mamaliga atractiva

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde Musaro Adriano » 05 Feb 2009 21:11

Pai dane, asta e reteta clasica de mamaliga de la restaurant ' la mama'... :lol: compacta si rapida de facut!! :lol: :lol:
Glumesc evident!! Vremurile bune cand se prindea si pe la bucuresti numai cu mamaliga!! numai bine
Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
 
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesajde danr » 05 Feb 2009 21:34

adriane, pe dunare cu barca exista un stil de special de pescuit
te duci la un butuc, lasi monturile pe langa craci, le mai muti le mai freci putin mai incoace putin mai incolo, nu stai mai mult de juma de ora intr-un loc
daca e acolo trebuie sa-ti dea, daca nu te muti
trebuie sa-i dai ceva care are sanse maxime sa fie acceptat rapid
nu e timp de testari, de chestii complicate etc
cu orice ai vrea sa incerci, porumb preparat, boilies etc, trebuia sa ai macar 1-2 bete pe mamaliga buna pentru control :)

apropos, tu mai stii cum e "la mama" sau esti tot in italia ?
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde maiden » 05 Feb 2009 21:42

Craticioare zici....aha....e...si cat ai prins cu reteta asta?! Cristian macar a recunoscut... :lol: :lol: :lol:

Hai, urmatorul!!

Auzi Dane...da'...catzi pumni!??! :mrgreen: :mrgreen:

...la cratitza bre, la cratitza, catzi pumni sa-i dau?!?! ;-) joke
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))

Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Avatar utilizator
maiden
Moderator
 
Mesaje: 1619
Membru din: 30 Mar 2006 07:55
Localitate: GL,TL

Mesajde danr » 05 Feb 2009 21:46

vezi sa folosesti manusi de bucatarie :)
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde Mindru Viorel » 05 Feb 2009 23:22

@danr, am o intrebare spui ca trebuie neaparat mamaliga sa fie f. consistenta inainte de a intra in cuptor. De ce? Daca e moale se strica reteta?
Mindru Viorel
member
 
Mesaje: 196
Membru din: 04 Mar 2005 19:10

Mesajde Musaro Adriano » 06 Feb 2009 00:29

salut, corect dan, am pescuit si in delta destul, asa e, greu de tot, in particolar daca timpul de pescuit este scurt.
Cranguta obligatorie sa stii!! Am luat niste esecuri in delta ca mil aduc aminte o viata intreaga.
Trebuie sa dai de el clar, si nu numai, si conditii meteo poate sa transforme o partida superba intrun esec total. Acolo intradevar factoare care conditionaza starea pestelui nu se compara ca la balta.mult mai greu.
Erau niste localnici care radeao de mine cand mau vazut cu boilis, culme prindeau ciortan dupa ciortan de rupe cu mamaliga chioara si destul de elastica, i dadao o forma de o mica caracatitza... cand a plecat prima lanteta de ale mele si tambur a inceput sa 'marie' ...nu mai radeao de mine, ne am imprietenit imediat, i am dat 2 monturi si ei mau dat o sticla de vin rosu...VIAGRA i ziceau :lol: si cam asa era sa stii...
Daca as merge in delta la o partida scurta de placere, CLAR, tot cu mamaliga 'rotunjta' de 30 mm. :lol: taiata in doi bucati si un pop up deasupra (de 20mm. evident), dar costincios ca o sa iao, cum zice cezar bibu..BOT si sa ma intorc a casa cu ciocu mic...asta e, facem esperienta.
In conclusie, partidele cele mai frumoase de amintit, sunt acele din delta!!
On topic, daca as face mamaliga (am mai incercat) las face cu methoda clasica romineste (2 cani de malai, 1 cana de gris, 1cana de zahar, si un strop de piper macinat *asta lam bagat de la mine eh,eh) sau eventual as adauga niste albumina. Tot cu methoda ciorapelu. reteta mi la invatata NEA RADU din ploiesti, mosu care are taraba cu articole de pescuit la hobor la noi pe aici. Din curiositate lam adus cu mine la peris pe balta mare pentru ca el sustinea ca prinde mai bine ca mine cu mamaliga si la balta privata sau carpodrom ma rog.
Asa a si fost, ma dat o lectie care nu o sa uit toata viata, nam dormit 2 zile cu gandu la ce bulan a avut mosu cu mamaliga al lui...dupa acea, trecuta starea de nervos am realizat de fapt ca nu era bulan, mosu se pricepea, avea mana, ochiu, simtul apei, esperienta, chesti pe care eu le subestimam, Daca as fi avut si boilis bune ma trimitea direct la pensie!!!!
PS. DAN, eu sunt in tara de 12 ani, plec la cateva luni o septmana a casa sa sto cu mama si tata. Numai bine
Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
 
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesajde Dan Cristian » 06 Feb 2009 00:58

maiden scrie:Craticioare zici....aha....e...si cat ai prins cu reteta asta?! Cristian macar a recunoscut... :lol: :lol: :lol:


Mare bandit mai esti ... 8) :mrgreen:
Avatar utilizator
Dan Cristian
veteran
 
Mesaje: 616
Membru din: 16 Feb 2008 17:58
Localitate: Galati

Mesajde danr » 06 Feb 2009 09:41

viorel, daca este moale inainte de cuptor va iesi moale si dupa cuptor, n-o sa-ti cada turta compacta din craticioara si nici nu o sa stea in carlig
in 10 min cuptorul nu intareste mai tare pasta pe care o bagi, dar gateste malaiul

adriane, eu am niste crengute aici aproape la giurgiu, care din iunie o sa le nadesc si o sa le pescuiesc de 2 ori pe saptamana, max. 6-9 ore la o iesire
un fel de blitzkrieg :)
dau din barca cu 4 bete, doua o sa le am pe mamaliga si doua pe boilies
ce bile imi recomanzi pentru dunare, cu atractie instantanee ? :)
ready made desigur
danr
Site Admin
 
Mesaje: 1075
Membru din: 10 Mar 2003 17:09

Mesajde Musaro Adriano » 06 Feb 2009 12:30

Salut dan, giurgiu este un oraj foarte frumos sa stii, cu desvoltare mai incetinata, cu mafie destula dar cu niste locuri de pescuit inca nesploatate si la 2 pasi din bucuresti. Imi place de mor acolo, esti norocos ca stai aproape si ca ai dat de crangutza, cu siguranta o sa fii multumit.
Pentru bile ready made....aici ma bagi in belea frate, daca pronunt un nume de o anumita firma o sa sara toti in capul meu ca fac reclama la vreun partid de pescuit si sincer fiind ca nu fac parte de niciun PARTID si nu vreau sa se tranfoarme situl tou intrun camp de lupta stil BAGDAD :lol: prefer sa nu do numele. Pe piata totusi la ziua de astazi sunt destule bille bune care au 'renume' si cu care sa prins zeci de ani in toata lume.
Pot sa te zic totusi din esperienta ce as evita eu sa cumpar ca pescar:
1) produsele cu reduceri substantiale (vorbim de nada aici..si de piata europeana, nu numai autotona)
2) produsele de la firme faimose din strainatate vandute 'VRAC' in tara de la vreo distributor sau dealer.
3)BOILIS in general daca trebuie sa pescuiesti la giurgiu pe dunare.
cum bine ai spus tu, cred ca mamaliga cu un pic de personalitate este suficient. Nu are rost sa arunci bani in dunare, resultat daca ai dat de el o sa fie asemenator. Sau esti MASOKIST ca mine, atuni este altceva!!
Ciao dan, respect!
Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
 
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesajde lucipetrescu » 19 Feb 2009 01:58

Mamaliga care mi-a bantuit inceputurile pescuitului la crap. De groaza ei am pescuit de multe ori la avat.
Un bun prieten, care m-a invatat sa prind crap in delta o facea in felul urmator:
Intr-un ceaun se pune cam 1l apa, 2 linguri zahar. Cand fierbe se pune putin malai, se lasa sa mai fiarba un pic dupa care se mai toarna incet vreo 200g malai, se amesteca si se mai lasa sa fiarba. Tot acum, la inceput se pune si o lingura de faina. Dupa vreo 5 minute de fiert incepe sa se toarne incet si amestecand incontinuu restul de malai(cred cala un litru de apa e nevoie cam de 700 g malai). Distractia acum incepe! Daca o faci pe aragaz, trebuie 2 oameni. Unul trebuie sa tina de ceaun, unul sa invarta energic si cand nu mai poate invarti sa inglobeze supradoza de malai uscat prin apasare sau cum poate mai bine. Cand nu se mai poate ingloba malai in ea, se ia de pe foc, se rastoarna si se poate acoperi cu o carpa.(Acum e bine sa umpli ceaunul cu apa ca sa se inmoaia pana a doua zi crusta lipita de el) De preferinta cand este inca calduta (daca se raceste este prea tare si iti vine sa te lasi de pescuit)se ia la framantat cu srot de floarea soarelui trecut prin masina de macinat. Se inglobeaza srotul(nu pot sa estimez exact cat.. cat cuprinde, cam 300g-400g) si tot acum se pun si aromele. Am folosit anason sau dip Nash Tuti Fruti( acum 10 ani nu auzisem de boilesuri dar aveam dip :lol: ). Daca nu mai puteam framanta mai puneam ceva Sensas, spre disperarea prietenului meu, care-mi zicea ca "tai" mamaliga. Rezultatul trebuia sa fie o mamaliga tare (era multa platica pe dunare) si casanta (daca o intaream cu faina de grau nu mai era casanta).
Pescuiam cu momitor umplut cu mamaliga, vartej, forfac 25cm si ancorita. Pe ancorita cladeam mamaliga sub forma unei boiles intre 25 si 40 mm, cu ancorita in mijloc (cu mainile ude ca sa nu ramana pori). Am prins asa mai multi crapi de 5-6 kg, cel mai mare de 8,7 kg. Prietenul meu a prins mult mai multi si mai mari.
Dezavantaje, cand mananca platica si ciortanul trebuie sa schimbi cam o data pe ora. Pe Sulina fiecare recuperare e un risc fiind multa piatra.
De cand am descoperit minunea "fir de par", nu mai dau cu mamaliga nici sa ma picuri cu ceara. Nu mai am nervi sa o fac, sa-mi pun problema daca au ros-o deja platicile sau nu. Pun mamaliga sau pastura pe momitor.
Tot timpul am crezut, inca mai cred ca se poate face un boiles la care crapii de dunare sa raspunda la fel de repede ca si la mamaliga, fara nadire prealabila. Nu l-am descoperit dar sunt sigur ca se poate face. Diferenta intre bilele care le faceam si boilesurile solubile este doar una de textura. Imi dau sperante mari "jeleurile" :roll:
Dan, tu cum pescuiesti cu mamaliga ta? Pe carlig sau pe fir de par?
lucipetrescu
new member
 
Mesaje: 26
Membru din: 24 Iun 2008 16:19
Localitate: Arad


AnteriorUrmătorul

Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator