@ razvan si bruno ...
guys, sunt profund dezamagit de felul in care ati pus problema, si de atacurile la persoana (sau la "persoana" lotului national de pescuit la crap ) ....
un singur argument va dau si dupa aia , I rest my case ....
voi nu ati participat niciodata la o competitie de pescuit la crap , fie ea corecta, incorecta, cu furaciuni, fara, cu ciortani multi, cu capturi mari , cu scandaluri sau nu etc etc etc etc .....
in atare situatie, sa te apuci sa comentezi fenomenul, si sa incepi sa judeci pe cei implicati in el , de la outsideri pana la campioni nationali sau mondiali, mi se pare cel putin deplasat ....
nu este problema cuiva total neinteresat de fenomenul competitional (si mai ales de cel din romania, care este destul de departe pt voi ) de ce se prinde mult ciortan la un concurs, sau sa se pescuiasca numai cu bile si fara seminte etc etc etc ....
pur si simplu ce treaba aveti voi fratzilor ? sincer va intreb ....
lumea pescuitului competitional de crap din romania nu e nici pe departe ceva dragutz, roz si pufos, din contra, e o lume dura , foarte determinata si axata pe rezultat .... chestie care genereaza multe probleme, de multe ori ... dar se rezolva aici , intre cei implicati ... nu prin belgia sau germania ......
aspectul financiar va deranjeaza ... ca de 2000 de euri te duci pe raul Po si prinzi niste pesti superbi ... fine ... da cine va obliga sa veniti aici la concurs fratilor ??? de ce te simti , Razvan, obligat sa faci aceasta comparatie ?
pana corbului, m-am mai bagat o data intr-o discutie de-asta ....
ceea ce vreau eu de fapt sa vedeti , ca pana la coada, pescarii astia de competitie, mai ales cei care au avut si rezultate, au destul pescuit de agrement in spate, dar au si experienta competitionala, care voua va lipseste cu desavarsire ..... in alte cuvinte, ei au vazut ce ati voi, dar reciproca nu e valabila ......
si ca final, va spun ca nu aveti nici cea mai vaga idee de cum pot pescui niste echipe de xxx , in si in afara concursului .... nu ati fost intr-o competitie si nu stiti de fapt cat de greu se prind ciortanii aia ... si nu ma refer la efortul depus, ci la strategiile si trickurile necesare ....
daramite la o , pescuiala de placere, fara presiune, cu barcutza de nadit etc etc etc ......
pur si simplu la competitie se cauta altceva, pe care voi va faceti ca nu intelegeti ... spiritul de invingator ...... ala care te face sa stai 4-5 zile pe garla indiferent de vreme, si sa mori cu cobra si cu lanseta in brate .....
razvane, ia si nadeste 25-30 de kg de bile la cobra la peste 100 de metri in 3 zile de ploaie continua, cu basici in palma si la picioare si ud non stop, ca sa prinzi 300 kg de "ciortan" de 6 kg medie, si dupa ce reusesti treaba asta ( un fleac de altfel ), eu iti pot spune ca unele din echipele alea care au facut "ciortaniade" pe la campionatele mondiale si pe care tu ii consideri cam papagali asa, au facut eforturi mult mai mari in competitii ....
nu ai dreptul sa judeci toate astea razvane, decat in momentul in care vei fi intre ei ......