Alternative content






Scrumbii cu sos de smantana

3 scrumbii mijlocii, 2 linguri de unt, lamaie, sare, piper, verdeata tocata, 1 cana de smantana, 1
lingurita de boia dulce, 1 ceapa mare

Se curata peste, se spala si se sareaza. Se prajeste pestele in unt, apoi se scoate pe un platou si se
lasa sa stea la cald. Se toaca ceapa marunt si se aureste in untul ramas, se stinge cu o lingurita de
boia de ardei dulce, se adaugasmantana si se fierbe sosul acoperit15 min. Smantana se adauga
numai cand ceapa a devenit sticloasa. Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se toarna
fierbinte peste scrumbiile prajite in unt si stropite cu zeama de la lamaie.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole