Iorga » 03 Feb 2008 12:45

Nu am experienta in pescuitul pe balti dar la Dunare am fost umblat putin asa ca ce-ti spun eu acum nu-i litera de lege.
1. Presiunea atmosferica iti poate influenta 100% o partida de pescuit , atat in bine cat si in rau ! De regula o scadere brusca a presiunii anunta prezenta unui front atmosferic caracterizat prin instabilitate si pentru pesti e un semn ca vine timp rau si e cazul sa caute un adapost ,un loc cu apa mai adanca ! Dupa trecerea frontului presiunea isi revine ,creste la fel de brusc iar pestii simt aceasta crestere si cauta un loc cu presiune mai mica ,deci apa mai putin adanca. Asa s-a nascut legenda ca pestele trage bine dupa si chiar in timpul furtunii .Daca mai si ploua se spune ca se oxigeneaza apa si pestii umbla mai mult intre ape ! Daca umbli cu un barometru dupa tine vei sti cand scade ori creste presiunea cu siguranta !
2.Vantul actioneaza diferit pe balta fata de cum actioneaza pe o apa curgatoare ! Pe o zona cu apa statatoare am constatat ca stand cu spatele in vant n-am prea mari sanse daca vantul bate mai tare ,apa e mai mica la mal si se tulbura, in schimb la Dunare asezarea cu spatele in vant (sub vant daca-ti permite malul) da oarece roade ! Si aici conteaza adancimea apei ,structura malului ,temperatura ,perioada calendaristica ,etc . Trebuie remarcat ca vantul care bate constant uniform(pe o singura directie predominanta) e unu iar cel variabil si in rafale (pe mai multe directii si trepte de intensitate) e altul !
3.La capitolul apa care creste ori scade eu patesc urmatoarea chestie ! Pe o zona de stationar prind bine cand apa creste iar pestele "bate malul"(se hraneste in mal) in schimb pe Dunare nu se prinde fiindca apa vine murdara , pestii se ridica de pe fund si "parasesc malurile" ! Si invers cand apa scade ,dar nu brusc ,la Dunare merge treaba ,in schimb pe zona de stationar pestele se duce pe apa mai mare si ia ceva distanta de mal !
4. Eu am placerea de a pescuii indiferent da tipul de cer pe care-l am deasupra capului :cer senin ,variabil ori noros ! Imi schimb strategia si uneori nada doar daca vad modificari ale temperaturii aerului ,apei ori a nivelului apei ! Pescarii de competitie cred ca stiu mai multe la capitolul asta fiinda petrec ,infinit,mai mult timp decat mine pe balta .Eu sunt un amator care iubeste pur si simplu sa dea la peste !
Toate cele bune !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

Scrie răspuns