mamaliga atractiva

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde George Iorga » 05 Feb 2009 01:52

Corect moncher ...mazarea ,te baloneaza ...carnea, iti ramane printre dinti ... :lol: :lol: :lol:
Pe bune ,nu stiu ce a fost in capul meu cand bagam o groaza de dracii in ea ,dar cert e ca acum fara seminte , scortisoara si betaina nu mai concep mamaliga ! :D
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
Avatar utilizator
George Iorga
maniac
 
Mesaje: 1407
Membru din: 27 Mar 2003 16:03
Localitate: Calarasi

Mesajde danr » 05 Feb 2009 10:28

george, pe dunare merge bine cu scortisoara betaina si seminte ?
ca e foarte relevant unde pescuiesti....
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde maiden » 05 Feb 2009 10:49

Mie-mi plac tare bilele lui Dan Cristian !! :lol: Cum le faci stimabile, se intaresc bine, stau bine pe firul de par ? Care-i reteta?!
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Avatar utilizator
maiden
Moderator
 
Mesaje: 1619
Membru din: 30 Mar 2006 07:55
Localitate: GL,TL

Mesajde Dan Cristian » 05 Feb 2009 12:28

Stau destul de bine si pe firul de par si pe carlig - am observat ca daca sunt prea tari, nu 'pune botul'. Rezista cu succes la aruncari de 40-60 m, iar referitor la capturi - au fost, dar nimic convingator.

PS : @maiden, lasa mistourile si baga reteta aia a ta secreta, stii tu ...
Avatar utilizator
Dan Cristian
veteran
 
Mesaje: 616
Membru din: 16 Feb 2008 17:58
Localitate: Galati

Mesajde danr » 05 Feb 2009 12:33

hai maiden sa auzim reteta
dupa care va spun cum face eu mamaliga de patratica pt. dunare in 20 min, la cuptor
fara fiert 100 de ani, ciorapi de dama si alte minunatii
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde maiden » 05 Feb 2009 12:56

eu, dupa ce prepar mamaliga, fac in felul urmator. Amestec 2 parti mamaliga, cu o parte faina de grau, shrot de floarea soarelui si arome, cele din urma dupa ochi sau indicatii de pe ambalaj.... Dupa asta fac bilute si/sau turte, dupa care le fierb pana se ridica la suprafata. dupa ce se mai racesc, o betaina, o aroma sau ce mai cred eu de cuvintza.. Cam asta e...

O sa incerc sa mai pun cate-o faina de altceva, o samantza sparta.... poate-un ou-doua...io shtiu...da' sa vina sezonul...sa am pe cine experimenta ;)

Urmatorul ! ;-)
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Avatar utilizator
maiden
Moderator
 
Mesaje: 1619
Membru din: 30 Mar 2006 07:55
Localitate: GL,TL

Mesajde George Iorga » 05 Feb 2009 14:45

danr scrie:george, pe dunare merge bine cu scortisoara betaina si seminte ?
ca e foarte relevant unde pescuiesti....

Dane , pe Dunare ,in curent a dat randament la fel ca mamaliga simpla ! Nu pot nadii constant acolo. Altfel sta treaba pe zonele fara curenti ,pe brate,pe canale !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
Avatar utilizator
George Iorga
maniac
 
Mesaje: 1407
Membru din: 27 Mar 2003 16:03
Localitate: Calarasi

Mesajde danr » 05 Feb 2009 15:56

simpla adica apa, malai si eventual faina ?

si pentru nadire cum faceti ?

anul asta vreau sa nadesc un loc pe dunare, in curent, de 2 ori pe saptamana, dar nu cred ca o sa stau sa fac eu mamliga speciala pentru nadit de 2 ori pe saptamana, si asa e prea mult ca mi-o fac singur pe asta de carlig
cred ca o sa merg pe mamaliga de la magazin, nada, pelete, porumb inmuiat si eventual spartura de boilies
toate legate in turte
si apoi pescuit pe mamaliga si boilies

o fi bine o fi rau ?
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde maiden » 05 Feb 2009 16:13

Dane, baga reteta de mamaliga pt carlig, nu te-ascunde dupa deget !!! ;-)
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Avatar utilizator
maiden
Moderator
 
Mesaje: 1619
Membru din: 30 Mar 2006 07:55
Localitate: GL,TL

Mesajde danr » 05 Feb 2009 17:44

deci
e important sa faci portii mici in craticioare

pun apa la fiert
cand fierbe, la foc mic, bag putin malai si o lingura de faina si omogenizez
apoi adaug malai putin cate putin si amestec in continuu
adaug malai ( foc mic in continuare ) in stilul asta pana rezulta o pasta foarte groasa, pe care cu greu o mai poti amesteca cu lingura
treaba asta dureaza cam 5 min
pastra rezultata trebuie sa fie omogenizata bine si foaarte foarte consistenta, n-are nici o legatura cu terciul de mamaliga obisnuit
dupa care, la foc mic in continuare presez repede pasta intai cu un polonic, apoi cu o craticioara mai mica decat cea in care fac mamaliga

craticioara cu pasta rezultata o bag repede in cuptorul incins si o tin 10 minute

dupa 10 minute scot craticioara de la cuptor, dezlipesc mamaliga cu un cutit de marginea craticoare si rastorn mamaliga pe un fund de lemn
daca se dezlipeste greu de fundul cratitei, ii trag pumni la cratita
din cratita trebuie sa cada pe fundul de lemn o turta compacta, relativ moale ( din cauza ca e foarte fierbinte )

dupa ce se raceste rezulta o mamaliga pe care poti sa o tai in cubulete si sta pe carlig in cel mai tare curent de dunare
se pastreaza intr-o carpa, la frigider ( respira )
cu cat o tineti mai mult la frigider, cu atat se intareste mai mult

foarte important:
- trebuie facuta in craticioare mici
- se foloseste numai malai Titan :-) ( nu glumesc )
- pasta care se baga la cuptor trebuie sa fie foarte foarte consistenta si bine amestecata, ca o coca de paine sa zicem
- cand se rastoarna trebuie sa cada o turta compacta din cratita

mamaliga sta beton in carlig si se face foarte repede, in 15 minute e gata din care 10 minute sta la cuptor

mentionez ca reteta este inventie proprie si se datoreasa frustrarilor pe care le-am avut cu mamaliga de la magazin si cu retetele la care muncesti de zici ca gatesti cine stie ce sarmale......

inutil sa mentionez ca m-am apucat de mamaliga cand am vazut constant la prietenii mei care dau pe dunare cat de rapid serveste crapul mamaliga cand i-o dai la bot sub cracuta......

fiecare mai poate adauga in mamaliga ce alteceva doreste: betaina, indulcitori, arome etc etc
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09


AnteriorUrmătorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 3 vizitatori

cron