seminte prajite
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
seminte prajite
A folosit cineva seminte de pasarele(mici - in, mei...) si canepa prajite, intregi sau macinate ca si nada?Care este timpul de prajire?Canepa pluteste numai prajita?
dudi
dudi
- cornelserbu
- senior member
- Mesaje: 314
- Membru din: 16 Oct 2005 18:35
- Localitate: Bucuresti
-
- junior member
- Mesaje: 48
- Membru din: 26 Oct 2007 10:25
- Localitate: satu mare
parerea ta ca numai fiarta. canepa contine un ulei extraordinar de volatil de unde si atractia pe care o au pestii , iar dupa prajire se macina si se foloseste cat mai repede posibil (dupa 3-4 zile eu o arunc daca nu am folosit-o,si-a pierdut toata atractia )are o aroma de te apuca dracii si pe tine. La fierbere o parte din ulei ramane in apa in care s-a fiert ( daca s-a fiert la foc mic si cu capac )asa ca nu aruncati apa folositi-o cu incredere in nada, pentru a cunserva acest lichid folositi alcol dublu rafinat in proportie de 10%.
la magazinele cu hrana pentru animale de casa. Canepa cruda max. 10 Ron/kg, mei si alte alea la cca 4-5 Ron/kg. Daca ai noroc, in pietele agro, la tarani, gasesti la 1/2 pret.parci scrie:totusi de und fac rost de seminte..... se gasesc la magazin...??????
nu am intrebat niciodata
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- junior member
- Mesaje: 48
- Membru din: 26 Oct 2007 10:25
- Localitate: satu mare
cantitatea care doresti sa o prajesti o pui untru-n vas de tuci(fonta) pentru o dispersie mai buna a calduri si pe aragaz invarti cu lingura de lemn pana se prajesc (ca semintele de floarea soarelui) nu am untimp de prajire dar te descurci tu.
atentie sa nu le arzi ca faci mai rau ghideazate dupa miros.si nu le macina calde ca iar se pierde ulei.
atentie sa nu le arzi ca faci mai rau ghideazate dupa miros.si nu le macina calde ca iar se pierde ulei.
folosesc rar cinepa ca semintze preferind peletele de cinepa.dar cind o folosesc nu o fierb ci o oparesc.pun intrunvas (galeata,sau pt cantitatzi mici termos) cinepa si o linguritza cu viurf de sare de mare pt fiecare kg de cinepa.torn apa clocotita si ii pun capacul. a doa zi (sau ma rog cind s-a racit ) boabele sint plesnite dar ramin inca relativ tari.se mai poate adauga praf de chili sau tabasco.nu folosesc arome,consider ca aroma ei naturala este atractantul principal,vara cind apa este calda mai o amestec cu alune tigrate preparate cel outzin cu o saptamina inainte.Savu Ciprian scrie:parerea ta ca numai fiarta. canepa contine un ulei extraordinar de volatil de unde si atractia pe care o au pestii , iar dupa prajire se macina si se foloseste cat mai repede posibil (dupa 3-4 zile eu o arunc daca nu am folosit-o,si-a pierdut toata atractia )are o aroma de te apuca dracii si pe tine. La fierbere o parte din ulei ramane in apa in care s-a fiert ( daca s-a fiert la foc mic si cu capac )asa ca nu aruncati apa folositi-o cu incredere in nada, pentru a cunserva acest lichid folositi alcol dublu rafinat in proportie de 10%.