ciudateniile crapului si ale locului

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

bogdans
junior member
Mesaje: 38
Membru din: 08 Apr 2004 15:18
Localitate: Timisoara

Mesaj de bogdans » 20 Apr 2004 08:38

Of course ca prind si salau acolo, vara prind doar maruntei de 0.5 Kg la pluta cu peste viu cum ai spus. N-am incercat inca sa folosesc twisterele acolo desi seara vaneaza mult la apa mica intr-un golfulet (dar e multa iarba). S-ar putea sa prind la twister. Stiuca e foarte rara, asa ca doar salau si bucati mai maricele (1-3 Kg) doar primavara si toamna. Somnul mai mult din intimplare dimineata foarte devreme si seara tarziu dupa apus (nu pot pescui noaptea fiindca e politia de frontiera care face legea). Si-asa l-au cam terminat braconierii cu curentul, inainte se prindea mult

Avatar utilizator
Ioan S.
member
Mesaje: 225
Membru din: 08 Feb 2004 14:10
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 20 Apr 2004 10:30

Incearca cu pestisor mai mare (pina la 15 cm lungime), de preferat oblete.

Fir intins !

SF
senior member
Mesaje: 346
Membru din: 13 Feb 2004 20:03

Mesaj de SF » 20 Apr 2004 12:23

Bogdane, tot ce ti-a spus Ioan este foarte valabil pentru locul ala; scule puternice,fir textil,pozitionarea betelor in suporti intr-o pozitie verticala(nu in unghi drept ,dar nici pe orizontala),inclusiv faptul ca locul ala ii mai mult de somn decit de crap.Respectele mele Ioane,cam asa abordez si eu un astfel de loc.Toate bune.

Fir Intins!!!

Avatar utilizator
dudi
member
Mesaje: 138
Membru din: 21 Dec 2002 16:09
Localitate: Cluj-Mures

Mesaj de dudi » 20 Apr 2004 21:32

Se cam vede cine e pescar de apa curgatoare.

dudi

Avatar utilizator
Ioan S.
member
Mesaje: 225
Membru din: 08 Feb 2004 14:10
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 22 Apr 2004 11:27

Sa revenim putin la suportii tubulari si la pozitionarea lor.
Da, eu ii montez usor inclinati spre apa. Inclinatia este insa foarte mica, daca scot montura din apa, si o las libera, la baza plumbul ajunge (atirnat liber) la circa 15 cm de suport (pentru lanseta de 3 m). Motivul este simplu, deseori scot lanseta si o las in suport pina caut un nou forfac sau chiar numai pentru a pune alta momeala si nu ar fi nici o placere cit las firul liber acesta sa se rasuceasca dupa lanseta.

Pot fi folositi suportii tubulari montati vertical numai in aumite conditii:
- sol moale (nisipos sau pamint foarte umed), cind datorita suprafetei mari si a pozitionarii verticale asigura poate cea mai buna fixare posibila;
- lipsa vintului (sau vint foarte slab), altfel datorita rafalelor de vint devin chinuitori. Poate interveni aici si conformatia malului; daca albia majora este suficient de adinca (pina la apa), eventual si o perdea de copaci, ne poate apara de vint (si atentie ca directia predominanta a vintului la noi este nord-vestic).
- posibilitatea de a urmari lansetele de la minim 3-4m (daca te afli si cu 1-2m mai sus decit suportii este ideal). Foarte util este un scaun (pliant) cu spatar, altfel este chinuitor sa stai toata ziua cu privirea in sus spre virful lansetelor. (Pe ape curgatoare trebuie sa supraveghezi continuu ceea ce aduce apa altfel te poti trezi cu vreun trunchi de copac prins in fire).

Dincolo de avantajele care tin de fixarea excelenta, pret mic, greutate redusa, volum mic ocupat (eu ii intoduc pe undita, in husa nu ocupa astfel foarte mult loc), trebuie luat in calcul ca atunci cind trage pestele inteparea se realizeaza prin ridicarea lor din suport.

Daca insa, doresc sa am o inclinare mai mare fata de verticala, sau pentru sol foarte tare (eventual pietros), folosesc suportii clasici.

Fir Intins!

bogdans
junior member
Mesaje: 38
Membru din: 08 Apr 2004 15:18
Localitate: Timisoara

Mesaj de bogdans » 23 Apr 2004 09:06

Fratilor,
Am fost ieri intr-o farmacie si am vazut o gramada de combinatii de cereale, musli,cu arome de fructe (tutti frutti, banane etc) cu adaos de lapte praf si multe vitamine, minerale si m-am gandit sa iau o cutie din asta si sa o dau prin rasnita de cafea, sa fac un praf fin si sa trag o mamaliga de cubulete cu 2 parti faina malai si o parte praf din asta (poate aveti alta idee la dozaj). Dar oare se leaga ? A mai incercat cineva ? Combinatia mi s-ar parea buna fiindca are de toate.

Fir intins!
Bogdan

Avatar utilizator
mirceas
veteran
Mesaje: 604
Membru din: 29 Feb 2004 11:11
Localitate: Brasov
Contact:

Mesaj de mirceas » 23 Apr 2004 10:02

eu am folosit o data musli ca momeala (o punga de 500g gasita prin camara, uitata pe acolo) dar nu am avut rezultate deosebite fata de situatiile obisnuite cand apelez la momeli de baza (malai, faina, gris, soia, etc.).

de legat se leaga, eu am maruntit amestecul cu robotul de bucatarie... e mai usor si iese super fin...

fir intins!!

Manoliu Manuel
new member
Mesaje: 2
Membru din: 22 Apr 2004 11:12

Mesaj de Manoliu Manuel » 23 Apr 2004 10:16

M-ar interesa si pe mine cum merge treaba la Prut. Eu am descoperit pescuitul la Prut anul trecut cand am facut o partida undeva langa Galati. A fost o partida reusita, oricum mult mai tare de cat cele de la Dunare( zona Braila) unde braconajul a fos in floare anii trecuti si nu a mai ramas nici un peste. Cred ca se merita de mers la Prut la un pescuit la apa curgatoare, daca partida facuta de mine anul trecut nu a fost o intamplare. Oricum, fata de pescuitul pe o balta statuta de campie, unde gasesti un copac la 5 KM, cu un patron care umbla la apa, se plimba vinerea noapte cu barca cu motor pe balta si alte dinastea..., merita de iesit un sfarsit de saptamana intr-un loc linistit, cu o natura salbatica si liniste.

Avatar utilizator
Ioan S.
member
Mesaje: 225
Membru din: 08 Feb 2004 14:10
Localitate: Iasi

Mesaj de Ioan S. » 25 Apr 2004 12:59

Erau pe forum si pescari din Galati care pescuiau pe Prut si care ar putea sa-ti spuna mai multe decit mine referitor la zona la care ai acces.
Eu pot spune despre pescuitul pe cursul mijlociu al Prutului, unde curentul puternic combinat cu adincimea destul de mare a apei impun o anumita abordare pentru pescuitul diverselor specii.
Prutul este o apa zgircita, cel mai adesea sint 5 – 6 trasaturi intr-o zi. Am prins multe specii de pesti, aproape toti peste 0,5 kg. Am prins destule zile in care nu am avut nici macar o trasatura, dar si o zi in care la ora 13.oo terminasem momeala. Si as putea continua, dar …

Cele mai multe informatii utile le vei afla de la pescarii obisnuiti ai locurilor. Nu sub forma de chestionar sau interogatoriu ci ascultindu-le povestile si povestirile. Daca mergi cu un mijloc de transport in comun (de preferinta tren), cauta-i si asculta. Si in doi ani vei avea ce povesti si vei fi ascultat la rindul tau.

Ca regula general valabila (indiferent unde pescuiesti), daca nu faci greseli grave vei prinde peste pe locul pe care-l consideri bun si cu acele momeli pe care le consideri bune. Totul e doar o chestiune de perseverenta.

Fir Intins!

Scrie răspuns