Polemica - concursul over 10 organizat de Crap One

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul crapului

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 01 Mar 2008 19:13

Inca o data, circotesc in nume personal, asta ca sa nu existe discutii de cluburi, asociatii, gasti.. :-)

Ideea acestui concurs mi se pare si mie f interesanta, de-aia am si avut niste intrebari legate de ea. Insa ca sa fie f clar ,paternitatea acestui concurs ii apartine d-lui Albastroiu si asta chiar de anul trecut...deci e normal sa ma mire anuntul acestui concurs , cu date precise, atita timp cit nu exista decit un acord verbal al proprietarului baltii, dar atit !
Deasemenea, un mare semn de intrebare, repet, este legat de raportul incasari/premii+organizare. Teoretic, n-ar trebui sa ma intereseze, dar nu demult, mai multi forumisti isi exprimau pareri negative despre sistemul de taxe/premieri pe la concursurile din Romania. Hai sa mai judecam o data ;-) inainte de a scrie...

Si Moshare, nu folosi cuvinte mari, daca nu le stii intelesul...Prin institutii din alea prin care ai trecut si tu, se stabilesc niste fratii care n-au nici o legatura cu masoneria.. :lol:

andrei senzor
junior member

Mesaj de andrei senzor » 01 Mar 2008 19:24

Adrian B scrie:Opinie.
Cred ca o sa fiu un pic off topic si imi cer scuze..
eu cred ca nu esti deloc off topic
Adrian B scrie:Am si eu o problema cu denumirea aceasta: "pescar de competitie"
Poata ma ajutati s-o inteleg. Corectati-ma daca gresesc. Pescar de competitie = acel pescar care participa la competitii, corect?.
corect.
Adrian B scrie:Asta inseamna ca intr-un an competitional, trebuie sa participi la cel putin jumatate din concursurile de crap. Ca sa fiu si mai exact, un individ care isi cumpara niste bete de crap, si participa la toate concursurile se numeste pescar de competitie? Ala care e un pescar foarte bun la pescuitul crapului, dar care nu are timp - poate omul are si el un job - si pescuieste in week-end, se numeste doar pescar?.
da. multi pescari "de competitie" au si serviciu. si participa la concursuri, in limita timpului disponibil. unii doar in concediu. in toate sporturile exista asa ceva, sportivi care lucreaza si concureaza in paralel.
Adrian B scrie:Cum se numeste acela care are propria competitie cu crapul? Acela care stie sa-si respecte "partenerul" (crapul), care stie sa respecte natura, etc...?.
Se numeste pescar.
Cei care respecta zapada, brazii si adora alunecarea in viteza se numesc skiori.
Cei care respecta apa, valurile, marile si oceanele lumii si sunt atrasi de inot se numesc inotatori.
Cei care respecta motoarele si conduc masini cu pasiune se numesc soferi.
Cei care alearga in parcuri intr-un peisaj superb de toamna se numesc, firesc, alergatori.
etc.
Adrian B scrie:Corect, pt cei mai invatati dintre dvs in ale pescuitului, exista dorinta de a va duela priceperea intr-o "competitie sportiva". De fapt exista 2 competitii, una pe balta si alta pe forumuri.
asa se intampla in orice intrecere sportiva. exista lupta din teren si cea din presa. pescuitul de competitie lipsind cu desavarsire din paginile ziarelor de sport, este "disecat" pe forumuri...
Adrian B scrie:Eu vad pescuitul exclusiv ca pe un mod de relaxare. Sa fiu pescar de competitie si sa am tot felul de dispute pe forumuri e ultimul lucru pe care l-as vrea.
Multumesc.
foarte bine ca privesti pescuitul din punctul asta de vedere.
Si skiorul, inotatorul, soferul si alergatorul din exemplul meu, privesc hobby-urile lor ca pe un mijloc de relaxare.
Daniel Albrecht, Camelia Potec, Sebastien Loeb sau Tyson Gay nu au obtinut suprematiile mondiale in sporturile pe care le practica prin metode relaxante. S-au intrecut sportiv si dur cu adversarii lor si au castigat.
La fel se intampla si in pescuitul de competitie. Placerea de a prinde este poate estompata, insa apare altceva: lupta pentru primul loc.

sper sa fi inteles si acest punct de vedere si pe viitor sa tratezi mai condescendent si competitia in pescuit.
multumesc
APCR

andrei senzor
junior member

Mesaj de andrei senzor » 01 Mar 2008 19:42

teacher64 scrie: (...)
Cat despre carcotasi... fiti linistiti: au fost, sunt si vor exista peste tot. Pe de alta parte, sunt chiar un rau necesar, altfel lucrurile chiar ar lua-o razna. :mrgreen:
asa cum i-am spus si lui Mosharu ( nu-i mai zic "frate", sa nu creada Cezar ca il cunosc de la Poarta Alba :D ) apar personaje situate la mare distanta de fenomen ( din toate punctele de vedere, inclusiv geografic), care postuleaza:

exemplu: "nu ma intereseaza cine castiga concursul de la Peris, din moment ce nu se desfasoara cinstit!"

acum am sa ma inspir din randurile lui Vlad Pavlovici, care acum cativa ani a scris un articol exceptional intitulat "Politia boiliesurilor":

Acesti indivizi, practic chibiti in lumea pescuitului competitional la crap, incalca regula numarul unu a chibitilor, aceea de a tacea.
APCR

mosharu
maniac

.

Mesaj de mosharu » 01 Mar 2008 20:49

@Val Pangica si Cezar Bibu, va propun urmatoarele:
Hai sa lasam "injectiile" pt ca, suntem oameni maturi cu par alb pe cap....si nu cred ca ne fac cinste la niciunul astfel de postari.
Daca vreti sa participati la OVER10 ( tu cu Cezar) , sunteti bineveniti.
Atat am avut de zis.
Tie Val, ti-am zis acum ceva timp ca NU am sa-ti mai raspund la provocari...indiferent de ce origine sunt ele. Daca vrei sa continuii ...nu ai decat. Eu ma "opresc" aici.
"OVER10" este concursul meu, gandit si organizat de MINE si o sa fac tot posibilul sa iasa OK.
In rest...de "intepaturi" pe forum sunt SATUL...ca si voi de altfel.......
ps. Cezar, NU am fost "cazat la stat"....si chiar daca eram...era numai problema mea, nu crezi? PACE tie PESCAR....
Ultima oară modificat 02 Mar 2008 11:14 de către mosharu, modificat 1 dată în total.

Val Pangica
member

Mesaj de Val Pangica » 01 Mar 2008 21:48

Mai Cristi eu nu ma iau de tine aiurea - dar mai ai si tu grija la ce scrii cind vorbesti cu mine . La altii nu am pretentie , dar macar tu mai cunosti una , alta . Plus ca la chestia cu Perisul esti un pic deplasat fata de Cezar mai ales si dupa aia fata de mine . Dar pina la urma e problema ta sa faci ce vrei si sa pui ce premii vrei .
Iti dau un sfat - exista cineva care stie si el bine Perisul - il cheama Adriano - macar cu el sa te consulti pe acest concurs , daca de la noi nu accepti un sfat sau o critica .

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 01 Mar 2008 22:18

Val Pangica scrie:Mai Cristi eu nu ma iau de tine aiurea - dar mai ai si tu grija la ce scrii cind vorbesti cu mine . La altii nu am pretentie , dar macar tu mai cunosti una , alta . Plus ca la chestia cu Perisul esti un pic deplasat fata de Cezar mai ales si dupa aia fata de mine . Dar pina la urma e problema ta sa faci ce vrei si sa pui ce premii vrei .
Iti dau un sfat - exista cineva care stie si el bine Perisul - il cheama Adriano - macar cu el sa te consulti pe acest concurs , daca de la noi nu accepti un sfat sau o critica .
@Val, NU eu am inceput....
Adu-ti aminte urmatoarele:
"acest mosharu care se inscrie si nu participa"...."fratele mosharu...de parca este mason".....etc.
PE CE FORUM DIN ROMANIA..am pomenit EU vreodata ceva de tine Val??? NU cred.....!!!
Si chiar daca INCA mai pescuiam la "bomba"...nu cred ca era "necesar" sa te "frece" de mine, nu crezi????
asta am scris-o referitor la postarea ta de mai sus..."scule de 2 lei...eu am pierdut niste ani la. ...pescuit....etc"
pentru cultura ta Val, am pescuit pentru prima data la Peris ( podisor 1) in 1984! si slava DOMNULUI...mainile mele ACUM manuiesc ( cu dibacie...cred ) NCS-urile de la CENTURY & BBRLC :D si stai "linistit" Val..referitor la echipament, am si eu ca si tine ...echipament de mii de euro..daca este sa ne "umflam" in asta.

Daca te referi la Adriano Musaro in postarea ta....daca este in tara in iulie, mai mult ca sigur ca i-ar face placere sa vina la Peris. Daca nu ai vazut lista de inscrieri...este o echipa SI de la Pescar4Ever ;-)
In rest....iti doresc multa sanatate tie si familiei tale!
Sper sa ne vedem la "OVER 10"....daca nu..poate candva la vreo partida de placere.

Val Pangica
member

Mesaj de Val Pangica » 01 Mar 2008 22:43

Vad ca nu ai priceput nimic din ce iti scriu eu - ce legatura au sculele aici ? Iar pe Adriano te-am invitat sa-l consulti , pentru ca stie balta ( Podisor 2 ) . Oricum sa fie bine , eu mi-am spus parerea , chiar la modul mai aspru , dar daca asa gindesc , ce sa fac ?

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 01 Mar 2008 22:49

Val Pangica scrie:Vad ca nu ai priceput nimic din ce iti scriu eu - ce legatura au sculele aici ? Iar pe Adriano te-am invitat sa-l consulti , pentru ca stie balta ( Podisor 2 ) . Oricum sa fie bine , eu mi-am spus parerea , chiar la modul mai aspru , dar daca asa gindesc , ce sa fac ?
@Val, se prea poate sa nu fi inteles mai nimic din postarile tale...ce naiba sa fac acum? :D
.......Sunt si eu tot la fel de "capos" ca si tine.....si la fel de "aprig" ;-) :lol:
PACE tie Val.
ps. daca totusi crezi ca te "umilesti" participand la OVER10 in fata amicilor tai...te astept in vizita la masa festiva la o bere.

Adrian B
member

Mesaj de Adrian B » 01 Mar 2008 22:59

@ Andrei

Raspunsurile tale sunt foarte clare. Multumesc. In acceptiunea mea totusi, pescar de competitie se numeste ala care si castiga nu care doar participa.
Atata ca nu-mi place galceava si zazania asta intre voi cei care participati la aceste concursuri. Bine acuma, gandind si pe partea cealalalta, "disputele" astea intre voi mai scoate la suprafata si unele chestii. Poate pentru multi dintre voi care va cunoasteti, pot parea interesante si gustati altfel "intepaturile" sa le zic asa. Totusi, mi se pare multa dusmanie intre voi, cand, asa cum am spus, pescuitul ar trebui sa fie un mijloc de ralaxare si o competitie in care sa exista fair play.

Sionut
senior member

Mesaj de Sionut » 01 Mar 2008 23:06

Adrian B scrie:@ Andrei

Raspunsurile tale sunt foarte clare. Multumesc. In acceptiunea mea totusi, pescar de competitie se numeste ala care si castiga nu care doar participa.
Atata ca nu-mi place galceava si zazania asta intre voi cei care participati la aceste concursuri. Bine acuma, gandind si pe partea cealalalta, "disputele" astea intre voi mai scoate la suprafata si unele chestii. Poate pentru multi dintre voi care va cunoasteti, pot parea interesante si gustati altfel "intepaturile" sa le zic asa. Totusi, mi se pare multa dusmanie intre voi, cand, asa cum am spus, pescuitul ar trebui sa fie un mijloc de ralaxare si o competitie in care sa exista fair play.
Adrian,
cand apar banii,dispare fair-playul.Este diferenta dintre amatori si profesionisti.Dintre a juca de placere si a juca pentru faima,prestigiu toate finalizandu-se in bani.Si aici sunt alte reguli ...
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

Scrie răspuns