20-24 mai-Cupa Procarp Intercluburi-Livada-Bihor Editia I

Anunturi, detalii desfasurare, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
shubu
member
Mesaje: 197
Membru din: 22 Mai 2005 13:44
Localitate: oradea,bihor,romania

20-24 mai-Cupa Procarp Intercluburi-Livada-Bihor Editia I

Mesaj de shubu » 07 Ian 2008 18:30

20-24 mai-Cupa Procarp Intercluburi-Livada-Bihor !
Mai multe detalii despre conditiile de participare in zilele care urmeaza!

shubu
member
Mesaje: 197
Membru din: 22 Mai 2005 13:44
Localitate: oradea,bihor,romania

Mesaj de shubu » 09 Ian 2008 17:57

REGULAMENT CONCURS

PROGRAMUL COMPETITIEI :
Durata competitiei : 96 ore
marti 20.05.2008 :
8.30 – 09.30 : acreditarea la cabana de la Lacul Livada Bihor
9.30 – 10.30 : tragerea la sorti a standurilor ;
10.30 – 11.30 : deplasarea la standuri si descarcarea bagajelor ;
11.30 – 13.00 : preagatirea materialelor , a betelor , a nadelor , etc.
13.00 : primul semnal al arbitrului principal care marcheaza inceputul competitiei ( marcare ,sondare,nadire , pescuit ) ;
Marti , Miercuri , Joi , Vineri , Sambata : competitie in plina desfasurare .
Sambata 24.05.2008 12.45 : al doilea semnal al arbitrului principal atentioneaza ca mai sunt 15 minute pana la final ;
13.00 : al treilea semnal al arbitrului principal care marcheaza sfarsitul competitiei . In caz exceptional , daca o echipa agata un peste inaintea celui de-al treilea semnal de la ora 13.00 , va avea la dispozitie inca 15 minute pentru a scoate pestele ;
14.00 – 14.30 : adunarea la cabana de la lacul Livada
15.00 – 16.00 : Festivitatea de premiere ;

EXTRAGEREA SI ORGANIZAREA :
La ora 9.30 , Marti 20.05.2008 , va avea loc tragerea la sorti care se va desfasura in doua etape :
Etapa I : extragerea numarului de ordine ( se va face in ordinea inscrierii la competitie ) premergator tragerii la sorti a standurilor ;
Etapa II : repartizarea de catre arbitrul principal a echipelor pe sectoare se va face printr-o extragere intermediara.
Etapa III : extragerea standurilor care se va face in baza pozitiilor obtinute din extragerile anterioare .
Concurentii pot pleca catre standuri in momentul in care s-a terminat etapa a doua si au semnat fisele concentratoare si individuale cu numarul standului extras .
Deplasarea pe parcursul concursului se poate face cu mijloace auto proprii care pot ramane , dar in afara standului .

Accesul altor autovehicule , cu exceptia celor ale organizatorilor , comisiei de arbitraj sau mass media care vor avea autorizatii la vedere cu inscriptia respectiva , este STRICT INTERZIS !
Spectatorii si vizitatorii vor lasa vehiculele in parcarea din fata cabanei .Accesul acestora este permis intre orele 08-19.
De asemenea , pentru competitori , circulatia este permisa in cazuri justificate ( aprovizionare , dus , WC , alte probleme ) dar numai intre orele 8.00 – 19.00 ,si numai cu acordul arbitrilor .

Circulatia cu vehicule in timpul noptii este STRICT INTERZISA !!!REGULAMENTUL COMPETITIEI :

AMPLASAREA STANDURILOR :
Standul pentru concurenti va fi de 8x8 metri ;
Distanta minima intre standuri va fi de 50 de metri ;
Standul de 8x8 m poate fi utilizat pe toata suprafata lui si permite instalarea corturilor si a umbrelelor ;

REGULI DE DESFASURARE A CONCURSULUI :
Fiecare echipa are la dispozitie 120 minute pentru a se pregati . In acest timp nu au voie sa primeasca ajutorul nimanui .

Arbitrii sunt obligati sa cunoasca bine regulamentul , in acest sens :
Sa nu permita intrarea persoanelor straine in standuri ;
Sa participe la cantarire ;
Sa noteze in fisele concentratoare ;
Sa atraga atentia concurentilor daca fac abatere de la regulament ;
Sa noteze daca aceste abateri se repeta si sa le aduca la cunostiinta arbitrului principal .
Deasemenea arbitri pot efectua prin sondaj daca se considera necesa, verificari ale monturilor si nadelor folosite de catre concurenti

Se vor lua in considerare numai crapul comun , oglinda si amurul alb sau argintiu . Pentru a fi contabilizat , el va trebui sa aiba greutatea egala sau superioara a 5000 grame ptr sectorul A si egala sau superioara a 1500 grame ptr sectorul B. Pana la cantarire , captura se va pastra in sacul special de crap ( un singur peste intr-un sac ) . Pe toata durata concursului , nici o alta modalitate de pastrare a pestelui nu este permisa . Concurentii trebuie sa fie dotati cu un numar suficient de saci de crap (minim 10 bucati saci de crap). Inainte de cantarire , daca se constata ca pestele este mutilat sau ranit din vina concurentilor , el nu mai este luat in considerare , iar concurentii vor fi sanctionati cu 10% din cantitatea de peste prinsa pana in acel moment,la al doilea peste mort ,clubul este automat exclus din concurs.

Nada si momeala animala , vie , icrele de peste sunt STRICT INTERZISE !
Sunt autorizate : boilies , pelete , pastura(care poate sa contina si seminte) toate la marimea maxima a unei sfere de 40mm .
Nadirea grea este permisa doar in intervalul orar cuprins intre orele 10-19.
Nadirea cu prastia si bastonul nu se considera ca fiind grea.

Durata concursului va fi de 96 de ore , din momentul inceperii , si va fi interupt doar in situatii exceptionale . Fiecare concurent va trebui sa cunoasca si sa respecte acest regulament . Este permis un singur carlig simplu pe linie montura cu fir de par . Montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea rapida a pestelui de plumb , in caz de ruptura .

Transportoarele de nada sau momeala radiocomandate si sonarul sunt STRICT INTERZISE !
Zona de pescuit poate fi marcata cu balize sau repere luminoase(maxim doua) pe toata durata concursului . Sacii de crap si salteaua de primire sunt obligatorii . Dimensiunea si calitatea lor trebuie sa asigure securitatea pestelui . Umezirea saltelei de primire si a sacului de crap este obligatorie la fiecare captura .

Este interzisa iluminarea apei cu lanterne si faruri de noapte .

Numai iluminatul in cort este permis si iluminarea discreta cu lampa de cap pentru scoaterea capturii . Intrarea in apa este permisa in doua cazuri : la scoaterea pestelui cu minciogul si la depozitarea pestelui in sac limita maxima fiind pana la nivelul genunchilor.

ESTE OBLIGATORIU CA FIECARE ECHIPA SA AIBA IN DOTARE PE TOATA DURATA CONCURSULUI SPRAY SAU SUBSTANTA ANTISEPTICA.

Toate modalitatile de propulsare care folosesc aerul comprimat , gazul sau electricitatea sunt interzise.

Capturarea unui peste nu este valabila daca acesta nu este agatat de gura .

Numarul maxim de bete admis la pescuit , deci in actiune , este de 4 . Dar se pot monta cate bete se doresc cu mentiunea ca aceste bete de rezerva sau nadit cu catapulta trebuie sa fie in pozitie verticala si in spatele suportilor betelor in actiune .

Concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de la nici o persoana straina , pentru activitatea de pescuit pe toata durata concursului . Deasemenea orice comportament nesportiv va fi drastic sanctionat, putand duce la eliminarea fara drept de contestatie a clubului/sponsorului din competitie!Eliminarea unei echipe din concurs duce automat la eliminare clubului/sponsorului din competitie.

CANTARIREA CAPTURILOR
Imediat dupa capturare si scoaterea carligului din gura pestelui se va folosi spray-ul sau substanta antiseptica din dotare !!!
Cantarirea se va efectua cu un singur cantar si o singura saltea pentru cantarirea pestelui , de catre arbitrul principal impreuna cu arbitrul de sector si in prezenta unui membru al echipei vecine .
Pana in momentul cantaririi , concurentii trebuie sa lase capturile in apa in conditiile amintite mai inainte . Dupa cantarire , captura se elibereaza cu grija in apa . Arbitrul de sector va urmari daca eliberarea se face in conditii optime .
Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire . Nici o reclamatie ulterioara semnarii fisei in ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit nu se mai ia in considerare .
Cantarele si saltelele vor fi prezentate participantilor dupa extragerea locurilor de pescuit.

STABILIREA CLASAMENTULUI
Pentru fiecare echipa participanta vor fi doua fise . Una care ramane permanent la echipa si una la arbitrul de sector . Pe baza acestor fise , la finele concursului , se va intocmi clasamentul final . In caz de egalitate perfecta a greutatii acumulate , departajarea se va face la numarul de bucati si va castiga echipa care are mai putine capturi dar la greutate mai mare .
Lotul castigator va fi desemnat in urma cumularii pozitiilor obtinute de echipe pe sector.Astfel clubul/sponsorul care cumuleza cel mai mic numar de puncte este declarat castigator!

CONTESTATII
Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.

CONDITII DE PARTICIPARE
La competitia”Cupa Procarp editia I”poate participa orice club/sponsor din tara sau din strainatate care este dotata corespunzator , conform regulamentului concursului , a luat la cunostiinta si este de acord cu acestea si a achitat suma de 1000 euro .

CONDITII SUPLIMENTARE
1. 20 locuri maxim
2. Mod de desfasurare pe doua sectoare A – B
3. Cluburile participante la competitie vor avea doua echipe de cate doi pescari cate o echipa pe fiecare sector
4. Se pescuieste cu 4 lansete
5. Echipa format din 2+1 runner va plati inca 50 euro
6. Se poate nadi cu boilies , pastura , pellete . semintele de orice fel sunt strict interzise la carlig

PREMII SI TAXE DE PARTICIPARE
Taxa de participare la Editia I a Cupei Procarp Intercluburi este de 1000 euro pe club/sponsor (2 echipe a cate 2 pescari)

Sambata , 24.05.2008, orele 16.00 , la Cabana lacului Livada , va avea loc festivitatea de premiere , in prezenta Comisiei de Arbitraj , a sponsorilor si invitatilor la Cupa PROCARP editia I Livada 2008.

Locul I : 4000 euro

Locul II : 2000 euro

Locul III : 1000 euro

Cea mai mare captura din concurs : produse de la sponsori

Cuantumul premiilor este garantat doar in cazul ocuparii tuturor locurilor disponibile.

shubu
member
Mesaje: 197
Membru din: 22 Mai 2005 13:44
Localitate: oradea,bihor,romania

Mesaj de shubu » 14 Ian 2008 21:31

Loturi participante la "Cupa Procarp Intercluburi Editia I":
1.CS Senzor
2.CS Imperial Carpfishing Club
3.CS Carp Club Vest
4.SBS Hungary
5.Carpfan

Lista este inca deschisa!

Avatar utilizator
Dan Cotelici
veteran
Mesaje: 704
Membru din: 14 Ian 2003 09:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Dan Cotelici » 15 Ian 2008 09:13

Poate nu am fost atent...20 locuri exprima numarul maxim de loturi a doua echipe sau numarul de standuri pe care se va concura? (situatie in care se pot inscrie doar 10 loturi)
Second BEST is FIRST loser

cata bh
junior member
Mesaje: 95
Membru din: 28 Aug 2005 12:15
Localitate: Oradea
Contact:

20 DE LOCURI

Mesaj de cata bh » 15 Ian 2008 14:17

20 reprezinta numarul maxim de standuri.
Deci in total pot fi 10 loturi (cluburi sau sponsor) cu cite doua echipe fiecare.

Cata PC

Avatar utilizator
Vlasin Florin
maniac
Mesaje: 1131
Membru din: 10 Mai 2005 14:29
Localitate: TIMISOARA

Mesaj de Vlasin Florin » 15 Ian 2008 21:02

@dinu
faci echipa cu mine si cu gabi la concurs :lol: ,sa ramina banii in familie :lol: :lol: :lol: ca am inteles ca ai voie si daca esti administrator,doar nu esti pe felie cu crapii :lol: sau mai stii ;-)

shubu
member
Mesaje: 197
Membru din: 22 Mai 2005 13:44
Localitate: oradea,bihor,romania

Mesaj de shubu » 16 Ian 2008 17:31

Loturi participante la "Cupa Procarp Intercluburi Editia I":
1.CS Senzor
2.CS Imperial Carpfishing Club
3.CS Carp Club Vest
4.SBS Hungary
5.Carpfan
6.CS Ovidius Constanta

Doru Ionica
member
Mesaje: 214
Membru din: 17 Mar 2005 04:03
Localitate: CRAIOVA

Mesaj de Doru Ionica » 19 Ian 2008 14:53

7.APS Oltenia

shubu
member
Mesaje: 197
Membru din: 22 Mai 2005 13:44
Localitate: oradea,bihor,romania

Mesaj de shubu » 13 Feb 2008 19:06

Loturi participante la "Cupa Procarp Intercluburi Editia I":
1.CS Senzor
2.CS Imperial Carpfishing Club
3.CS Carp Club Vest
4.SBS Hungary
5.Carpfan
6.CS Ovidius Constanta
7.APS Oltenia
8.Extrem Carp Cluj

dinu profesoru
senior member
Mesaje: 320
Membru din: 08 Oct 2006 21:32
Localitate: Oradea

Mesaj de dinu profesoru » 24 Feb 2008 04:25

@florin vlasin
scuze eu nici nu am vazut topicul asta pina acum,de fapt eu nu ma ocup de organizat concursul.Cred ca organizatorii nu ar avea ceva impotriva ca eu sa particip, dar ceilalti inscrisi nu e sigur ca au aceeasi parere si in afara de asta e vorba de un concurs pe cluburi a cate doua echipe.
Si cum spuneam mai demult daca tii minte eu sunt pescar de Delta 95%,nu vreau sa supar pe nimeni dar acolo e altceva.acolo sunt cu adevarat situatii extreme si adrenalina la maxim...poate totusi facem o gasca mai mare la vara si organizez eu o partida adevarata acolo ,sigur nu o sa va para rau.

Scrie răspuns