Cauta locurile cu apa adanca, daca se poate dupa un copac cazut in apa, ori alte obstacole, in general locuri cu un curent mai slab si protejate. In aceste locuri ar trebui sa dai de ei.
Ca nada poti sa folosesti porumb(uscat, inmuiat, fiert, incoltit, de conserva, etc), grau fiert, paine, mamaliga, tot felu de sroturi, nada cumparata amestecata cu porumb sau seminte), corcoduse, prune(in zonele unde pestele e invatat la asa ceva).
Despre montura nu stiu ce sa zic. Unii folosesc momitoare si forfacuri scurte, altii dau numai cu plumb si forfac lung.(asa pescuiesc si eu pe Mures

).
Despre grosimea firului....greu de spus, depinde de situatie, de loc, de curent, daca ai agataturi in apropiere. Eu in general daca dau dupa peste mare pe Mures, folosesc un 0,38-0,40 si cred ca anul acesta o sa pun pe fiecare mulineta si 100m de fir textil de 0,20 sau 0,25. Sunt situatii cand cu un mono de 0,40 nu esti stapan pe situatie. Numai cine nu a patit-o poate sa sustina altceva.
Momelile cele mai utilizate la noi in zona e porumbul, pruna, corcoduse, carne de scoica, rame groase dar ramele au inconvenientul ca nu prea selecteaza capturile. Poti prinde si somn mic, fusar, mreana sau caras si platica.
Incearca sa-ti faci un loc pe care sa-l momesti macar o saptamana zi de zi si sa ai grija sa nu-l gaseasca nimeni macar pana apuci sa pescuiesti pe el de cateva ori ca dupa aia sansele sa-l gasesti liber sunt foarte mici.=> va trebui sa-ti faci altul si s-o iei de la capat sau sa stai la panda sa prinzi un loc liber si 2-3 zile nu mai pleci de acolo.
Sper ca am putut sa te ajut !

Pescuitul este o arta...dar si un hobby foarte scump.