Acu in august la ce adancime ai place la crap sa stea?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
tamas
new member
Mesaje: 1
Membru din: 03 Aug 2003 21:50

Acu in august la ce adancime ai place la crap sa stea?

Mesaj de tamas » 03 Aug 2003 22:01

Buna crapisti
Vreau sa fac si eu o partita de pescuit de cateva zile acu cu momelile si monturile am lamurit problema pe site am gasit tot ce imi trebuia.
Dar am o intrebare daca fac o partita de pescuit de cateva zile voi avea timp sa caut un loc bun pe o balta sa momesc si sa astept intrebarea e
cam ce ziceti la ce adancime sami caut locul de pescuit tinand cont ca voi intra cu barca si amm timp sa exlorez zona ca pe caldurile astea nu stiu la ce adancimi ai place crapului sa stea :shock:
felix

Avatar utilizator
Dan Cotelici
veteran
Mesaje: 704
Membru din: 14 Ian 2003 09:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Dan Cotelici » 05 Aug 2003 10:31

Pe caldurile astea cauta-l in zonele cu apa adanca.
Second BEST is FIRST loser

ioon
new member
Mesaje: 12
Membru din: 05 Aug 2003 14:47
Contact:

Mesaj de ioon » 05 Aug 2003 14:51

Am fost pe Sf. Gheorghe acum 2 saptamini. Capturi mari numai la apa peste 5m. Deci, cum spunea si Danko > la apa foarte adinca.

Danoc
junior member
Mesaje: 35
Membru din: 17 Feb 2003 00:18

Mesaj de Danoc » 05 Aug 2003 23:43

Asa e: "La apa adanca, acolo-i place sa stea! "

Mihai Vasilescu
member
Mesaje: 188
Membru din: 11 Ian 2003 13:43
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesaj de Mihai Vasilescu » 06 Aug 2003 10:57

Depinde de adancimile din zona. Daca nu-s mai mari de 5 m, atunci as incerca in zonele cele mai adanci, pe langa praguri, sau in zonele mai oxigenate. Daca sunt adancimi de 10-15 m, atunci as incerca la maxim 5-7m.

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 06 Aug 2003 11:04

Daca ai voie sa pescuiesti si noaptea te-as sfatui sa dai cu o lanseta si la apa mica (1m) deoarece acolo se raceste seara mai repede. Daca se face baie in lac, poti incerca si acolo unde ziua sau scaldat si au tulburat apa. Eu personal pescuiesc ziua la adincimi mari, iar noaptea in apa mica si la locuri de baie.

Big Carps
carprom :wink:

nick h.
senior member
Mesaje: 462
Membru din: 01 Iul 2003 10:53

Mesaj de nick h. » 07 Aug 2003 12:36

in aceasta perioada crapul musca cu predilectie doar noaptea ,cu titlu de exceptie ziua si de obicei bucatile mai mici ziua.Vorbesc de baltile salbatice si nu de cele particulare pline cu ciortanei care manaca in functie de cum ii furajeaza patronu si dupa cum se joaca paznicii cu ecluzele si ci nivelul apei.dupa data de 15 iulie se pornesc balastierele.eu pescuiesc dupa aceasta data doar in balastiere pt mai multe motive: sunt greu de braconat intrucat sunt pline de gropi si mod sigur(mai) adapostesc bucati serioase ,nimic nu se compara cu gustul crapului din balastiera crescut intr-o apa curata,ziua cand nu merge nimic mai tragi si tu o baie sa te racoresti,etc.dar sa revin ,dupa experienta mea ziua crapul se retrage in gropane in balastiere dar nu manaca ,ci sta intr-un fel de letargie ,asta se intampla cam pana la sfarsitul lui septembrie cand regulile se schimba.
asa ca in aceasta perioada ai de facut urmatoarele:gaseste in balastiere platourile cu apa de pana la un metru juma, le tradeaza zonele cu stuf si vegetatie ,in mod sigur acolo apa e mai mica.de obicei in aceste zone substratul e un fel de mal fin.daca ai gasit zona esti un as si juma din treaba ai facut-o.incepe nadirea:obligatoriu 2-3 zile dai aici un amestec de :grau oparit amestecat cu canepa si boabe de porumb tare de anul trecut la care mai adaugi ce vrea sufletelul si priceperea ta.(eu mai bag vreo 3-4 ingrediente da' nu pot sa-ti dau tot mura-n gura,mai experimentezi si tu).sa nu te sperie daca taranoii mai fac baie intre timp in zona nu-l deranjeaza pe crap ba chiar ii bine ca mai oxigeneaza apa.saptamana trecuta am luat un superb amur de 12 kile pe la 11 seara in timp ce doi taranoi se imbaiau la vreo 20 de metri de locul nadit si radeau pe seama mea ca dau la peste.sa fi vazut ce ochi o facut dupa aia.sa nu nadesti la apa adanca ca nu vei avea trasaturi decat foarte rar.cauta zonele despre care am vorbit.ziua poti sa schimbi monturile de crap cu cele de caras si sa incerci la amruntis pentru a alunga plictisela.incearca sa nadesti la aceeasi ora zilnic.nu povesti la nimeni de zona nadita ,nu baga flacoane ca baliza ca vad altii si nu mai pupi locul liber tot sezonu.discretie maxima. dupa ce ai obisniut crapii sa pape predilect in aceste zone asta cam dupa 2-3 saptamani de nadire intensa,nu te speria asta nu inseamna ca nu poti sa prinzi crap chiar la prima iesire,incepi sa faci ravagii.Ha Ha HA. sper ca ti-am fost de folos ,fir intins.

Scrie răspuns