Alternative content






Zeama de peste

In: Retete culinare de peste

600 g peşte curăţit,
2-3 cepe,
2-3 morcovi,
3 cartofi,
leuştean,
sare,
borş de casă
Preparare: peştele pregătit se acoperă cu 2-3 cm cu apă rece. Cānd īncepe a fierbe, se īnlătură spuma şi se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adaugă cartofii, morcovii curăţiţi, spălaţi şi taiaţi felioare, ceapa mărunţită şi leuşteanul. Se sărează. Cānd legumele sunt fierte, se adaugă borş după gust, se lasă să īnceapă a fierbe şi se ia de pe foc, se serveşte fierbinte.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole