Alternative content


Zglavoaca pestrita

Zglavoaca pestrita (Cottus poecilopus).

Are aceleasi denumiri populare ca si Zglavoaca (Cottus gobio).

Raspandire: Este intalnita din Europa pana in estul Asiei. In Romania este intalnit in special in NE tarii, in bazinul Bistritei dar a fost semnalat si in cursurile superioare ale Dambovitei, Ialomitei si Argesului.

Biologie: Poate atinge lungimea de 15 cm. La fel ca si zglavoaca este lispsit de solzi, capul este mare, lat, gura terminala, larga, prevazuta cu dinti marunti asezati in mai multe serii. Operculul are un spin puternic orientat inainte.
Linia laterala este incompleta si situata deasupra liniei mediane a corpului.
Coloratia este asemnatoare cu a zglavoacei dar mai putin marmorata. Predomina in special culoarea cafeniu-verzuie, cu pete neregulate. Toate inotatoarele au pete cafenii. Inotatoarele ventrale au 5-10 dungi cafenii..


Lostrita

2|40
Lostrita
Unul din cei mai nobili pesti din tara noastra, din nefericire pe cale de disparitie. Lostrita - (Hucho hucho) Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Salmoniformes; Familia: Salmonidae. Denumire in engleza: Huchen, Danube Salmon. Denumiri populare: Lostrita, Puica. Raspandir ...
citeste ->  

Mreana

3|40
Mreana
Pesti pe care ii prindem accidental atunci cand pescuim la crap pe rauri salbatice, mrenele sunt pesti puternici care dau satisfactii pescarului sportiv in drill. Mreana Barbus Barbus Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Cypriniformes; Familia: Cyprinidae. Denumire in engleza: Barb ...
citeste ->  

Arhiva Articole