Despre mix

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Despre mix

Mesaj de raduacasa » 31 Ian 2009 22:51

As-i vrea sa fac un mix propriu acasa si nu prea stiu proportiile la unele componente. De exemplu asi vrea sa folosesc Izolant proteic de soia ( proteina 91%,grasimi4%,Hidroc.<1%) ,Dextroza (hidroc.99%),Fructoza(hidroc.99%), Gris,faina de orez,faina de peste,faina de sange, Robin Red, drojdie de bere, faina de porumb, faina de pesmet.
M-am gandit la urmatoarele procente:10%,5%,5%,5%,10%,20%,20%,5%,5%,10%,5%

Daca a mai folosit cineva unele din componente si ma poate ajuta cu un sfat ii multumesc anticipat.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

bala
member
Mesaje: 163
Membru din: 04 Iul 2006 18:59

Mesaj de bala » 01 Feb 2009 12:00

daca te duci la piata si iei "dupa ureche" cateva legume si verdeturi ,le arunci intr-o oala si le fierbi, nu neaparat inseamna ca ai reusit sa faci o ciorba...
in primul rand trebuie sa sti ce fel de mix vrei sa iasa...exista un program a lui bruno numit" calculatorul de mixuri"...ptr inceput te poate ajuta...dar in primul rand trebuie sa cunosti ingredientele, fiecare ce valoare si rol are si mai ales in ce procent il poti folosi...
de exemplu,te intreb, faina de porumb de ce o folosesti in mix? in ce scop?
exista foarte multa informatie pe forumuri,studiaza "dictionarele de ingrediente" si pe urma treci la incercari...

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 12:04

Vad ca nu se inghesuie nimeni.
La partea lichida a-si folosii 30ml Minamino ,20ml Betaina lichida,5ml aroma s&o sau crab,3ml black pepper,40ml cs, 5 oua+apa.

Daca in mix asi inlocui faina de peste cu seminte de pasarele, asi marii dazajul la izolantul proteic de soia si la partea lichida asi merge pe 30ml melasa ,50ml Marine Amino Compound, 15ml betaina lichida, 40ml csl, aroma capsuna.

Asi dorii sami stabilizez cat de cat doua tipuri de boilesuri pe care sa merg anul asta.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 12:09

faina de porumb sta bine la nivelul hidroc., izolantul proteic de soia este o pulbere foarte fina si de aceea asi folosii de fapt o faina de porumb mai mascata.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 12:14

Izolantul proteic de soia Ingrediente:
Compozitie (%):
Proteine 91,0
Grasimi 4,0
Minerale 3,8
Carbohidrati <3,0
Aminoacizi (%):
Acid L-Glutamic 16,8
Acid L-Aspartic 10,2
L-Leucina 7,2
L-Arginina 6,7
L-Lizina 5,5
L-Fenilalanila 4,6
L-Serina 4,6
L-Prolina 4,5
L-Valina 4,4
L-Izoleucina 4,3
L-Alanina 3,8
L-Glicina 3,7
L-Tirosina 3,3
L-Treonina 3,0
L-Histidina 2,3
L-Metionina 1,2
L-Triptofan 1,2
L-Cisteina 1,1
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

klanz
junior member
Mesaje: 30
Membru din: 28 Ian 2009 13:12

Mesaj de klanz » 01 Feb 2009 13:45

izolant proteic sau proteina izolata de soya?

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 15:23

scuze izolat proteic de soia.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

bug
member
Mesaje: 110
Membru din: 16 Noi 2008 19:58
Localitate: arad

Re: Despre mix

Mesaj de bug » 01 Feb 2009 16:27

din cite vad nu stiu daca o sa ti se lege coca si nivelul proteic e undeva la 40% iar hidratii de carbon la 20%,pe cin ar trebui sa ai in mix proteina 20-30
%si carbohidratati 40-60%.e o parere personala :D

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 19:29

Bun
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

raduacasa
junior member
Mesaje: 63
Membru din: 30 Dec 2008 14:20
Localitate: bacau

Mesaj de raduacasa » 01 Feb 2009 19:29

Bun
Izolat proteic de soia 10%
Gris 5%
Faina de orez 10%
Faina de porumb 25%
Dextroza+fructoza =15%+5%
Robin Red 5%
Faina de peste 20%
Faina de sange 5%
si obtinem proteina 27,1 ; Hidrat de c 40,4; grasimi 6,1; fibre 1%
Rapoartele se mai pot modifica dar mar interesa daca a mai folosit cineva izolat proteic si in ce proportie , dextroza , fructoza si in ce proportii.
Ma gandesc ca la rulare sa nam probleme datorita fainei de sange care din cate stiu este buna ca liant.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.

Scrie răspuns