navomodele de pescuit

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Stefanovic
junior member

Mesaj de Stefanovic » 26 Oct 2007 19:25

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 30 Oct 2007 06:54

Felicitari, Stefane si la mai multe! :D Pe Cornesti te lasa Adi cu barcuta? ;-) Lasand gluma, barcutele tale-s faine; aia mica e intr-adevar mica, dar pentru Sacos cred ca e suficient. Oricum, majoritatea acolo pescuiesc cu momitor, iar 600-700g de nada inseamna mult mai mult decat decat poti incarca pe un arc... Sa nu mai spun ca acolo, trebuind sa-ti cari totul in spinare pret de 1-2-3 km, numai o barca de vreo 10kile iti lipseste :mrgreen:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 30 Oct 2007 07:44

Revin, deci, si supun dezbaterii voastre cateva caracteristici de baza pe care ar trebui sa le aiba un navomodel telecomandat care sa acopere nevoile majoritatii dintre noi. Le voi enumera punctual si am sa va rog si pe voi sa va referiti la ele tot asa, in incercarea de a nu transforma si topicul asta intr-o varza :D ! Orice alte idei care va vin, va rog sa le adaugati la punctul respectiv, sau, pentru a nu o da in "off-topic", creati un punct nou.
Deci:
[u][b]1. Dimensiuni[/b][/u]
Suficient de mari ca sa care o cantitate rezonabila de nada, dar sa mai fie si portabila. Am facut niste socoteli grosso-modo. La 2 kg nada, 2 kg acumulatorii, 2kg accesoriile (receptor, servo-uri,motoare, sonar, etc), si vreo 3 kg greutate proprie a cocii, inseamna vreo 9000cmc ( 9litri) parte scufundata a barcii, care asigura flotabilitatea. La o forma paralelipipedica, o lungime de 800mm, portiune scufundata de 50mm, inseamna o latime de peste 200mm. Forma nefiind chiar paralelipipedica, ajungem la o latime de peste 300mm. Din ratiuni de stabilitate, as prefera o forma de catamaran ( cu 2 corpuri) sau trimaran(cu3), cu spatii goale intre corpuri. Ajungem deci la dimensiuni de cca 800 x 400 mm, si vreo 50mm scufundati. Pentru a fi vizibila si la distante de 200-300m ( se mai intampla, nu?!), este necesar ca barca sa aiba si deasupra apei cca 200-250 mm( barem o portiune, sau un fanion, ceva). Deci, dimensiuni totale: cca 800 x 400 x 300m.

[b][u]2. Raza de actiune si autonomie[/u][/b]

O raza de actiune rezonabila pentru o statie de telecomanda moderna este de cca 1000m, mult peste ce are nevoie un pescar pe balta. Oricum, de cca 200-300m avem nevoie uneori, nu? Frecventa de emisie nu ne intereseaza prea mult, benzile alocate sunt de 27, 35 si 40 MHz. La americani ( dar nu si in Europa) se mai foloseste banda de 72 MHz. Problema de care trebuie sa tineti cont pe balta e cea a interferentelor cu barcutele vecinilor, este bine sa va interesati exact de canalele folosite de ei, pentru a nu ne trezi ca barca o ia aiurea sau basculeaza nada la jumatatea drumului. Problema nu e totusi atat de acuta ca la aeromodele, unde...mai pica si in bot! :evil: Cele mai potrivite ( dar si cele mai scumpe) sunt radiocomenzile in banda de 2,4GHz, practic imposibil de bruiat si care au si antena foarte scurta ( alt avantaj!)
Despre autonomie? Pai...cat mai mare, nu? Adica, acumulatorii sa ne tina cateva drumuri bune dus-intors, fara reincarcare. Acumulatorii cei mai ieftini sunt cei cu Pb-acid, un minim de 6v/7Ah se impune. Putem merge pana la 12V/10Ah, dar asa ceva are vreo 2,5-3kg singur. E bine sa avem in geanta un acumulator de rezerva incarcat si un incarcator la masina. Nici niste panouri solare pentru incarcator nu ar strica, au inceput sa devina disponibile si comercial, la cca 50-80 Eur. Nu trebuie neglijati nici acumulatorii din emitator, si astia ( de obicei 8 buc tip AA -R6) trebuie incarcati, altfel...inotam sa ne recuperam barcuta! :mrgreen:
Am sa revin, cu celelalte cerinte, numai sa mai am oleaca de timp...transform topicul intr-un roman fluviu! :D Asteptam comentarii si idei constructive!

stoican_mihail
member

navomodele

Mesaj de stoican_mihail » 30 Oct 2007 10:04

m-ar interesa o barcuta chiar si second-hand. undeva la 1000 ron ar fi acceptabil.

stoican_mihail
member

navomodele

Mesaj de stoican_mihail » 30 Oct 2007 10:06

daca are cineva de vanzare astept mesaj pe MES. la stoican_mihail, sau e-mail la stoican_mihail@yahoo.com.

cp
member

Mesaj de cp » 30 Oct 2007 21:30

Salut!!

Decat sa incercati variante mai ieftine, deh!! noi romanii suntem inventivi, descurcareti (balcoanele inchise cu geamuri de autobuz, erau de referinta :):):):) cand vine vorba de variante ieftine...
mai bine incercati produse ale unor producatori consacrati... Angling Technics, Viper, s.a...

Englezii nu-s tampiti, ei pescuiesc la crap in (conform C&R) de vre-o 30 de ani... bine, nu cred ca barcile sunt de atunci... mai noi...dar oricum nu prea se merita sa re-inventam roata...iar si iar...

A... pentru defecte discutia e OK. Eu am Procat (AT) si deja a facut un drum in UK pt revizie... probleme de frecventa a telecomenzii, in garantie... in rest nici o problema... doar 200m... mai departe nici nu o mai vezi...

Dacia si Ferrari au acelasi scop... sa ne duca dintr-un loc in altul...cum o fac ... asta e altceva...

PS Nu vand sau distribui vre-o marca de barci... doar pescuiesc...

Cristi

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 30 Oct 2007 23:29

va salut.eu si colegul meu avem inpreuna o barca thor cumparata din timisoara.ce pot sa va spun de ea sint numai lucruri bune.recunosc ca am avut si mici probleme cu ea(telecomanda)dar de un sezon tragem de ea inpreuna cu prieteni cu care am fost pe balta si nu am folosit mai mult de un set de acumulatori/partida.(ninim 3 zile).este stabila,duce nada suficenta si in caz de avem probleme cu ea le rezolvam in oras.cred ca conteaza.ce ma deranjat la ea era faptul ca nu aveam miner de ce sa o prind dar am facut noi unul.daca va pot ajuta cu alte date va stau la dispozitie. ;-)

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 31 Oct 2007 06:12

[quote="gusti"]va salut.eu si colegul meu avem inpreuna o barca thor cumparata din timisoara.ce pot sa va spun de ea sint numai lucruri bune.recunosc ca am avut si mici probleme cu ea(telecomanda)dar de un sezon tragem de ea inpreuna cu prieteni cu care am fost pe balta si nu am folosit mai mult de un set de acumulatori/partida.(ninim 3 zile).este stabila,duce nada suficenta si in caz de avem probleme cu ea le rezolvam in oras.cred ca conteaza.ce ma deranjat la ea era faptul ca nu aveam miner de ce sa o prind dar am facut noi unul.daca va pot ajuta cu alte date va stau la dispozitie. ;-)[/quote]

Mai da-ne amanunte: ce acumulatori ai? Dimensiuni? Tip de coca ( simpla sau catamaran - cu 2 corpuri?). E industriala sau facuta de cineva?

laurkro
senior member

Mesaj de laurkro » 31 Oct 2007 17:12

Si la ce pret!

Stefanovic
junior member

Mesaj de Stefanovic » 31 Oct 2007 21:45

teachers...barcuta mika era ideala cam peste tot...ducea vreo 20-25 de drumuri la 200 m...mai mult de juma de kil de nada la un bat nu cred ca trebuie(parerea mea)...gandestete daca ai 10 trasaturi is deja 5 kile....barca mai mare=acumulator mai mare=greutate mai mare=autonomie mai mika...trebuie greutate mika si un motor care sa consume cat mai putin :D

Scrie răspuns