Cine a stricat concursul de la Peris?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 12 Aug 2004 15:45

Cu riscul de a face cunostinta (desigur, cu prietenie) si cu alti participanti la forum, incerc sa rapund la intrebarea:

Cine a stricat concursul de la Peris?

Cei care si-au dat cu parerea fara a fi fost acolo si fara a cunoaste situatia.

Ceea ce a facut BINE-NECUNOSCUTU'2 nu a fost decit sa ne arate cum o informatie poate transforma o masa de oameni (in marea lor majoritate) toleranti si binevoitori intr-o masa de manevra cu caracteristici contrare fiecarui individ in parte.
Acum, ca furtuna pare sa fi trecut, haideti sa ne bucuram fiecare de statutul de pescar pe care ni l-am ales. In plus sper ca acum vi se pare rezonabil ca amatorii nu participa la concursuri dar si ca participantii la concursuri nu vin cu experienta si metodele lor moderne pe putinele ape modeste ramase. Pentru ca in concursuri exista ierarhii mai greu de rasturnat la fel cum exista si pesti care nu trebuiesc pusi in porbagaj. Pentru ca si pe modestele ape publice exista ierarhii la fel cum exista si pesti care nu trebuiesc pusi in porbagaj.

Dati-mi voie sa va urez NERVI MAI PUTIN INTINSI !

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 13 Aug 2004 07:23

@Adi
Asta am dorit sa se inteleaga din mesajul meu. Spre deosebire de alte sporturi, pescuitul presupune inainte de toate placere, pasiune. Sunt multi cei care compara un dril serios cu o aruncare cu coarda elestica. Cu atat mai mult cand pescuitul este practicat alaturi de o companie placuta.
La concursuri chiar este bine sa fie vizat locul I pentru ca asa trebuie intr-o competitie, insa nu trebuie folosite orice mijloace.
@Ioan S
Nu cred ca a stricat nimeni concursul de la Peris. In multe sporturi si concursuri au avut loc abandonuri si asta nu a stricat cu nimic competitia. Iliuta a avut motivele lui pe care trebuie sa le respectam (mai ales ca totusi nu a facut mare caz de ele). Multi concurenti (cred ca majoritatea) nu au aflat decat la sfarsitul concursului de acest abandon asa ca si-au vazut de treaba. Comentariile aparute, mai ales pe acest forum, au fost facute dupa concurs, asa ca nu aveau cum sa-i influenteze desfasurarea. Daca a fost un concurs reusit sau nu - asta este aprecierea concurentilor precum si a celorlalti participanti (arbitri, organizatori, chibiti, etc.).

SF
senior member

Mesaj de SF » 13 Aug 2004 13:46

Danko, intradevar ma aflu unde se agata harta in cui. Din pacate ii vorba de harta Africii ( din pacate pentru crap binenteles ) si inafara de crapii aia de pe terenul de golf ( pe care nu i-am vazut de mult :D ) altii nu pot sa-ti ofer in zona mea acum. Pentru cei interesati recomand balastiera de la Apa( jud. Satu-Mare) si barajul de la Firiza ( jud. Maramures ). Perisul si Hobaia nici nu se compara cu aceste locatii.

Fir Intins!!!

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 16 Aug 2004 07:37

Perisul si Hobaia nici nu se compara cu aceste locatii.

SF, vrei te rog sa fii mai explicit? In ce sens nu se compara?
Second BEST is FIRST loser

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 16 Aug 2004 11:50

balastiera apa se afla in jud.satu mare, asa ca pot da mai multe detalii.
este o balastiera enorma pe care circula slepuri care cara nisip si balast.adancimea medie e undeva pe la 20 m cu adancimi maxime de peste 40 m.
se pescuieste pe platouri cu adancimi de 6-8 m care din pacate se afla departe de mal intre 150-300 m.
popularile cu crap dateaza de prin anii 1970 cand s-a populat cu vagoane cistrena CF.
in ultimii ani rapitorul s-a dezvoltat foarte bine ajungand sa fie o balta mai buna de rapitor.
putini dau la crap dar aceia se lauda cu capturi de peste 20 kg.
toti folosesc fire de peste 0.4 mm(stiu ei de ce)
pescarii cu state mai vechi pe apa spun ca ar fi crap si amur si la 40 kg\ buc.
crapul si amurul intra rar dar cand intra in general sunt bucati peste 15 kg.

Scrie răspuns