unde am gresit ?!

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

radu_cj
new member
Mesaje: 16
Membru din: 20 Aug 2003 08:09
Localitate: Dej
Contact:

unde am gresit ?!

Mesaj de radu_cj » 20 Aug 2003 08:31

Ieri m-am decis sa-mi incerc norocul la crap...si dupa-amiaza, pe la ora 18.00 eram pe malu Somesului, intr-un loc unde apa are o adancime de 7-8 m. Am folosit 4 lansete de 2,70-3,00 m, cu plumb culisant si un singur carlig pe fiecare. Momeala pe care am folosit-o...boabe de porumb in lapte. Carligele utilizate...Mustad nr2, pe care am pus 6-7 boabe de porumb. Am nadit cu vreo 10 m in amonte, aruncand vreo cativa pumni de boabe de prumb taiate de pe stiuleti. Pe la ora 20,30 am avut 2 trasaturi, dar dupa ce a aplecat puternic (dar o singura data lanseta), a lasat momeala, neapucand sa intzep. Nu ar fi fost nimic deosebit, dar ceea ce m-a incitat a fost faptul ca pe la ora 21,00 cand se insera au inceput sa sara crapii pe alimentatie, mai ceva ca la circ. Pana pe la ora 22 cand am strans sculele, cred ca au sarit de 50-60 de ori, exact in fatza mea, unde erau aruncate lansetele. Nu am putut sa-mi explic de ce nu a muscat macar unul, din moment ce erau acolo. Carligele folosite erau prea mari?! 6-7 boabe insirate pe cralig a fost prea mult?! Ar fi fost indicat sa folosesc alta momeala?! Mentionez ca in locul respectiv s-au prins in jur de 10 crapi cu dimensiuni inte 4,5 si 10 kg, asta in ultimele 5 zile!!! Rog specialistii in pescuitul crapului pe rauri, sa ma ajute cu o sugestie, cu un sfat din experientza lor...

Vlady
new member
Mesaje: 24
Membru din: 06 Apr 2003 02:19
Localitate: Timisoara

Re: unde am gresit ?!

Mesaj de Vlady » 20 Aug 2003 10:50

Parerea mea e ca ai gresit in mai multe privinte, in primul rand ai gresit cand ai folosit o singura momeala, trebuia sa incerci sa diversifici meniul, adica sa incerci cu rama neagra, peste mic(daca e mare pune botu), porumb uscat, rama rosie... etc., nu ma mai obosesc sa enumar pt ca le stii tu prea bine; iar faptul ca ai folosit 6-7 oabe pe carlig e cam mult, adica trebuia incercat cu 6-7 boabe pe 1 lanseta, nu crezi ca era de ajuns? Plus ca in cazul in care foloseai de exemplu rama neagra aveai sanse sa iei mreana, clean, scobar, salau, somn... sper ca intelegi mesaju, iar acuma-ti bag 1 cliseu in care iti explic ceea ce am aberat mai sus, " MAI MULTE PLICURI MAI MULTE SANSE DE CASTIG"
La fel de bine putea sa fie una din zilele alea in care sa-i dai orice si sa nu puna botu la nimik, o astfel de faza am patit-o la Mures undeva langa Lipova, dadeam cu mamaliga cu rama cu porumb cu de toate ce sa mai... si nu vroia sa puna botu, sarea o bucata de vreo 10 kile cred de am zis ca innebunesc, iar pe malu celalalt rapea avatu si salaul de ziceai ca-i conferintza, tata-miu fiind nebun dupa salau isi rodea unghiile nu a prins nimik, in final am luat 1 clean de juma de kil la lingura si 1 somn si mai mic la rama, asa ca se putea sa fii fost una din zilele alea, dar la fel de bine se putea sa fii fost greseala ta nedeversificand momeala, asa ca nu stiu ce sa zic, si la faza cu carligele e la fel incearca mai multe marimi.
In final iti doresc sa prinzi pesti ce ne-ar face sa murim de invidie, si mai lasati fratilor beltile, ca tot crapul salbatic e cel mai frumos de prins, ceau.
Get rich or die tryn

Avatar utilizator
carprom
maniac
Mesaje: 2299
Membru din: 29 Ian 2003 03:07
Localitate: germany
Contact:

Mesaj de carprom » 20 Aug 2003 11:19

Parerea mea e alta. Nu ai gresit cu nimica, ci ai prins o zi cind nu maninca crapul. Eu cind vad ca sar crapii pe locul nadit stiu ca rar pune unul botul. Dar cind se opresc din "joaca" atunci tinete bine. Puteai sa mai incerci cu 4-6 boabe pe fir de par iar intre ele o bucara de burete sa pluteasca la o inaltime de 10-15 cm de fundul apei.
Eu nu ma-si da batut si asi mai incerca odata dimineata la primele ore.

Big Carps
carprom :wink:

Gica Chioru
senior member
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Gica Chioru » 20 Aug 2003 11:24

Mon cher Radu, ai gresit cand te-ai apucat de pescuit.

Daca este adevarat ca in Somes este asemenea peste, atunci voi sunteti niste pescari fericiti.

nick h.
senior member
Mesaje: 462
Membru din: 01 Iul 2003 10:53

Mesaj de nick h. » 20 Aug 2003 12:06

raducu secretul consta in......perseverenta.ce vrei mai mult decat atat:ai descoperit un loc cu crapi,ai momit cu ce trebuie, in aceasta perioada crapul de somes prefera porumbul in lapte (6,7 boabe de porumb),ai si avut vreo doua trasaturi.ti-as da un singur sfat: incearca o montura cu autointepare si momeala pe fir de par.
atentiune:deschide frana sau baitrunnerul !!!!!!!!!!cred ca ti-ai dat seama singur ce forta au daca ai intepat vreunul.

radu_cj
new member
Mesaje: 16
Membru din: 20 Aug 2003 08:09
Localitate: Dej
Contact:

Re: unde am gresit ?!

Mesaj de radu_cj » 20 Aug 2003 12:29

In primul rand , va multumesc sincer la cei care mi-au raspuns...si comentand putin de prin reply_urile voastre...Vlady, ai dreptate, cu siguranta ca ar fi fost de bun augur diversificarea momelilor, dar eu m-am dus ieri cu un singur scop...dambla, fix, sau cum vrei sa-i spui ,adica sa dau doar la crap.Deci am renuntzat din start si cu buna stiintza la rame, viermusi, etc. ca sa nu-mi intre si alte soiuri clean, scobar, mreana, caras, etc care exista din abundentza pe Somes (...unde populatia piscicola sa refacut mult in ultimii ani) Cat despre sugestia lui carprom, ti-am anticipat putin sfatul si mi-am cumparat niste carlige si fir pentru a incerca dupa-amiaza montura "4-6 boabe pe fir de par" Cred ca voi reduce si marimea carligelor, folosind Mustad nr 4. Gica, sa stii ca ai multa dreptate, poti zice sa sunt un pescar fericit tinand cont doar de spectacolul de aseara, cu sariturile crapilor timp de vreo ora ( si asta, si asta , exact in fatza mea, la vreo 10 m de mal, unde am nadit) Si te asigur ca e absolut adevarat...in Somes exista asemenea pesti ( repet...in ultima saptamana s-au prins vreo 10 exemplare si niciunul mai mic de 4,5 kile). Gica, mi-ar fi placut sa-mi dai vreo sugestie, cu vreo montura...dimensiuni la carlige....momeala, etc, cu care crezi ca as putea prinde crap de dimensiunile de mai sus...pe rau, cu adancimea de 7-8 m si un curs relativ domol in locul respectiv. In anii trecuti am prins crapi, chiar si de 12 kg la pluta cu boabe de porumb sau la patartica de mamaliga...dar asta se intampla pe lacurile de prin jud Cj...si e cu totul alta poveste. Raman in continuare cu sperantza ca poate deseara, sau in zilele urmatoare voi avea si eu sansa sa prind un crap salbatic pe Somes...iar drilul sa fie cat mai lung :)

Gica Chioru
senior member
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Gica Chioru » 20 Aug 2003 12:53

Mon cher, pai daca ai fost cu "dambla" trebuia musai sa pui atatea boabe? Ce te face sa crezi ca un crap cat o fi el de mare prefera 7 boabe in loc de 3 sa zicem? Oricum chiar daca nu sunt mare specialist la rau, cum tu ai acolo locul ideal, prea frumos si prea ideal ca sa zic asa, afla de la mine ca este o tampenie ca acolo, pe Somes, intr-un asemenea loc sa dai in felul asta si sa te miri ca n-ai prins.

radu_cj
new member
Mesaje: 16
Membru din: 20 Aug 2003 08:09
Localitate: Dej
Contact:

Re: unde am gresit ?!

Mesaj de radu_cj » 20 Aug 2003 13:09

Domnu' Gica...probabil ca a fost o tampenie sa pun 7 boabe in carlig, nu neg, dar a fost prima data cand dau pe rau la crap. Unii care au prins crapii de care ziceam mai sus mi-au spus ca asa au dat ei si io novicele in problema, le-am urmat sfatul. Uite deseara am sa incerc sa repar greseala, si voi incerca doar cu 3 boabe, pe "fir de par". Daca tu crezi ca ar fi vreo metoda mai eficienta pentru locul respectiv, ti-as ramane dator daca m-ai "lumina"

Gica Chioru
senior member
Mesaje: 343
Membru din: 25 Ian 2003 13:33
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Gica Chioru » 20 Aug 2003 13:35

Daca esti vreun "sportiv" foloseste sfanta" mamaliga. Un cub frumos de 2cm pe un carlig de 0.2 inchis la culoare (maroniu-negru preferabil). Daca vrei sa prinzi crapul baga o bomba. Daca vrei sa-mi urmezi sfatul, baga 3 rame babane pe un carlig de 1 cu spini pe spate. Daca totusi damblaua este fixata pe porumb, baga 3 boabe la o lanseta si unul singur la cealalta.

Vlady
new member
Mesaje: 24
Membru din: 06 Apr 2003 02:19
Localitate: Timisoara

Mesaj de Vlady » 22 Aug 2003 05:23

Gica uite care e treaba, e foarte bine ca pus 6-7 boabe, rau a facut ca pus aceeasi cantitate la toate betele, pt ca acolo e crep salbatic, al nu glumeste cu 2-3 boabe daca e mare, nu zic ca n-ar pune botul la 2-3 boabe sau 1 singura dar mai mari sunt sansele sa atace o masa tzeapana, eu tot zic ca a gresit in a nu diversifica meniul, cum ai zis si tu cu ramele, sau cum la fel de bine nu a vrut nici de-al dreaq sa puna botu, ete asa sa-i faca lui in ciuda.
Get rich or die tryn

Scrie răspuns