Alternative content






Marinata de peste

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30ml otet, 50g lamiie, sare, piper, foi dafin, dupa gust.

Preparare: pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza apoi se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de supa de peste. Cind este gata, se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Din timp in timp se mai adauga 100 ml supa de peste sau apa, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pina sint bine patrunse. Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa sau supa de peste. In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste sau apa si se continua fierberea inabusita. Se adauga pasta de tomate, foile de dafin, piperul boabe, otetul si se continua fierberea cca 15 minute. Cind legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare cca 5-10 minute. Preparatul se serveste pe platou sau portionat in farfurie, portiile de peste cu sosul respectiv si felia de lamaie deasupra.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole