Cupa APS la crap, editia a V-a

Anunturi, detalii desfasurare, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Avatar utilizator
Sionut
senior member
Mesaje: 450
Membru din: 23 Apr 2003 12:58
Localitate: Popesti-Leordeni

Cupa APS la crap, editia a V-a

Mesaj de Sionut » 01 Mar 2010 20:27

ASOCIATIA PESCAR SPORTIV
Organizator: CD APS si Ionut SILIVESTRU
Perioada de desfasurare: 29 Aprilie -02 Mai 2010
Concursul se tine pe bazinul Greaca - Cercani, in sistem "C&R"
Locuri disponibile: 15
Echipa de 2 sau 3 pescari .
Taxa de participare si premiile: 1100 RON echipe non APS
1000 RON echipe mixte
900 RON echipe APS

Concursul incepe Joi 29 aprilie la ora 12 si se termina duminica 02 mai la ora 12 ( daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui.)
Acreditarea la Cercani se face joi 29 aprilie la ora 9.00.
Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor. (extragerea se face in ordinea efectuarii platii taxei de participare) . Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.
Intre orele 10.00- 12.00 - camparea si asezarea lansetelor pe suporti,pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi.
Ora 12 se da startul.

PREMII: Pentru locul 1-2-3 se acorda CUPE si DIPLOME ( toti concurentii vor primi diplome de participare ) si premii in bani astfel :
Premiul I - 3500 RON+ cupa
Premiul II - 2500 RON+ cupa
Premiul III - 1500 RON+ cupa
Captura - 1000 RON+ cupa
Se puncteaza CRAP si AMUR ( cteno ) de la 1.5 kg.


REGULAMENT APS PENTRU DESFASURAREA SI ARBITRAREA CONCURSURILOR DE CRAPI. CONSIDERATII GENERALE.
1. Echipele pot fi formate din maxim 3 concurenti.
2. Prin stand de concurs, se intelege locul destinat unei echipe pentru campare si pescuit in concurs. Standul va avea o suprafata de 8x8 metri.
3. Distanta minima intre standuri este de 50 m. In functie de configuratia locului se va alege maximul distantei care este posibil.
4. Organizatorul, are obligatia sa materializeze centrul standului si sa-l numeroteze. Daca este posibi, va trasa si limitele acestuia.
5. In buna intelegere si in colaborare cu echipele invecinate, concurentii vor stabili si marca jumatatea distantei fata de standurile vecine, daca aceasta nu este mai mare de 50 m
6. Dimensiunile standului si distanta intre standuri pentru concursul respectiv, sunt functie de configuratia locatiei de concurs si se vor anunta de catre organizator la sedinta tehnica.
7. Concurentii au obligatia sa respecte dimensiunile indicate pentru stand si sa respecte distanta intre standuri.
8. Echipamentul de pescuit aflat in actiune trebuie montat si pastrat in totalitate in interiorul standurilor. Pentru restul de echipament se pot folosi umbrarele adiacente.
9. Eventualele litigii, privind delimitarea standurilor sau a distantei intre acestea, se solutioneaza de catre arbitri.
10. Repartizarea standurilor pe echipe, se face prin tragere la sorti. Tragerea la sorti se executa, cu toate echipele prezente la sedinta tehnica.

II. REGULI DE CONCURS
1. Pe timpul zilei, este permisa circulatia pe balta doar a masinilor arbitrilor, organizatorilor, proprietarului sau concurentilor, cu viteza redusa astfel incat sa nu deranjeze concurentii aflati in competitie. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu este permis accesul cu masina, aceasta se lasa la intrare iar accesul lor este permis doar intre orele 09-20:00.
2. Concurentii au voie sa paraseasca standul in timpul zilei, dar nu au voie sa intre in standuri vecine si nici in culoarul de 5 metri stabilit de organizatori,culoar ce incepe din spatele standurilor.Pe timpul noptii, concurentii au voie sa paraseasca standul numai pentru nevoi fiziologice(in dreptul standului) si numai pentru deplasarea la masini sau la cort in situatia in care acesta nu este amplasat in stand.
3. Concurentilor le este permisa intrarea in alte standuri doar insotiti de arbitru pentru nevoi specifice (cantariri, martori solicitati la un anumit eveniment etc)
4. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
5. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, de concurenti si de arbitri.
6. Concurentii au obligatia sa respecte prezentul regulament si sa respecte deciziile arbitrului.
7. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor mari obligatorii si a sprayului dezifectant .
8. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
9. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

II.A NADIREA
1. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
2. Nu se poate folosi nada vie. Este permisa numai folosirea mixurilor,semintelor, boilies-urilor si peletelor.
3. Mixurile preparate si lansate, folosind produsele mai sus mentionate, trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 50 mm.
4. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire,catapulta,racheta de nadire,lopata si accesoriile PVA(fire solubile,pungi solubile,saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
5. Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 50mm si o lungime mai mare de 200mm.
6. Este interzisa nadirea grea(cu racheta de nadire,catapulta,lopata sau cupa de nadire) de la ora 19:00 pana la ora 10:00.
7. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
8. Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.
9. Este interzisa detinerea de nada sau momeala vie in interiorul standului.

II.B PESCUIT
1. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
2. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de ruptura.
3. Pentru protejarea capturilor, este obligatoriu momeala pe fir de par si folosirea carligelor fara contra. Organizatorul va detalia si va specifica elementele permise, la sedinta tehnica.
4. Se pescuieste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere(chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare de la jumatatea distantei dintre standuri. Daca sunt sesizari, privind invadarea spatiului de catre o alta echipa, decizia apartine arbitrului.
5. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului.
6. Concurentii sunt obligati sa fie dotati si sa foloseasca saci de crap suficienti(minim 10), saltea de primire, mincioc cu deschidere mare si plasa fina, spray dezinfectant.
7. Concurentii pot intra in apa pana la nivelul genunchilor numai in timpul drillului (cu minciocul si cu lanseta ) si la legarea sacilor. In caz de canicula se permite intrarea in apa pina la nivelul soldului ptr. a lega pestii la apa mai adanca.
8. Se permite legarea sacilor cu capturi si in afara standului, daca acest lucru nu deranjaza vecinul de stand.
9. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m
10. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire. Eliberarea se face de catre concurenti, in prezenta arbitrului si a vecinului de stand desemnat ca martor.
11. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
12. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
13. Nu este permis sa se faca focul pe timp de noapte, sau in locuri care nu sunt amenajate in acest scop pe timpul zilei.
14. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.

II.C CANTARIREA
1. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur).
2. Greutatea minim punctabila este de 1,5 kg (crap si cteno).
3. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, sau care sunt vizibil sub greutatea minim punctabila.
4. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor. Acestia le colecteaza si le pun la dispozitia organizatorului. Organizatorul are dreptul sa ceara concurentilor dovediti vinovati de moartea pestilor , plata capturilor moarte la un pret de 20 Ron\KG.
5. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza si se imputa la pretul specificat la punctul anterior.
6. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
7. La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Complectarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
8. Pe foile de arbitraj, confirmarea masuratorilor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin stampila sau semnatura.
9. Cantaririle se fac la cerere(captura semnificativa, numar mare de pesti, canicula) sau dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
10. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre doi arbitrii si optional de un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
11. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune. In fiecare sac se poate pastra doar un singur crap.
12. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
13. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
14. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor, un concurent vecin de stand cu echipa care a semnalat problema si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

III. SANCTIUNI
1. Se sanctioneaza cu ATENTIONARE VERBALA , nerespectarea urmatoarelor puncte din prezentul regulament: cap.I pct.5, 7, 8, cap.II pct.1, 7,B6, B7, B10, B12, B13, C3, C11.
2. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: cap.II pct. 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, A1, A3, A5, A6, A7, A8, B3, B4, B9, B14, C4, C5.
3. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: cap.II , A2, A4, A9, B1, B2, B11, C6.
4. Dupa atentionarea verbala, echipele care nu se conformeaza, primesc avertisment la repetarea greselii pentru care au fost atentionate anterior.
5. Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 20 kg si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment.

IV. PUNCTAJ
1. Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe.
2. Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea punctajului echipei, dupa afisarea clasamentului final. Sunt admise contestatiile scrise, care sunt insotite de copiile fiselor de arbitraj si care se fac in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.

V. CONTESTATII
Contestatiile privind deciziile de arbitraj, se formuleaza in scris catre coordonatorrul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei. Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.

VI. ARBITRAJ
1. Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
2. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei masuratori.
3. Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acetuia la verificari si eventuale contestatii.
4. Arbitrilor nu li se permite deranjarea nejustificata a concurentilor.
5. Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
6. In sprijinul deciziilor lor, functie de gravitatea sanctiunii, arbitrii pot apela la martori din echipele invecinate.
7. Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
8. Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.

VII. DISPOZITII FINALE
1. Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
2. Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre dimensiunea si distanta intre standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
3. Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
4. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau ce mai mare captura, daca au trecut mai mult de 36 ore.
5. Daca nu au trecut 24 ore, concursul se poate intrerupe si reprograma, dar la reluare concurentii isi pastreaza locurile initiale. Concursul reprogramat reincepe din minutul 1, netinandu-se cont de pestii care s-au prins in etapa suspendata.
6. In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri.In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.


CD APS, Ionut Silivestru si Dl.George Mihaila va doresc
FIR INTINS!


Festivitatea de premiere duminica la ora 14:00 .

Taxa trebuie achitata pana pe data de 21 Aprilie 2010, iar ptr rezervare locului se achita avans (jumatate din suma) sau integral.

Unde se poate achita taxa :

1. George Tomescu - 0727220686 - sunati si stabiliti intalnire
2. Ionut Silivestru 0722.510.555(Luni-Vineri,intre 09-18, in zona Universitate, ma sunati si ne intalnim)
Se vor mai organiza doua intalniri in Parcul Tineretului la date ce vor fi anuntate din timp.
Puteti plati si in urmatorul cont :
IBAN: RO34RNCB0074009865650001
titular: Tomescu George Claudiu
banca: BCR sector 3( daca platiti prin banca, rog sa confirmati la George Tomescu telefonic)
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

Avatar utilizator
Sionut
senior member
Mesaje: 450
Membru din: 23 Apr 2003 12:58
Localitate: Popesti-Leordeni

Mesaj de Sionut » 01 Mar 2010 20:29

1. CrapOne Team
2. Marian Constantin
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

razvanmemo
new member
Mesaje: 13
Membru din: 27 Mar 2009 15:45

Mesaj de razvanmemo » 02 Mar 2010 14:56

3. NEAGOE SILVIU- LUTA RAZVAN- RUNNER

Avatar utilizator
Sionut
senior member
Mesaje: 450
Membru din: 23 Apr 2003 12:58
Localitate: Popesti-Leordeni

Mesaj de Sionut » 08 Apr 2010 09:33

Sa revitalizam un pic acest topic :
Se renunta la cupe si masa festiva. George Mihaila ne-a facut si dansul o reducere pentru care ii multumesc la inchirierea baltii. Regulamentul ramane acelasi in mare dar :
- taxa devine 900-APS, 950- mixt, 1000 non APS.
- se puncteaza doar cei mai mari 5 crapi
- captura nu se poate cumula cu nici un premiu, daca e bagat la cei 5 crapi, captura va deveni urmatorul peste ca greutate
Premiile vor fi :

Locul I - 4500 RON
Locul II- 3000 RON
Locul III -1500 RON
Captura - 1000 RON

P.S Daca intr-o saptamana nu se populeaza lista de participare, concursul va fi amanat pentru toamna.
P.S 2 Rog echipele deja inscrise sa precizeze daca mai doresc sa participe in noile conditii.

Va multumesc !
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

Avatar utilizator
mosharu
maniac
Mesaje: 2545
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mosharu » 08 Apr 2010 09:54

Ionute, ti-am mai zis de N' ori, la orice concurs la George sa fiu trecut din oficiu de organizatori. Pe mine sa ma anunte telefonic cand are loc concursul :lol:
E misto noul regulament, sper sa SI se inscrie baietii..... :-?

bebe81
new member
Mesaje: 18
Membru din: 30 Ian 2008 23:01

Mesaj de bebe81 » 08 Apr 2010 19:58

Sionut scrie:Sa revitalizam un pic acest topic :
Se renunta la cupe si masa festiva. George Mihaila ne-a facut si dansul o reducere pentru care ii multumesc la inchirierea baltii. Regulamentul ramane acelasi in mare dar :
- taxa devine 900-APS, 950- mixt, 1000 non APS.
- se puncteaza doar cei mai mari 5 crapi
- captura nu se poate cumula cu nici un premiu, daca e bagat la cei 5 crapi, captura va deveni urmatorul peste ca greutate
Premiile vor fi :

Locul I - 4500 RON
Locul II- 3000 RON
Locul III -1500 RON
Captura - 1000 RON

P.S Daca intr-o saptamana nu se populeaza lista de participare, concursul va fi amanat pentru toamna.
P.S 2 Rog echipele deja inscrise sa precizeze daca mai doresc sa participe in noile conditii.

Va multumesc !
Cred ca data concursului e un pic nepotrivita. Eu sincer, as vrea sa vin, dar in acelasi timp se desfasoara si concursul de la Hobaia.
Poate gasesti totusi o solutie ;-)

Avatar utilizator
Sionut
senior member
Mesaje: 450
Membru din: 23 Apr 2003 12:58
Localitate: Popesti-Leordeni

Mesaj de Sionut » 08 Apr 2010 21:31

@moshare' : am retinut . :D
@bebe81 : ce nu-i potrivit pt. tine este pentru mine si reciproca poate fi valabila. Asta este :cry:
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

Avatar utilizator
mosharu
maniac
Mesaje: 2545
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mosharu » 08 Apr 2010 21:37

Ionut, eu zic sa-l mutati mai pe toamna. In 2-3 luni au timp destul baietii sa se inscrie. :roll:

Avatar utilizator
kitanu
junior member
Mesaje: 75
Membru din: 01 Iun 2009 21:40
Localitate: bucuresti
Contact:

Mesaj de kitanu » 11 Apr 2010 11:10

kitan+bucataru+gabone(e-pescar team)

razvanmemo
new member
Mesaje: 13
Membru din: 27 Mar 2009 15:45

Mesaj de razvanmemo » 13 Apr 2010 20:38

daca se schimba regulamentul noi ne retragem, participam daca se lua in considerare toata cantitatea de peste prinsa

Scrie răspuns