Alternative content






Salata de scrumbie cu lamaie

Ingrediente:
1 scrumbie proaspata, sare, 1-2 lamai, capa, masline

Mod de preparare:
Scrumbia se curata de solzi, i se taie capul si se taie pe spate scotind sira spinarii. Se inveleste in sare pentru minim 4 ore si maxim 12 ore. Dupa aceea se spală bine de sare, se taie in doua si apoi in faşii de 1 cm. Se pune într-un castron, iar peste ea se stoarce lamaia. Se lasa sa se marineze în lamâie timp de max 1 oră,timp in care se amesteca din cand in cand, apoi se pune pe un platou cu ceapa taiata felii şi masline, peste care se va turna zeama de lamaie ramasa.


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Saramura de biban

3|40
Saramura de biban
Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot mat ...
citeste ->  

Arhiva Articole