dif dintre actiunea parabolica si cea progresiva?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 11 Noi 2005 10:28

carpkiller scrie:Nu prea cred ca te-ai lamurit, dar dc zici tu....Eu zic ca lansetele cu actiune de varf sunt mai bune ca investitie. Pe langa faptul ca lansezi mai departe, ai nevoie uneori de lansete cu care sa "forjezi" pestele din stuf, de sub ponton, sau de langa alte obstacole. Chestia asta o realizezi cel mai bine cu niste lansete cu actiune de varf, in nici un caz parabolice. deci ma gandesc ca nu are sens sa bagi banii in niste lansete paraboilice si apoi in anumite situatii sa nu fie cele mai potrivite.
Pe de alta parte senzatia pe care o ai cand aduci un crap de 10kg la mal cum am facut eu data trecuta la peris cu lanseta colegului, super finuta si super parabolica, este minunata. Pt unii asta este toata frumusetea si atunci alegi lanseta parabolica.

Cat despre fir incearca Shimano Tehnium de 0.3 +8-10 m inaintas sufixbalistic si mai vorbim. 0.3 mi se pare super suficient pt majoritatea baltilor din jurul Bucurestiului. Pt spod (lanseta de nadit cu racheta) eu folosesc 0.26, evident tot cu inaintas, dar ceva mai scurt (5-6m)

La distante mari, peste 250, 300m (evident plantat) unii folosesc in intregime textil pt ca altfel, datorita elasticitatii firului nu reusesti sa intepi.
Daca vei folosi un inaintas de maxim 6 m vei arunca mai departe decat cu un inaintas de 8-10 metri.
Daca in loc de 0,3 folosesti 0,28 mai castigi ceva distanta.
Second BEST is FIRST loser

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 11 Noi 2005 11:01

Val Pangica jr scrie: la concusrsui "ai lua fata cuiva" , printr-un pescuit la distanta , este o practica des utilizata si cu mari rezultate
Val, tu inveti oamenii la prostii, macar la nivel teoretic, n-ai voie sa faci asa ceva in concurs.

Doru Ionica,

Guguloaiele trebuie sa fie cam cat o minge de ping-pong, altfel iti cad din cupa, si foarte compacte. Metrul trebuie sa fie asa .... cam cat un praz bine crescut :lol:
EFM
Carping Club

mirceaef
veteran

Re: am inteles dif....multumesc dar mai am o intrebare

Mesaj de mirceaef » 11 Noi 2005 11:46

vlasin florin scrie: nu folosesc inaintas,plumb de 100,dar nu am rupt niciodata cu cortest.
Florine, parerea mea este ca depinde de cate ori arunci in timpul unei partide cu o anume lanseta. Eu am facut urmatorul test cu fire de 0,30, de 0,34 si de 0,40, marci diferite. Cred ca o singura data am reusit 10 aruncari consecutive (nu pescuiam, doar exersam aruncari) pana s-a rupt firul de la nod. Asta cu cel de 0,34, plumb de 80 gr.
Asta vara, la Hobaia, probabil din cauza plumbului de 120, mai mult de 4-5 aruncari consecutive nu reuseam, indiferent ca am pus Pelzer 0,40 sau Pro Gold de 0,30. Si nici nu sunt vreun "longcastist". Asa ca dupa maxim 3 aruncari refaceam nodul ca sa nu umplu balta de plumbi.

Carprom, cu o cobra "banana" distante de 100+ devin accesibile. Nu mai zic de o cobra de la Solar, modelul "Obi-Wan-Kenobi" :lol: :lol:
EFM
Carping Club

carprom
maniac

Re: am inteles dif....multumesc dar mai am o intrebare

Mesaj de carprom » 11 Noi 2005 12:24

mirceaef scrie: Carprom, cu o cobra "banana" distante de 100+ devin accesibile. Nu mai zic de o cobra de la Solar, modelul "Obi-Wan-Kenobi" :lol: :lol:
Se poate. dar sunt prea comod
Mi-am facut eu una din carbon, dintr-un bat telescopic de 7 m, am taiat partea din spate si are o lungime de 1m. Am incercat-o doar, dar nu am folosit-o.
Ptr. distante mari folosesc barca, este mai eficient si nu este obositor :wink:

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 11 Noi 2005 15:30

Doru Ionica scrie:. Val Pangica a scris :". se pot nadi la 140-160 metri boilesurile cu cupa de nadire , inglobate in method mix "
Am o intrebare. Ce diametru au "gogoloaiele" si ce lungime are.....metrul?
Metrul e metru si te asigur ca e perfect posibil . Cine a dat cu o cupa de nadire stie ce vorbesc . Mingile de nada trebuie sa fie de marimea unei mandarine

@ MirceaF

a lua fata cuiva inseamna sa iesi cu patul de nada si pescuitul mai in larg decit vecinul

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 11 Noi 2005 15:33

Val Pangica jr scrie:
Cine a dat cu o cupa de nadire stie ce vorbesc .
Unde pot vedea si eu cum arata cupa asta de nadire ? :oops:

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 11 Noi 2005 15:38

Carprom, eu am una de la Nash, sigur o gasesti in catalogul lor.

Val, scuze, si ce mi-ai facut tu mie la Hobaia ... cum se numeste? :lol: :lol:
EFM
Carping Club

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 11 Noi 2005 15:39

@MirceaF

pescuit pe linga patul tau de nada . Nu e vina mea ca au pus standurile la 15 metri unul de altul :lol: :lol: :lol:

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 11 Noi 2005 15:49

mirceaef scrie:Carprom, eu am una de la Nash, sigur o gasesti in catalogul lor.
Denumirea te rog, ca nu am catalogul lui Nash :cry:

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 11 Noi 2005 15:54

Gata, cred am gasit-o
Imagine

Scrie răspuns