Retete boiles

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde mikecarp » 03 Feb 2011 12:35

Vin si eu cu un sfat.
Ai zis ca te costa cam 34 ron Kg de mix. Eu zic ca sunt destule mixuri care se incadreaza in banii astia, Mainline, Dynamite,etc. Stiu cat este de atractiv sa-ti faci bilele dintr-un mix conceput de tine, dar cred ca mai repede ai sanse sa prinzi cu un mix consacrat, mai ales cand timpul de pescuit este limitat. Si cum banii sunt in general o problema de care ne lovim cel mai bine ar fi sa nu experimentezi aiurea pe banii greu munciti.
Carpfishing... A way of life!
mikecarp
veteran
 
Mesaje: 588
Membru din: 07 Oct 2006 19:37

Mesajde TBD » 03 Feb 2011 19:36

Salut,
lucian76 - toti vrem sa dam lovitura. Am inteles partea cu solubilele si lichidele si am refacut reteta. WPC80 e cam scump si am inteles ca se gaseste la galetuse de 900 gr. (cam mult). Eu m-am gandit sa pun 100 gr Făină de krill dar nu sunt foarte sigur. Ce parere ai, sa aleg WPC8 sau Făină de krill.
dariusiacob - Nu am adaugat proteine lactice pentru ca am citit ca merg foarte bine cu birdfood-urile dulci si sunt cam scumpe. Am crezut ca am pus suficienta proteina si nu am vrut sa risc cu proteinele lactice. WPC80 din ce inteleg eu este tot o proteina lactica si daca sfatul vostru este sa o folosesc atunci e ok.
Am refacut reteta dupa ce mi-ati recomandat si acum va rog sa imi spuneti cum vi se pare rezultatul.

MIX
150 gr gris
100 gr faina de soia
10 gr praf de ou
200 gr CLO

240 gr Lt94 xxx meal
100 gr Făină de krill

50 gr Faina de Ficat
150 gr PreDigerate xxx meal

PARTE LICHIDA
7 ml aroma squid senzor
2 ml aroma capsuna senzor
20 ml Multimino
20 ml Nutramino
30 ml extract de ficat lichid
20 ml csl
5 ml ulei de somon
12 picaturi ulei esential de piper

100 gr robin red
5 gr sare de mare
doua linguri de betaina

6 oua-7 oua

Acum mixul costa 18 lei si daca parerile vor fi pro am sa ma apuc de rulat.
Astept comentariile (nu ma lasati balta) si multumesc inca o data pentru ajutor.
TBD
new member
 
Mesaje: 13
Membru din: 28 Ian 2011 21:59
Localitate: BACAU

Mesajde mosharu » 03 Feb 2011 20:37

Am gasit asta pe infopescar. Cititi cu atentie, este f interesant.... ;-)

http://www.infopescar.tv/forum/boiliesu ... t5732.html
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde dariusiacob » 03 Feb 2011 22:00

mosharu' scrie:Am gasit asta pe infopescar. Cititi cu atentie, este f interesant.... ;-)

http://www.infopescar.tv/forum/boiliesu ... t5732.html

:shock: :mrgreen: Adevarat :lol: Unele'' capitole''sunt copiate grosolan de pe Crap.ro(ex.cel al lui Bonto) fara a specifica macar sursa :!: Le-am citit si eu asta -vara si m-am ingrozit cand mi-am dat seama cati bani am dat pe componente care nu se regasesc in retetele cu pricina.Apropos pe ''info'' se pot viziona cateva retete bune-2 lasate de Marian Oprea.
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde dariusiacob » 03 Feb 2011 23:01

[quote="TBD"]Salut,
lucian76 - toti vrem sa dam lovitura. Am inteles partea cu solubilele si lichidele si am refacut reteta. WPC80 e cam scump si am inteles ca se gaseste la galetuse de 900 gr.
dariusiacob - Nu am adaugat proteine lactice pentru ca am citit ca merg foarte bine cu birdfood-urile dulci si sunt cam scumpe. Am crezut ca am pus suficienta proteina si nu am vrut sa risc cu proteinele lactice. WPC80
Am refacut reteta dupa ce mi-ati recomandat si acum va rog sa imi spuneti cum vi se pare rezultatul.

MIX
150 gr gris
100 gr faina de soia
10 gr praf de ou
200 gr CLO

240 gr Lt94 xxx meal
100 gr Făină de krill

50 gr Faina de Ficat
150 gr PreDigerate xxx meall

100 gr robin red
5 gr sare de mare
doua linguri de betaina

6 oua-7 oua

Acum mixul costa 18 lei si daca parerile vor fi pro am sa ma apuc de rulat.
Risti tot mai mult sa dai pe langa(lovitura)

-W.Pc.-50 lei/Kg. Krill meal-33 leiSocotind ca R.red se adauga totusi in mix ai >de 1 Kg. care ''la ochi ''e mai scump de 20 de lei :roll: ,din care 400 gr. e faina de peste :!: ceea ce nu ar fi o problema daca .....sunt multe de zis.Crezi ca Mosharu ti-a recomandat f.orez ,mei si W.Pc d'aia ca-l manca-n...tastatura?Faina de krill e un ingr.excelent dar trebuie sa o ''asortezi cu extracte si lich.complementare ca sa-i exploatezi calitatile(nu stiu daca merge sau nu alaturi de f.ficat si extract lichid de ficat da nu as incerca)Daca pretul e primul vizat atunci poate mai prinzi oferte la mixuri daca vrei'' senzatii''atunci vezi aici retete simple si bunicele si ...multe sfaturi-fishforcarp.com- :idea: P.S.-Se vede de la o posta ca nu ai citit anca ce ti-am recomandat ,dupa argumentele expuse-na e mai comod sa astepti retete :idea:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde lucian76 » 04 Feb 2011 09:08

Faina de krill este o faina cu calitati excelante dar are dezavantajul ca este foarte usoara ...in consecinta si bilele vor fi mai usoare .
xxx doesn't think.... because xxx knows everything
Avatar utilizator
lucian76
member
 
Mesaje: 244
Membru din: 24 Mar 2008 10:34
Localitate: suceava

Mesajde TBD » 04 Feb 2011 09:31

Salut,
dariusiacob - WPC80 am gasit pe un site cu suplimente nutritive, asa cum am mai spus, la 900 gr si costa aprox. 100 lei. Am mai gasit WPC si pe un site cu au articole de pescuit dar la 500 gr si costa cam 50 lei. Din aceasta cauza am spus ca e scump dar poate nu am cautat suficient si daca imi spui unde costa 50 lei/kg am lamurit problema. Deasemenea am scris ca nu sunt foarte sigur de inlocuirea WPC cu Faina de krill.
Referitor la R. red am citit in mai multe locuri ca nu se adauga la mix ci la partea lichida. Daca nu e corect e greseala mea dar asta inseamna lipsa de experienta.
Am inteles (zic eu) si de ce mi-a recomandat Mosharu f.orez ,mei si W.Pc. Pentru ca aceste ingrediente leaga bine mixul, dar am incercat sa pun ceva mai bun (dupa parerea mea) si am adaugat CLO care deasemenea leaga mixul.
In ultimul rand si pretul conteaza. Nu este criteriul principal dar nu are rost sa fac un mix care costa 60 lei - 80 lei pentru ca l-au facut altii mai bine inainte.
dariusiacob vad ca postarile mele te deranjeaza din ce in ce mai tare si ma tot acuzi ca nu citesc, ca vreau o reteta gata facuta. Iti multumesc pentru sfaturile de pana acum dar trebuie sa stabilim niste lucruri. Nu doresc o nici o reteta simpla si bunicica, nici o oferta de mix si nici o reteta gata facuta si experimentata. Tot ce doresc este sa imi fac reteta mea de mix si pentru asta m-am documentat, am conceput o reteta (e drept nu foarte buna) si incerc cu ajutorul altor pescari cu experienta sa o pun pe picioare. Daca vrei sa ma ajuti e ok, daca nu asta e. Daca in loc de acuze si luat peste picior gen "ca-l manca-n...tastatura" mi-ai fi explicat de ce am gresit as fi inteles rolul postarilor tale, dar asa cred ca nu are rost sa continuam. Nu ne cunoastem si eu am incercat sa folosesc o abordare extrem de civilizata dar rezultatul e ca sunt luat la misto.
Te rog ca pe viitor sa imi raspunzi daca crezi ca poti sa imi dai un sfat complet (nu o jumatate pentru ca in general te-ai oprit la jumate si ai facut trimitere la alte articole) si fara aluzii jignitoare. Daca te deranjeaza postarile mele si ai impresia ca vreau sa fur o reteta e suficient sa nu postezi nimic pentru ca o sa inteleg mesajul.
TBD
new member
 
Mesaje: 13
Membru din: 28 Ian 2011 21:59
Localitate: BACAU

Mesajde dariusiacob » 04 Feb 2011 17:10

Nu mi-a stat in intentie sa jignesc si nici nu cred ca am facut-o.Atunci cand repet ca trebuie sa ''citesti''o fac pt. ca numai asa o sa stii de ce pui sau scoti X sauY ingredient si iar repet e vorba de mai multe scopuri urmarite:rulare,uscare,mecanica bilei ,randament.... :!: Riscurile unui asemenea demers sunt multiple -de aceea ti-am recomandat un loc unde gasesti ceva simplu pt.inceput si chiar ieftin.Daca chiar as fi intentionat sa faultez era mai usor sa-ti spun ''super reteta''treci la productia de serie si ai fi vazut ce iesea :oops: Eu am citi sute de articole -majoritatea degeaba-unele de zeci de ori si nu consider ca am acumulat suficient :mrgreen: .Iar tu vii si spui ca W.Pc. costa cam 100/kg.Cauta in acest topic o postare d'alui Mosaru (cu vreo 2 ani in urma) sau da-i Google search-REDIS :!: Si daca Mosharu-ti zice sa bagi zer iar tu zici ca-i cam scump chiar nu mai inteleg de ce mai ai nevoie de sfaturi :!: Nu e nici macar o critica ci vreau doar sa intelagi ca numai citind si ruland vei obtine experienta necesara .Cele bune :!:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde TBD » 04 Feb 2011 20:01

Salut,
dariusiacob - Am spus ca WPC pe un site cu au articole de pescuit costa cam 50 lei/500 gr si am gresit. Costa 40 lei/500 gr si asta este link-ul - http://www.xxx.ro/nade-si-momeli ... -4410.html.
Am repetat cautarea pe net si intradevar am gasit WPC80 la 50 lei/Kg fapt pentru care iti datorez scuzele de rigoare.
Totusi problema nu este aici. Eu am venit pe un forum sa discut si sa lucrez cu voi la reteta, nu sa primesc o reteta gata facuta. Daca Mosharu a zis sa bag zer nu inteleg cu ce am gresit daca am venit cu alta varianta. Nu am contestat valorea sfatului primit si daca ideea era ca mixul sa se lege mai bine am pus CLO care face acelasi lucru pentru ca mi s-a parut ca am prea multe proteine solubile (am inteles ca nu trebuie sa treaca de 20%). Daca Mosharu s-a gandit la altceva insemna ca nu m-am prins dar faptul ca am venit cu varianta arata exact contrariul faptului de care ma acuzi si anume ca astept o reteta de pomana.
Era simplu sa scrii un rand si sa spui ca nu e bine ce am gandit si poate cel mai important lucru era sa motivezi si de ce nu e bine. Eu exact acest lucru il caut, adica o discutie cat se poate de tehnica si specializata despre compatibilitatea anumitor ingrediente, despre cantitati etc. pentru ca informatiile astea nu se gasesc pe net. Stiu ce este fiecare ingredient (pentru ca am citit) si stiu si cum actioneaza din punct de vedere al rulabilitatii, in schimb am nevoie sa inteleg cum sa le combin si in ce cantitati pentru ca asta nu am gasit pe net. Asta nu cred ca inseamna ca e mai comod sa stau in fotoliu si sa astept o reteta.
Si mai este si o alta problema. Imi raspunzi numai la anumite probleme si interpretezi oarecum scos din context ce scriu (e drept ca scriu cam mult). Nu imi argumentezi la tot ce afirm si sincer nu ma ajuti prea mult daca asta e scopul tau.
Daca ai timp si chef sa ma ajuti cred ca ar trebui sa fi mult mai specific si chiar sa ma intrebi de ce am pus cutare ingredient. Modelul asta de discutie cu intrebari si explicatii aplicate strict pe o reteta nu exista pe nici un forum. Peste tot sunt numai informatii generale si franturi de informatii concrete si daca esti de acord sa discuti cu mine toate aspectele unei retete cred ca va rezulta o chestie extrem de interesanta si de mare ajutor pentru toti incepatorii care cauta informatii.
Deasemenea pot sa inteleg daca nu esti de acord.
TBD
new member
 
Mesaje: 13
Membru din: 28 Ian 2011 21:59
Localitate: BACAU

Mesajde dariusiacob » 04 Feb 2011 20:33

Ai M.P. :!:
dariusiacob
member
 
Mesaje: 211
Membru din: 26 Ian 2009 21:35
Localitate: Cluj-Napoca


AnteriorUrmătorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator