povesti de iarna

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
dan zberg
member

povesti de iarna

Mesaj de dan zberg » 21 Dec 2005 21:26

daca tot a venit iarna eu propun sa mai povestim cate o aventura la pescuit sa ne mai treaca timpul mai fratilor pana cand da caldura sa ne punem iar pe treaba.

Schumi
veteran

Mesaj de Schumi » 22 Dec 2005 09:18

Cred era prin anii 90,am plecat la pescuit impreuna cu 2 prieteni la Dumbravita,o balta la 30 km de Brasov,pe vremea aceea o superbalta pentru ca pescuitul a fost interzis pe vremea lui Ceausescu,numai eu stiu cate alergaturi am luat de la seful de post din localitate,plus o bataie zdravana,dar asta e alta intamplare,(daca vad ca nu aveti chef de scris o voi scrie si pe aceasta).
Am plecat din Brasov cu trenul de 12 noaptea pentru a prinde un loc la"gainarie",pe malul din apropierea padurii era o ferma de pui care deversa toate rezidurile in apa lacului,era un miros de picai ,da ce nu face omu pentru un pescuit adevarat.Am ajuns,ne-am ridicat un cort prapadit,am fumat o tigara (ce gust bun avea pe atunci,la 18-20 de ani,acum m-am lasat) si am aruncat lanseta,aveam un telescop de 2.10 de care eram tare mandru....montura,de baboier,momitor cu mamaliga +doua carlige cu rama,tinta - caras,dar visam si la un crap,doar nu costa nimic.Pe la 3 noaptea cam intepenisem in cort,am iesit putin la aer,am scos un caras marisor care probabil era acatat de o ora in carlig si am plecat la vecinii mai sa vad care era treaba.Erau 2 sau 3 tipi,de fapt ei sunt eroii povestirii,care aveau lansetele in apa si pescuiau,nu dormeau ca noi.De felul meu eram mai rusinos si nu am intrat in vorba cu ei,doar priveam si aveam ce,in spatele lor,in iarba erau doi crapi care miscau,arau ca doi purcei, :shock: :shock: in viata mea nu vazusem asa ceva,cred ca erau in jur de 12 - 14 kg,impresionant.Unul dintre tipi sa repezit la un bat,a intepat si dupa 15min a mai pus in iarba in "purcel",identic cu celalalti.Cand a aruncat batul am vazut montura,plumb fix in capatul firului cu trei carlige imprastiate pe 1/2 metru deasupra plumbului.momeala,doua boabe de porumb proaspat,in lapte,puse direct pe carlig.In 15 min aveam aceeasi montura cu aceiasi momeala dar pana la 8 dimineata doar am admirat inca 3 crapi prinsi de vecinii mei,care si-au strans sculele,au umplut un sac de "purcei" identici si au plecat,toata asistenta prezenta,inclusiv noi,stateam in contemplatie,trecusem deja de stadiul de invidie urata,pescareasca,doar admiram acel spectacol .
Eu,plictisit de inactivitate, am trecut din nou la montura de baboier si am inceput sa prind carasi frumosi toata ziua,singurul eveniment notabil a fost pe la ora 15,un prieten terminase ramele si a trecut pe mamaliga,dupa 10 min de la lansare urla pe balta cu batul incovoiat,intrase un "animal" si tragea de el parca scotea o galeata din fantana.M-am dezbracat urgent de pantaloni si am intrat in apa cu minciocul,lipsit de experienta,si eu si partenerul,cand a ajuns crapul aproape de mine l-am luat la urmarit,colegul avea frana stransa,deznodamantul il cunoasteti,am aplicat fata sa vreau C@R+mistoul pescarilor si D - zeii colegului. :oops: :lol: :lol:
Cam asta a fost tot,sper ca a fost ceva placut. :wink:

Scrie răspuns