Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
voicua
- veteran
-
cosmin baras scrie:am o intrebare. un bat de 3 libre ce actiune are? am luat un energoteam din 2 bucati si scrie 3 libre. cei de la magazin nu au stiut sa spuna. multumesc
1lbs=0,453kg.Deci 3 lbss aprox1200gr.Dar fi atent,nu confunda actiunea lansetei cu greutatea cu care poti lansa

.
Ultima oară modificat 21 Iul 2010 08:11 de către
voicua, modificat de 2 ori în total.
-
voicua
- veteran
-
raducu scrie:voicua scrie:Atentie cu Suatu.Anul acesta se pare ca d-nul Pitigoi pierde dreptul de prelungire a contractului de concesionare a lacurilor si am vaga impresie ca s-a recoltat din greu in toamna anului trecut(decembrie).

Pai avea contractul pe 10 ani.
Tocmai ca avea contract pe 10 ani si nu s-a putut nimeni atinge de el.
-
raducu
- senior member
cosmin baras scrie:am o intrebare. un bat de 3 libre ce actiune are? am luat un energoteam din 2 bucati si scrie 3 libre. cei de la magazin nu au stiut sa spuna. multumesc
Ti-am trimis ieri un mesaj pe MP dar nu a plecat,nu stiu de ce. Atentie,in lbs se masoara testulde curbura al lansetei,actiunea este altceva (bete rapide,actiune de varf,parabola,etc) , iar greutatea cu care poti arunca este determinata si de bat,bineinteles dar si de tehnica ta. De exemplu eu am o problema cu betele rigide cu care teoretic ar trebui sa arunci greutati mari la distante considerabile. Ei bine ,eu cu astfel de lansete dau ca prostu "cu bota-n balta" la 10 metri de mal. Asta pentru ca sunt comod si nu am incercat sa-mi dezvolt o tehnica specifica acelui tip de bat. In schimb cu betele cu care pescuiesc 3,5lbs si actiune de varf, arunc racheta de nadire la 80-90 de matrii.

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
voicua
- veteran
-
Asa e Radule.Apropos de lacul Brateni:am un prieten plecat de azi dimineata si are prinsi pana acum 2 crapi de peste 2,5 kg.Deci,au inceput sa pape

.Am sa va tin la curet .Pana diseara s-ar putea sa prinda vreun monstru

.
-
raducu
- senior member
Poate stie Cosmin sa ne spuna cam ce exemplare au prin balta,care ar fi media si .......... exceptiile.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
cosmin tg mures
- member
DA RADUCU predomina tenu an balta exista ten de diferite dimensiuni de la 2kg la15,5kg cel mai mare pe care l-am prins eu dar cu siguranta sant si mai mari am vazut multi scapati si din cate zic cei de acolo sant si de 20-25 dar asta zic ei
majoritatea au antre 4-8kg tenu si an toamna au populat cu 8t iar acum de o saptamana cu 6t crap romanescsi ten de la 1,5kg la 7kg
crap romanesc cel mai mare prins de mine a fostde 10kg acolo dar cu siguranta este si mai mare,salau exista dar foarte putin si carasul a fost putin dar acum am fost si am vazut carasi multi prinsi si paznicii au zis ca acum cand au populat a fost printre crapi si carasi
a fost anul trecut un administrator foarte capabil [era si pescar]si el a facut majoritatea legilor pe balta [momit,eliberat pt bon 4bete ,pescuit noaptea,momit fara barca si la ore fixe]dar acum am aflat ca nu mai e el si am ramas surprins sa gasesc multe legi schimbate fata de anul trecut lucru care cred eu o sa faca cat de curand din BRATENI un lac fara peste
de altfel am asistat sambata noaptea la un abuz din partea administratorului fata de 4 clujeni la care le-au luat betele si pe unul din ei l-au batut pentru ca le-a cerut socoteala
acest lucru nu ma gandeam ca o sa se ajunga pe acest lac dar se pare ca administratorul care este cumnatul patronului vrea sa arate ce mare scula e el pe lac ca acasa e un miel sa speram ca va revani vechiul administrator si vom avea un lac unde putem pescui pesti mari si la taxe acceptabile
-
cosmin tg mures
- member
acele capturi de care va vorbeam si multe altele le-am eliberat an apa an prezenta administratorului si a paznicilor dupa cantarire si am fost recompensat cu bonuri cu care am pescuit lucru care l-a facut orcine cine a pescuit acolo si a vrut sa elibereze pestii peste 5 kg
-
voicua
- veteran
-
cosmin tg mures scrie:acele capturi de care va vorbeam si multe altele le-am eliberat an apa an prezenta administratorului si a paznicilor dupa cantarire si am fost recompensat cu bonuri cu care am pescuit lucru care l-a facut orcine cine a pescuit acolo si a vrut sa elibereze pestii peste 5 kg
Cosmin prietene,pestele peste 5 kg se elibera obligat,fortat .Era litera de lege,mentionat pe dosul biletului si la intrarea in bar.Nu cred ca ma insel din moment ce am fost pus in aceasta situatie.Stima.
-
raducu
- senior member
Cosmin , vad ca esti putin dezamagit de prestatia administratorului nou. Acum nu se mai elibereaza tot pestele,doar exemplarele peste 4 kg? Nu se mai da bon pt pescuit gratis la eliberarea unui exemplar peste nu stiu cate kg? Cu l-au batut pe acel Clujean, era singur ? Daca l-au batut si i-au luat si betele asta se numeste talharie si e pedepsita cu pana la 15-20 de ani de inchisoare. Ei singuri nu au voie sa-si faca dreptate,de aceea exista inca politia...........dotata cu Logan si girofar

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
cosmin tg mures
- member
ai dreptate voicua asa scria la bar dar asa s-a vrut initial pe urma s-a revenit si nu era obligatoriu sa arunci an balta pestele peste 5kg lucru care se poate verifica atat aici pe forum cat si acolo la lac daca merge cineva
Raducu sant suparat pe administratorul nou pt ca am ramas uimit cum s-a scimbat fata de anul trecut cand era numai cumnatul patronului si acum cand este adm.....
cred ca pt capturi o sa dea bonuri dar a scimbat pe acel lac legea momirii [se momea fara barca desbracat cu galeata cu racheta sau barcuta LA ORELE 7-8AM SI SEARA LA 7-8PM]IAR ACUM NU SE MAI MOMESTE CU NIMIC NUMAI DE PE MAL DAR NU CU BARCUTA deci ati dai seama ce o sa fie acolo [mai ales ca lacul e mic ]toata ziua un poligon de aruncat cu grenade
a interzis pescuitul de noapte[la acest lucru revine cat de curand am anteles ca de la 01 04] a marit taxa de la 25 la 30 ron si vad ca cheama tot felul de ciudati mai nou de la discoteca din sat sa faca pe nebunii cu pescarii cu care pana acum vorbea la bar si ai ajutau an cazul an care veneau noaptea braconieri lucru care s-a antamplat
ai antrebat cati au fost clujenii erau 4 si au ;andrasnit sa arunce fiecare cate un bat an lac pe timp de noapte Ati dai seama? PENTRU ASTA AU FOST PEDEPSITI le-au luat betele si bete de bete si i-au si batut am intervenit noi pescarii dar acum ami pare rau ca nu am aruncat un pinguin cu gura mare an apa ca la cat de nespalat era momeam mai bine cu el decat cu aromele pe care le-am folosit
ASTEA sant singurele motive pt care sant suparat pe administrator a facut dintr-un loc unde mergeam cu placere un loc unde sa merg numai la insistentele unor prieteni
Oricum sper sa asi revina si sa ne antalnim acolo ca dealfel este un lac minunat si cu pesti mari duminica am prins 2persoane peste 20 de buc de ciortani peste 2kg si sub 2 nu mai stiu asta an 10 ore