Alternative content






Scrumbie italiana

4 scrumbii proaspete, l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper,
sare, verdeata, 3 linguri de ulei

Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa
stea presarat cu sare 5 min. Se curata morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subtiri, se pun intr-o
oala, se adauga sare si boabe de piper si se acopera cu vin alb.
Se fierbe zarzavatul 20 min., dupa care se pun scrumbiile intregi si se fierb impreuna cu zarzavatul inca
20 min. Se scot si se pun pe un platou usor adancit, si se inconjoara cu sos de ciuperci.
Sosul se prepara din ciuperci spalate bine, taiate felii subtiri si scazute pe foc mic cu ulei, sare si
boabe de piper. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga peste ele un pahar de supa in care a fiert
pestele. Se scade totul pe foc mic 15 min., dupa care sosul de ciuperci se toarna fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeata tocata deasupra.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole