păstrare boabe porumb

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde voodoo » 30 Sep 2012 22:18

Boabele găurite în ce le păstrez până mă hotărăsc în ce dip le bag ?
Dacă le las aşa în aer , fac gărgăriţe .

Mulţumesc !
voodoo
new member
 
Mesaje: 2
Membru din: 24 Iul 2011 14:17

Mesajde tranulea tiberiu » 05 Oct 2012 10:04

MIERE!
TYBBY
tranulea tiberiu
junior member
 
Mesaje: 58
Membru din: 12 Ian 2006 22:13
Localitate: CONSTANTA

Mesajde robbinho » 30 Oct 2012 14:44

[quote="voodoo"]Boabele găurite în ce le păstrez până mă hotărăsc în ce dip le bag ?
Dacă le las aşa în aer , fac gărgăriţe .

Mulţumesc ![/quote]

Daca vrei sa faci senzatie, pune boabe uscate intr un borcan, adauga orice zeama cu peste 35 grade alcool, cantitate de aroma pentru 1 kg de mix, si fierbe borcanu cu capacul pus, cca 25 minute (bel marie). La primavara ma pomenesti! :)

Ps. Daca le pui de acum, pentru primavara, pune o zeama mai tare, si nu mai fierbi borcanul, il lasi asa... ideea e sa fie boabele acoperite de zeama.
Succes!
Cu respect,
robbinho
new member
 
Mesaje: 12
Membru din: 20 Noi 2009 21:29
Localitate: ploiesti

Mesajde acidutzu » 15 Noi 2012 14:04

[quote="voodoo"]Boabele găurite în ce le păstrez până mă hotărăsc în ce dip le bag ?
Dacă le las aşa în aer , fac gărgăriţe .

Mulţumesc ![/quote]

Salut,
Eu le pastrez in PET-uri de 0,5 l, foarte bine uscate la interior.
Ma asigur ca deja boabele nu au gargarite si pleava ( praf ) si le tin in beci unde, fie vara, fie iarna este racoare, intotdeauna temperaturi pozitive si nu am probleme cu umiditatea.
Periodic le fac un control vizual. PET-urile trebuie sa fie neaparat incolore.
Treaba este testata ani de-a randul si este valabila si pentru alte boabe: fasole, floarea soarelui, soia, etc.
Numai bine!
acidutzu
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 12 Aug 2012 13:17

Mesajde mosharu » 15 Noi 2012 19:52

[quote="robbinho"]

Daca vrei sa faci senzatie, pune boabe uscate intr un borcan, adauga orice zeama cu peste 35 grade alcool, cantitate de aroma pentru 1 kg de mix, si fierbe borcanu cu capacul pus, cca 25 minute (bel marie). La primavara ma pomenesti! :)

[/quote]

ai tu curaj sa fierbi borcanul cu alcool in el? :mrgreen:
tine minte numarul asta de tel: 1 1 2 - daca ai noroc vin repede pompierii :lol:
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde robbinho » 18 Feb 2013 23:16

da, am fiert zilele astea veo trei !

acoperit complet de apa, nu e problema?

Cum fierbeti tuica dumneavoastra? :)
Cu respect,
robbinho
new member
 
Mesaje: 12
Membru din: 20 Noi 2009 21:29
Localitate: ploiesti

Mesajde stoican_mihail » 24 Iun 2013 10:44

Cu zahar si piper :D :D :D :D
Avatar utilizator
stoican_mihail
member
 
Mesaje: 207
Membru din: 08 Aug 2007 09:32

Mesajde arhanghelu » 03 Ian 2014 20:40

robbinho scrie:da, am fiert zilele astea veo trei !

acoperit complet de apa, nu e problema?

Cum fierbeti tuica dumneavoastra? :)

Fplositi borcane de 800 ml si cat porumb puneti in borcane???
Cand fierbeti borcanele le acoperiti complet cu apa???

Stima.
arhanghelu
new member
 
Mesaje: 8
Membru din: 23 Dec 2009 14:30
Localitate: Bucuresti




Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator