Am vazut pe net o reteta de nada pentru fund malos care apare pe mai multe site-uri...ideea este ca o sa folosesc doar o parte din ingrediente si anume:
1. 2 kg de porumb uscat
2. 1 kg de seminte de floarea soarelui crude si faramate (nu macinate)
3. 1/2 kg canepa coapta
4. 1/2 kg soia uscata
5. 1/2 kg zahar
6. 50 ml ulei de floarea soarelui
7. 10 ml ulei de canepa
8. betaina
Nelamurirea mea este urmatoarea: nicaieri nu am gasit exact modul de preparare al acestei nade, adik: pasul 1...se lasa porumbul in apa 48 ore si apoi se fierbe?; pasul 2...pui canepa in aceeasi oala cu porumbul sau nu? pasul n....se adauga uleiul si betaina in apa fiarta sau peste semintele uscate?
Poate cineva sa-mi explice exact ordinea de preparare a nadei? Mentionez ca nada obtinuta as vrea s-o arunc cu racheta de nadire...
Multumesc anticipat si fir intins!
Preparare nada...?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Salut
Eu sunt curios sa vad de ce cei care au postat aceasta nada o recomanda pt mal sau ce o recomanda pt mal? Sincer e o nada de intretinere si nimic mai mult.
Ca idee generala porumbul se lasa la innmuiat 24 h minim si dupa se fierbe pana se crapa bobul un pic. Si canepa se fierbe (separat) pana se sparge un pic si apar niste mici albituri pe bob(atunci e fiarta).Poti s ao si coci dar nu prea mult sa nu o arzi. Toate lichidele si atractii se pun dupa fierbere nu in timpul fierberii pt ca altfel e egal cu zero (la fierbere le distrugi calitatiile lor)
La sa nada la racit natural, sa se raceasca ea si dupa adauga restul de ingrediente lichide si betaina. Si fa asta cu 12 ore ainte sa ajungi pe balta.
Oricum sincer uleiul de floarea soaelui cu zhar si betaina nu prea imi suna a nada "desteapta"
Vezi ca sunt particule gata preparate gen conservele de la Dynamite doar trebuie adaugate. Ce ai scris tu pare o reteta simpluta, de buzunar facuta de un localnic pt o anume balta. Oricum parerea mea ca e nada de intretinere si rolul principal il va avea porumbul (care o sa il ai si tu in ac cred)
Sper sa fi fost de folos
Eu sunt curios sa vad de ce cei care au postat aceasta nada o recomanda pt mal sau ce o recomanda pt mal? Sincer e o nada de intretinere si nimic mai mult.
Ca idee generala porumbul se lasa la innmuiat 24 h minim si dupa se fierbe pana se crapa bobul un pic. Si canepa se fierbe (separat) pana se sparge un pic si apar niste mici albituri pe bob(atunci e fiarta).Poti s ao si coci dar nu prea mult sa nu o arzi. Toate lichidele si atractii se pun dupa fierbere nu in timpul fierberii pt ca altfel e egal cu zero (la fierbere le distrugi calitatiile lor)
La sa nada la racit natural, sa se raceasca ea si dupa adauga restul de ingrediente lichide si betaina. Si fa asta cu 12 ore ainte sa ajungi pe balta.
Oricum sincer uleiul de floarea soaelui cu zhar si betaina nu prea imi suna a nada "desteapta"
Vezi ca sunt particule gata preparate gen conservele de la Dynamite doar trebuie adaugate. Ce ai scris tu pare o reteta simpluta, de buzunar facuta de un localnic pt o anume balta. Oricum parerea mea ca e nada de intretinere si rolul principal il va avea porumbul (care o sa il ai si tu in ac cred)
Sper sa fi fost de folos
-
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Nu contrazic deorece fiecare isi face nada dupa cunostinte si experienta proprie. Doar ca sunt uleiuri dedicate pt nada. Ulei de floarea sorelui in nada eu am vazut mai rar sincer. Si din cate stiu uleiul nu se amesteca cu apa pt ca se ridica la suprafata. Se folosesc uleiuri in groundabituri ca sa lege si sa dea aroma si atractie asa pus simplu peste particule in apa in care a fiert porumbul cam greu sincer sa aiba efect (mai ales cel simplu alimentar)
E bine sa lasi porumbul in apa in care a fiert. Se pune betaina si restul cand sau racit . Ideal este ca apa sa acopere nada cu 2-3 degete. Dupa asta trebuie lasat asa minim 12 ore. F multi spun pe forum ca porumbul cu cat se lasa mai mult si este mai fermentat cu atat e mai bun.
E bine sa lasi porumbul in apa in care a fiert. Se pune betaina si restul cand sau racit . Ideal este ca apa sa acopere nada cu 2-3 degete. Dupa asta trebuie lasat asa minim 12 ore. F multi spun pe forum ca porumbul cu cat se lasa mai mult si este mai fermentat cu atat e mai bun.