Inceput de trusa pentru un nou pescar de CRAP....

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 05 Mai 2008 22:42

Pai stiam despre acesta, deoarece de asta am acum. Mi s-a parut interesanta forma, si din cata fizica stiu, cred ca nu ar intra in mal nici cel din link-ul meu. Dar cred ca am sa optez pentru cel aratat de tine, numai varianta pentru montura "plumb pierdut".

Albert
senior member

Mesaj de Albert » 05 Mai 2008 23:05

Dap..forma face diferenta..totul e sa nu se afunde in namol asa ca, pe langa forma "plata" iti recomand si sa folosesti plumb cu greutate cat mai mica.

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 06 Mai 2008 07:13

atunci, oare 110 grame ar fi mult? putin?

Andrei I.
senior member

Mesaj de Andrei I. » 06 Mai 2008 15:44

greutate mica ...ca sa nu intre in namol ...da...dar ce te faci ca trebuie sa arunci si departe? si cu unul usor nu poti.

Eu zic ca 110 grame e ok si la fel si forma "flat pear"...si ca sa scapi de problema afundarii in namol ai mai multe variante:

1. dupa ce se aseaza montura pe fund..o tragi puternic cu lanseta cat mai sus sa iasa din namol.
2. foloseste o montura cu distanta de la ac la plumb mai mare (aprox 20-22cm)
3. foloseste pufuleti solubili pe ac ;-)

Si cine mai stie si alte tehnici...desi cred ca aste iti sunt suficiente.

Andrei
APCR - SENIOR CRAP

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 06 Mai 2008 16:13

Eu cred ca e riscant sa tragi puternic de lanseta ca sa o scoti din namol.Forfacul se poate incurca.
Incearca sa estimezi cat mai exact adancimea namolului si foloseste o montura gen elicopter care culiseaza pe un leadcore de 80 cm.
Ai nevoie de 2 opritoare de cauciuc montate pe un tub siliconic de maxim 3 cm. Intre cele doua opritoare se pune un vartej de care se leaga forfacul.Prin interiorul tubului siliconic treci leadcorul.
In functie de grosimea stratului de namol pozitionezi ansamblul descris de mine, mai sus sau mai jos pe leadcore iar la capatul firului e plumbul.
Ai grija ca tubul siliconic sa nu alunece prea usor pe leadcore.Opritoarele le fixezi pe tubul siliconic cu superglue la o distanta de maxim 0.5 cm unul de altul.Spuma solubila nu strica dar daca estimezi corect adancimea namolului nu mai este necesara.
Second BEST is FIRST loser

Albert
senior member

Mesaj de Albert » 06 Mai 2008 19:38

zakunin scrie:greutate mica ...ca sa nu intre in namol ...da...dar ce te faci ca trebuie sa arunci si departe? si cu unul usor nu poti.

Eu zic ca 110 grame e ok si la fel si forma "flat pear"...si ca sa scapi de problema afundarii in namol ai mai multe variante:
Ei...De ce sa arunci pana-n luna?..Un fir de max 0.30 si un plumb de 75g arunci suficient cat sa pescuiesti eficient..ca doar nu esti la concurs de casting:)

Scrie răspuns