Alternative content






Saramura de crap

1 crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 2-3
rosii, 2-3 ardei capia

Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea
asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii
capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra
lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se
adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei iute intreg.Se presara
patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole