Alternative content


Pastravul Curcubeu

Pastravul Curcubeu Salmo Irideus
In engleza: Rainbow Trout
Denumiri populare: pastrav curcubeu, pastrav american.
Dimensiuni:

Varsta (ani): 1 2 3
Lungime (cm): 10 15-20 20-22
Greutate (g): 15 100-250 300-350


Raspandirea: Este foarte raspandit in nord-vestul Asiei, pana la Cercul Polar. In Europa a fost adus 1880 iar in Romania in 1913. La noi nu s einmulteste in salbaticie, exempalrele existente salbatice provenind din populari. Este foarte apreciat de salmonicultori (in pastravarii) deoarece are un ritm bun de crestere.

Descrierea: Are o culoare albastrui-violeta iar pe flancuri si pe burta are irizatii cu reflexii de curcubeu. Nu are puncet rosii pe corp ci poate prezenta doar pete inchise la culoare.
Traieste in cateva lacuri din Romania unde a mai supravietuit golirilor lacurilor si pescuitului abuziv, nefiind un peste foarte sperios ataca momelile pescarilor cu multa indrazneala. In general are dimensiunea de 1-1,5 kg dar poate depasi 10 kg.
+ galerie pozeLostrita

2|40
Lostrita
Unul din cei mai nobili pesti din tara noastra, din nefericire pe cale de disparitie. Lostrita - (Hucho hucho) Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Salmoniformes; Familia: Salmonidae. Denumire in engleza: Huchen, Danube Salmon. Denumiri populare: Lostrita, Puica. Raspandir ...
citeste ->  

Mreana

3|40
Mreana
Pesti pe care ii prindem accidental atunci cand pescuim la crap pe rauri salbatice, mrenele sunt pesti puternici care dau satisfactii pescarului sportiv in drill. Mreana Barbus Barbus Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Cypriniformes; Familia: Cyprinidae. Denumire in engleza: Barb ...
citeste ->  

Arhiva Articole