Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr
de nicu7193 » 29 Sep 2012 20:46
Azi am rulat ceva bile si am vrut sa incerc sa fec si cateva bile critic echilibrate. Am respectat recomandarile in ceea ce priveste cantitatea de pudra de pluta in raport cu mixul , iar pana la rulat toate bune insa cand am inceput sa rulez....dezastru , aproape toate bilele se dezintegrau in masa de rulat....desi am incercat sa repar coca ma gandesc unde am gresit sau daca pt producerea critic echilibratelor se folosesc ceva lianti speciali (in loc de oua).Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat in aceasta problema i-as fi recunoscator pt ca altfel e prima si ultima data cand incerc sa fac bile critic echilibrate.Apropo , cand a venit sotia in garaj sa vada de ce nu mai termin si cand m-a vazut cum mestecam bilele in palma

si-a facut cruce spunand ca am dat in mintea copiilor

-
nicu7193
- member
-
- Mesaje: 162
- Membru din: 03 Noi 2011 17:57
de nicu7193 » 01 Oct 2012 19:32
Nu ma poate ajuta nimeni ?
-
nicu7193
- member
-
- Mesaje: 162
- Membru din: 03 Noi 2011 17:57
de hs1976 » 02 Oct 2012 08:07
Salut,
ma bucur ca ai deschis acest subiect deoarece ma intereseaza si pe mine. Referitor la problema intampinata de tine poate ar fi mai bine sa dai niste detalii referitoare la mixul folosit si la proportia dintre acesta si pudra de pluta.
Ce pot sa-ti spun ca si eu am facut niste "experimente" de curand, am folosit mixuri de la CC Moore si ca proportie 2/3 mix si 1/3 pudra de pluta (atentie insa proportia este volumetrica) si s-au rulat perfect. Data viitoare am sa cresc putin dozajul la pudra pentru a mai mari flotabilitatea.
Se mai poate incerca si combinatia de mix cu mix pentru pop up pentru a obtine critic echilibrate.
Sper ca ti-am fost de ajutor si astept si eu parerile celorlati.
Fir intins,
Horatiu
-
hs1976
- junior member
-
- Mesaje: 75
- Membru din: 22 Mar 2011 10:16
- Localitate: Cluj-Napoca
de rapy » 02 Oct 2012 11:49
Sunt multe variante de a crea bile critic echilibrate, dar intradevar cea mai eficienta este cea cu praful de pluta si asta pt simplu fapt ca nu se modifica structura boiliesului , doar devine mai flotanta. Teoretic nu ar trebui sa se sfarame bila cand o rulezi daca sunt respectate anumite chestiuni. In primul rand lasarea cocii cel putin o ora in frigider bine infoliata. La mix e important sa aiba suficiente componente de legatura. Si personal te sfatuiesc ca daca nu bagai ulei in partea lichida, sa o faci. Pentru ca ajuta mult la rulatul boiliesurilor.
Cosmin Nistea
Xtreme Carp Team
-

rapy
- veteran
-
- Mesaje: 653
- Membru din: 02 Iun 2008 16:54
- Localitate: Oradea
-
de Thepsis » 09 Oct 2012 22:47
Salut. Fara sa fiu mare specialist, iti pot spune din ce stiu eu (si ma refer la boiliesuri in general) ca pentru a nu intampina problemele descrise de tine la rularea unui mix, este important sa verifici granulatia (sa nu fie foarte grunjos), iar mixul sa contina "agenti de legatura" gen proteina lactica, faina soia, WPC, etc intr-o proportie corespunazatoare cantitatii de mix pe care vrei sa o rulezi.Succes !
ET SI OMNES, SED NON EGO
-
Thepsis
- junior member
-
- Mesaje: 33
- Membru din: 21 Dec 2009 16:26
- Localitate: Bucuresti
Înapoi la Nade si momeli
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator