Alternative content


Mreana Vanata

Mreana Vanata Barbus Meridionalis
Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Cypriniformes; Familia: Cyprinidae.

Denumire in engleza: Mediterranean barbel.
Denumiri populare: Mreana vanata, Moioaga, Mreana neagra.

Raspnadire: Mreana vanata poate fi intalnita in Franta, Spania, Romania, Ucraina si Polonia. In Italia s-a ajuns la concluzia ca specia este diferita si a fost incadrata sub numele de Barbus caninus. In Sudul Frantei exista o alta subspecia numita Barbus meridionalis graellsii.
In Romania este distribuita in special in Vestul tarii dar s-a observat ca s-a extins si in raurile din centrul si sudul tarii.
Dimensiuni: Este ruda mai mica a mrenei, in general nu creste mai mare de 300-400g dar poate ajunge pana la 1,5 kg.

Descriere: Corpul este alungit si indesat, cu solzi mici. Ii lipseste ultima radie zimtata a inotataoarei dorsale, spre deosebire de mreana mare.
Spatele este cenusiu - vanat, laturile si burta argintii. Este punctata cu pete negre.
Biologie: Traieste in apele regiunilor deluroase, coborand la ses pana la Dunare. Hrana sa este formata in special din larve de insecte acvatice, viermi, crustacee mici si resturi vegetale.
Depune mai tarziu decat mreana mare fara sa urce in susul apei, formeaza doar grupuri mici si depune in zona malurilor.
+ galerie pozeLostrita

2|40
Lostrita
Unul din cei mai nobili pesti din tara noastra, din nefericire pe cale de disparitie. Lostrita - (Hucho hucho) Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Salmoniformes; Familia: Salmonidae. Denumire in engleza: Huchen, Danube Salmon. Denumiri populare: Lostrita, Puica. Raspandir ...
citeste ->  

Mreana

3|40
Mreana
Pesti pe care ii prindem accidental atunci cand pescuim la crap pe rauri salbatice, mrenele sunt pesti puternici care dau satisfactii pescarului sportiv in drill. Mreana Barbus Barbus Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Cypriniformes; Familia: Cyprinidae. Denumire in engleza: Barb ...
citeste ->  

Arhiva Articole