Alternative content






Crap cu sos de smantana si hrean

1 crap mijlociu, sare, 150 g hrean, 150 g nuci tocate,
1 lingurita zahar, miezul de la 2 felii de paine, 1 pahar smantana, 1 lamaie

Pestele se curata si se spala, se indeparteaza capul si
aripioarele, se taie felii mari si se pune la fiert cu apa calda cat sa-l acopere si cu sarea necesara.
Cand estegata (este nevoie de doar 15 min.de fierbere la foc mic) se ia vasul de pe foc si se lasa la cald.
Separat se pregateste sosul: hreanul se da pe razatoarea mica, se pune intr-un vas adanc, unde se
amesteca cu nucile tocate marunt. Peste amestec se pune miezul de la doua felii de paine proaspata
bine faramitat si smantana.Amestecul se sareaza dupa gust, se indulcestecu o lingurita de zahar si
se amesteca energic pana ce se topeste zaharul. Peste amestec se stoarce o lamaie si se omogenizeaza.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele fiert si se servesc impreuna cu legumele fierte.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole