Retete boiles

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde andrei97 » 06 Ian 2011 17:37

Aici as dori sa se puna toate retetele de boiles cunoscute.As dori sa dezvoltam acest subiect cat mai mult. :D .

500 g - gris macinat foarte fin
50g - zahar vanilat
gelatina – o lingura
150g - faina de grau
aroma de boilies

Se fierb pana ies la suprafata si se lasa la uscat pe o carpa groasa si moale (un burete) ca sa nu se deformeze.

Fir intins :bere:
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde MirceaB » 06 Ian 2011 17:54

..... si vor iesi niste bile numai bune de tras cu prastia :P

Pentru inceput e mai bine sa rulezi mixuri consacrate, sa studiezi putina chimie si componentele ce se utilizeaza la mixuri si apoi sa iti pui problema de ati face singur boiliesuri dupa retete proprii
MirceaB
member
 
Mesaje: 176
Membru din: 14 Sep 2010 13:21
Localitate: Buzau

Mesajde dariusiacob » 06 Ian 2011 18:03

andrei97 scrie:Aici as dori sa se puna toate retetele de boiles cunoscute.As dori sa dezvoltam acest subiect cat mai mult. :D .



Fir intins :bere:
Fir intins si tie :lol: :bere:

Pana sa primesti toate retetele vei gasi o droaie pe forum(unele foarte bune)dar si multe sfaturi f.utile despre acest subiect.Trebuie doar sa ....cauti si sa ...selectionezi informatiile.Succes :-)
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde andrei97 » 06 Ian 2011 20:36

MirceaB scrie:..... si vor iesi niste bile numai bune de tras cu prastia :P

Pentru inceput e mai bine sa rulezi mixuri consacrate, sa studiezi putina chimie si componentele ce se utilizeaza la mixuri si apoi sa iti pui problema de ati face singur boiliesuri dupa retete proprii



In primul rand de unde sti ca nu vor iesi niste boilesuri bune?
In privinta componentelor care se utilizeaza pentru mixuri am studiat iar aceasta reteta nu este o reteta proprie.Am postat-o ca fiind un inceput a acestui subiect.
Este adevarat ca pe acest sait se gasesc multe retete dar ma gandeam sa postam niste retete mai actualizate.Nu doar eu primesc retete ci si alti vizitatori care sunt interesati nu mai cauta prin tot saitul ca sa gaseasca retele...intra intr-o singura si le gasea pe toate.Poate ca unii au intrat recent pe acest sait si vor sa-si scrie retetele.
andrei97
new member
 
Mesaje: 25
Membru din: 15 Feb 2010 14:21

Mesajde dariusiacob » 09 Ian 2011 21:06

Fratilor si eu m-am amuzat- glumele-s bune dar nu cred ca asa o sa scoateti omul din ceata :lol: .Ca nici el nu pare sa vrea sa-nteleaga e alta ''ciorba''dar daca nu ne da-n cap cred ca am putea fi si noi mai intelegatori :idea:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde danr » 12 Ian 2011 10:50

am curatat topicul de glume
daca vreti sa dati un sfat bine, daca nu va rog fara offtopic in topicurile tehnice
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde gicahagi » 21 Ian 2011 16:17

uite aici sunt tot felul de retete si balarii
Profilul Meu
CCS Cluj-Napoca
gicahagi
junior member
 
Mesaje: 63
Membru din: 07 Mai 2010 20:36

Mesajde TBD » 28 Ian 2011 22:50

Salut, sunt din Bacau, am 37 de ani si a dat boala crapului si peste mine. Nu va deranjez ca sa va cer o reteta pentru ca inteleg ce insemna sa vina un incepator ca mine si sa se milogeasca sa ii dai reteta ta la care ai lucrat cativa ani si in care ai bagat bani si timp. In schimb va rog sa va da-ti cu parerea despre reteta pe care am compus-o (am folosit informatiile pe net si nu am pretentia ca e originala dar vreau sa dau cu ea anul asta), pentru ca nu am folosit-o pana acum si as avea nevoie de putin ajutor sa-mi dau seama pe cat se poate daca se va rula, daca ingredientele sunt compatibile si daca cantitatile sunt in regula. In mod normal nu as fi apelat la ajutor si as fi experimentat singur dar ingredientele sunt cam scumpe si nu prea imi permit sa gresesc. Stiu ca exista si posibilitatea de a utiliza mixuri consacrate dar si acestea sunt destul de scumpe si dispare placerea de a experimenta si a crea mixul tau secret.
Revenind la reteta, este un fishmeal si vreau sa o folosesc la vara la Horgesti. Am incercat sa o fac destul de nutritiva dar am tinut seama si de pret (din calculele mele 1 kg de mix ar costa 34 de lei) si rezultatul este acesta:
MIX
250 gr gris
100 gr faina de soia
50 gr praf de ou
200 gr Lt94 xxx meal
150 gr PreDigerate xxx meal
50 gr Faina de Ficat
50 gr craptrack solubil xxx protein
50 gr lapte praf vitamealo
100 gr robin red

PARTE LICHIDA
8ml aroma squid senzor
4 ml aroma capsuna senzor
40 ml Multimino
30 ml Complex Atract (senzor)
30 ml Whisky (senzor)
30 ml csl
10 ml ulei de somon
24 picaturi ulei esential de piper
5 gr sare de mare

6 oua-7 oua

Multumesc anticipat pentru orice parere pro sau contra exprimata.
TBD
new member
 
Mesaje: 13
Membru din: 28 Ian 2011 21:59
Localitate: BACAU

Mesajde dariusiacob » 29 Ian 2011 23:45

Pana sa-ti raspunda greii ma bag eu care sunt novice :mrgreen: .Ingredientele sunt in principiu o.k.(cam mult gris) dar asta nu-ti asigura automat succesul(rulare, uscare si...crapi) iar lichidele cam ...multe :!: (de regula ajung 100 ml./kg. de mix.Pretul...te duce aproape sau peste multe mixuri de firma prinzatoare :idea:.Daca totusi vrei sa insisti, :-) vei gasi aici si pe la altii destule retete bune trebuie doar sa citesti si sa alegi.Crap.ro si alte forumuri autohtone au in sectiunea de articole informatii f.utile in acestb sens.Spor la lectura...si poate ne spui ce-o fi craptrack solubil xxx protein :?:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde mosharu » 30 Ian 2011 11:20

TBD scrie:MIX
250 gr gris
100 gr faina de soia
50 gr praf de ou - este foarte mult! 100 gr faina oua= 34 oua/ mergi pe maxim 10 gr/kg
200 gr Lt94 xxx meal
150 gr PreDigerate xxx meal
50 gr Faina de Ficat
50 gr craptrack solubil xxx protein ...??
50 gr lapte praf vitamealo -
era bun si 10 % de WPC/kg
100 gr robin red

ps- mai mergea si niste faina de orez si de mei
....;-)

PARTE LICHIDA
8ml aroma squid senzor - mergi pe 7 ml
4 ml aroma capsuna senzor - mergi pe 2 ml
40 ml Multimino - mergi pe 20 ml
30 ml Complex Atract (senzor) ...nu ma bag ca nu-l folosesc.
30 ml Whisky (senzor) - mergi pe 15 ml
30 ml csl - mergi pe 20 ml
10 ml ulei de somon - este prea mult. mergi pe maxim 5 ml
24 picaturi ulei esential de piper - FOARTE mult! mergi pe 10-12 picaturi
5 gr sare de mare

6 oua-7 oua

Multumesc anticipat pentru orice parere pro sau contra exprimata.
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti


Următorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron