Alternative content


Bezid

Lacul BEZID: In apropiere de Sangiorgiu de Padure (langa Sighisoara) se afla satul Bezid, scufundat sub ape intre \'88 si \'89. Unii spun ca satul a fost inundat in urma sistematizarii puse la cale de Ceausescu, altii ca s-a incercat stramutarea unor comunitati religioase de aici iar altii spun ca terenul era nesigur si apos trebuia astupat cu apa care sa dea forta turbinelor din barajul din apropiere. Din lac ies varfurile copacilor pe care pescari si-au amenajat platforme unde se instaleaza inca de la primele ore ale diminetii.

Localizare: La iesirea din Sg. de Padure spre satul Bezid. Este la 39 km de Tg.Mures si la 47 km de Sighisoara, pe D.N.13A, Balauseri- Sovata.

Specii de pesti: crap, salau, somn, biban, platica, caras

Regulament intern de pescuit sportiv pe lacul de acumulare BEZID: Pentru ca pescarii saisi petreaca timpul in mod placut si util, urmatoarele reguli sunt valabile pentru toti oaspetii:
- Accesul pescarilor sportivi pe lacul de acumulare Bezid se face pe baza biletului de zi sau abonamentului!
- Biletul sau abonamentul se elibereaza pe baza cartii de identitate pe locurile fixe de vanzare sau pe malul lacului catre personalul legitimat de paza.
- Pescuitul se efectueaza pe tot cursul zilei de la 06:00 pana la 06:00.
- Accesorii obligatorii pentru practicarea pescuitului sportiv: juvelnic din plastic.
- Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 undite sau 4 lansete cu cate doua carlige fiecare.
- Conditii de pastrare a capturii conform OUG 23/2008: Un pescar sportiv poate retine din captura maximum 5 kg de peste/zi sau numai un singur peste, daca greutatea lui depaseste 5 kg. Trebuie sa-si respecte retinerile nationale privind dimensiunile speciilor de pesti. (crap - 35 cm, platica - 25 cm, salau - 40 cm, somn - 50 cm). Pescarul trebuie sa-si respecte perioada de prohibitie a fiecarui an!
- INTERZIS folosirea barcilor cu motor. (exceptia: motor electric)
- INTRZIS spalarea in lac si folosirea detergentilor.
- Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura organizeaza actiuni permanente de control prin inspectorii piscicoli. Faptele constituite contraventionle sunt stabilite pe OUG nr. 23/2008.
- Latimea zonelor de protectie in jurul lacului de acumulare BEZID conf. legea apelor nr. 107/1996 este 10 metru!
- Pentru respectarea regulilor mentionate de mai sus, administratorul lacului vor efectua control cu ajutorul personalului legitimate de paza.
- Nerespactarea regulamentului interior atrage dupa sine excluderea contravenientului de pe raza de competenta al administratorului lacului de pescuit BEZID.

Bilete de intrare:
- 10 RON/ZI - pe mal
- 15 RON/ZI - pe barca

Abonamente de pescuit:
- 40 RON/luna
- 90 RON/ 4 luna

Administrator: S.C. AGROPISC SRL, Sanpaul
info
Vizualizari : 21897
Rating : 1
+1 +2
-2 -1

Alte lacuri / balti din judetul Mures