Ai postat pe topicul boiles de la Carping si vrei sa pescuiesti cu bile Dudi? In fine, sant bile f. bune cele de la Dudi, ar trebui un pic mai multe amanunte despre balta, populatie de pesti, marime, etc. Oricum, eu as incepe nadirea cu bile solubile, nadire facuta regulat la un interval de timp pe care-l stabilesti in timpul partidei, in sensul ca, la cel putin un bat as pune aceeasi bila cu care si nadesc iar la o ora as scoate batul afara, fara sa am muscatura, sa vad cat s-a dizolvat din bila. Dizolvarea acesteia este conditionata de mai multi factori, de la compozitie si procentul de lapte de porumb pana la temperatura apei si atacul pestilor mici, caras, rosioara, etc. Apoi, in functie de cat este dizolvata as sti cam la ce interval sa nadesc, astfel ca, daca bila este la mai putin de jumatate din diametrul initial, as nadi la interval de o ora cate doua-trei maini de solubile. Daca este mai mare de jumatate din diametrul initial, atunci as mari intervalul la o ora si jumatate. Dupa prima zi as introduce treptat si bile tari in nadire, urmand ca, spre sfarsit sa nadesc doar cu tari. Bineinteles ca, la nadirea cu bile tari, nu as avea acelasi ritm ca la solubile, la interval de doua-trei ore as da cate una-doua maini, bineinteles ca si in functie de ritmul trasaturilor, daca nu am muscaturi atunci nu nadesc decat f. rar, asta daca nu pot sa schimb locul de pescuit sau balta.
Acum fa-ti si tu socoteala cam cate bile-ti trebuie ptr. 72 ore ...