Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
ioanb
- member
Dan Pop-Coman scrie:Se prinde Ionut.Totul e sa gasesti locurile de hranire a crapilor si sa nadesti corect.
Ai scris într-o propoziţie esenţa pescuitului la crap .
Recunosc că prin '90 obijnuiam să folosesc la mrenă , usturoi . Dar la crap nu am folosit-o .
-
mikecarp
- veteran
Jean Pescaru scrie:Am pescuit cu boilies doar pe Darvari,altundeva n-am avut curajul.Stiu ca se prinde si pe alte balti mai putin populare la boilies,dar nu-mi vine sa cred ca si pe Mihailesti.Este vorba de locurile de romanesc de la ciobani sau cele de ten de pe dale?Sunt curios deoarece e o apa foarte intinsa,cu adancimi mari si parca e mai greu sa se obisnuiasca cu boiliesul.Ai facut partide inainte unde doar ai nadit cu boilies?
Eu trebuie sa recunosc ca n-am avut rezultate senzationale pe acest lac,poate pt faptul ca partidele erau max de 36 h.
Numai bine!
Jane, de la ciobani am mai urcat in sus spre podul de fier cam 500m.La ciobani nu-mi place ptr ca sunt prea multi "pescari" care fac galagie ascult manele la max,etc.
Locul l-am nadit o saptamana. Am pescuit in prohibitie cand sunt mai putini pescari.
Fratilor, eu merg pe principiul urmator: daca pestele este invatat cu mamaliga si porumb si eu vreau sa-i dau bile, atunci fac niste bile pe care sa le poata recunoaste. Si anume ceva malai, ceva gris, niste soia si o aroma de porumb.Il bombardez o saptamana cu bilele astea fara sa arunc vre-un bat in apa dupa care ii dau doar bila de pe carlig si o punga solubila cu niste bile sparte (max 10 bile).
Si acum o chestie pe care multi se fac ca nu o vad: la noi se pescuieste intens cu boiliesuri de 3-4 ani,iar multi dintre pesti nu se mai intorc in apa. Acum spuneti-mi de unde sa invete pestii sa diferentieze o bila nutritiva de una doar plina de aroma.Daca incepand de maine se va pescui doar in sistem C&R,poate peste 5-6 ani sa vorbim despre valoarea nutritiva a nadei.(aici nu punem la socoteala baltile ca Darvariul,Tancabesti,Hobaia,Sarulesti,etc, ci baltile pe care le frecventeaza toti pescarii mai bogati sau mai saraci).
Carpfishing... A way of life!
-
ioanb
- member
N-as zice ca nu pot sa diferentieze o bila nutritiva de una de atractie , stii de ce ? Pe patul de nada nu mananca doar crapii care sunt prinsi si care nu mai sunt eliberati . Cred ca esti de acord cu asta . Este exact situatia cu care ma confrunt eu . S-a inceput acum cativa ani cu bile mai slabute , pe care pescarii le-au modificat si rafinat de la an la an . Si sa merg eu acum sa dau cu gris , malai si soia , si o aroma la nivel ridicat , ar insemna sa fiu masochist , cand altii merg cu bile cu robin red , betaina , CSL , multiamino , uleiuri esentiale , arome de firme consacrate .
-
raducu
- senior member
Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si la pescuit nu se stie niciodata ce surprize poti avea . Cred ca nu poti sti sigur pana nu incerci si te convingi la fata locului.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
vali nedelea
- member
mikecarp scrie:Jean Pescaru scrie:Am pescuit cu boilies doar pe Darvari,altundeva n-am avut curajul.Stiu ca se prinde si pe alte balti mai putin populare la boilies,dar nu-mi vine sa cred ca si pe Mihailesti.Este vorba de locurile de romanesc de la ciobani sau cele de ten de pe dale?Sunt curios deoarece e o apa foarte intinsa,cu adancimi mari si parca e mai greu sa se obisnuiasca cu boiliesul.Ai facut partide inainte unde doar ai nadit cu boilies?
Eu trebuie sa recunosc ca n-am avut rezultate senzationale pe acest lac,poate pt faptul ca partidele erau max de 36 h.
Numai bine!
Jane, de la ciobani am mai urcat in sus spre podul de fier cam 500m.La ciobani nu-mi place ptr ca sunt prea multi "pescari" care fac galagie ascult manele la max,etc.
Locul l-am nadit o saptamana. Am pescuit in prohibitie cand sunt mai putini pescari.
Fratilor, eu merg pe principiul urmator: daca pestele este invatat cu mamaliga si porumb si eu vreau sa-i dau bile, atunci fac niste bile pe care sa le poata recunoaste. Si anume ceva malai, ceva gris, niste soia si o aroma de porumb.Il bombardez o saptamana cu bilele astea fara sa arunc vre-un bat in apa dupa care ii dau doar bila de pe carlig si o punga solubila cu niste bile sparte (max 10 bile).
Si acum o chestie pe care multi se fac ca nu o vad: la noi se pescuieste intens cu boiliesuri de 3-4 ani,iar multi dintre pesti nu se mai intorc in apa. Acum spuneti-mi de unde sa invete pestii sa diferentieze o bila nutritiva de una doar plina de aroma.Daca incepand de maine se va pescui doar in sistem C&R,poate peste 5-6 ani sa vorbim despre valoarea nutritiva a nadei.(aici nu punem la socoteala baltile ca Darvariul,Tancabesti,Hobaia,Sarulesti,etc, ci baltile pe care le frecventeaza toti pescarii mai bogati sau mai saraci).
Eu cred ca daca se fac bile numai din seminte macinate (porumb,f soarelui,soia,orez,canepa)si mai adaugi un atractant si aromatizant bun totul este ok

-
bala
- member
ioanb scrie:N-as zice ca nu pot sa diferentieze o bila nutritiva de una de atractie , stii de ce ? Pe patul de nada nu mananca doar crapii care sunt prinsi si care nu mai sunt eliberati . Cred ca esti de acord cu asta . Este exact situatia cu care ma confrunt eu . S-a inceput acum cativa ani cu bile mai slabute , pe care pescarii le-au modificat si rafinat de la an la an . Si sa merg eu acum sa dau cu gris , malai si soia , si o aroma la nivel ridicat , ar insemna sa fiu masochist , cand altii merg cu bile cu robin red , betaina , CSL , multiamino , uleiuri esentiale , arome de firme consacrate .
ai dreptate,crapul poate face diferenta intre o bila slab calitativa din pdv nutritiv si una cu un nivel ridicat,dar asta NUMAI DUPA CE O MANACA....
dar pana sa isi dea seama ca tu ii oferi un kkt frumos ambalat,ai sansa sa scoti la o sedinta foto cativa mustaciosi...
-
bala
- member
raducu scrie:Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si la pescuit nu se stie niciodata ce surprize poti avea . Cred ca nu poti sti sigur pana nu incerci si te convingi la fata locului.
in primul rand ,trebuie sa ai incredere in nada cu care pescuiesti,iar din acest pdv,orice mix din cele afisate la inceputul topicului este mult mai bun(posibile la unele doar probleme de rulaj,dar asta e simplu de rezolvat) decat orice mix pe care e facut un ready-made...multora le este teama sa incerce,si zic ca mai bine isi cumpara o punga de ready -made,ptr ca ,zic ei,nu se vad in stare sa faca singuri un mix mai bun decat o firma care produce ready-made...daca ar stii ca majoritatea ready-made-urilor sant pe un mix din 60 % gris si 40 % faina de soia...poate si-ar schimba atitudinea...
-
raducu
- senior member
60 gris si 40 faina de soia...........de unde ai scos-o ?
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
ticu
- Moderator
-
Na scoso denici unde astea sint ready made.
-
raducu
- senior member
Si ready mixurile tot asa sunt? Adica firmele consacrate pe asta se bazeaza,pe soia ? Hmmm!!!!
PESCUITUL INSEAMNA ARTA