Cupa Filialei Oradea la Crap – Les – Bihor � 2005

Am primit de la dl Cristian Beltechi informatia despre concursul Cupa Filialei Oradea la Crap – Les – Bihor � 2005. Totodata am aflat si modul lor de organizare, initiativele si mai ales ACTIUNILE! pe care le au la activ. Sincer, sunt oameni de admirat!

Cupa  Filialei Oradea la Crap - Les - Bihor � 2005

Mai jos aveti datele despre concurs iar dupa concurs avem promisiunea ca vom primi un articol depre tot ce face Comisia de Crap a Filialei Oradea.

Concursul se va desfasura pe durata a 72 de ore, in zilele de 22-25 septembrie 2005, intre echipe compuse din doi pescari . Fiecare pescar poate sa tina in apa maxim doua lansete concomitent ( patru lansete / echipa ) . Lansetele vor fi echipate cu un singur carlig si se va putea pescui numai prin metoda cu plumb la fund . Este intrezisa folosirea lansetelor de tip �match�� sau � feeder� cat si a momelilor vii ( rame , viemusi etc. ). Nadirea grea este permisa numai in timpul zilei intre orele 10.00 si 19.00 numai prin aruncare de pe mal.
Programul de concurs :
– 22 septembrie 2005 ora 10.00 sedinta tehnica la lac langa canton ( tregerea la sorti , si instalarea concurentilor pe standuri ) , la ora 14 START ( pescuitul liber respectand prevederile regulamentului de concurs )
– 25 septembrie 2005 ora 14 inchiderea concursului urmata de anuntarea rezultatelor si festivitatea de premiere
Caracteristici si populatie piscicola :
– suprafata 28 ha
– pescuitul pe malul de vest
– adancimea medie 2.5 m
– specii de pesti : crap si amur
Locatia : Acumularea Les Bihor
Data concursului : 22 � 25 septembrie 2005
Taxa de participare : 1000000 lei vechi (100 lei noi ) / echipa
Intrarea in apa a concurentilor este permisa numai la scoaterea capturilor , pt pastrarea capturilor pana la venirea arbitrilor se vor folosi saci din material textil, se interzice folosirea cosurilor din sarma . Se vor puncta numai pesti din speciile crap si amur care depasesc greutatea de 800 de grame / bucata care vor fi eliberati dupa cantarire fara vatamare, iar pestele aflat in drill la semnalul de incheiere al concursului se puncteaza .

Premiile sunt simbolice si regulamentul este cel obisnuit, adica c&r, fara momeli vii , 72 h etc.