Adrian B scrie:Opinie.
Cred ca o sa fiu un pic off topic si imi cer scuze..
eu cred ca nu esti deloc off topic
Adrian B scrie:Am si eu o problema cu denumirea aceasta: "pescar de competitie"
Poata ma ajutati s-o inteleg. Corectati-ma daca gresesc. Pescar de competitie = acel pescar care participa la competitii, corect?.
corect.
Adrian B scrie:Asta inseamna ca intr-un an competitional, trebuie sa participi la cel putin jumatate din concursurile de crap. Ca sa fiu si mai exact, un individ care isi cumpara niste bete de crap, si participa la toate concursurile se numeste pescar de competitie? Ala care e un pescar foarte bun la pescuitul crapului, dar care nu are timp - poate omul are si el un job - si pescuieste in week-end, se numeste doar pescar?.
da. multi pescari "de competitie" au si serviciu. si participa la concursuri, in limita timpului disponibil. unii doar in concediu. in toate sporturile exista asa ceva, sportivi care lucreaza si concureaza in paralel.
Adrian B scrie:Cum se numeste acela care are propria competitie cu crapul? Acela care stie sa-si respecte "partenerul" (crapul), care stie sa respecte natura, etc...?.
Se numeste pescar.
Cei care respecta zapada, brazii si adora alunecarea in viteza se numesc skiori.
Cei care respecta apa, valurile, marile si oceanele lumii si sunt atrasi de inot se numesc inotatori.
Cei care respecta motoarele si conduc masini cu pasiune se numesc soferi.
Cei care alearga in parcuri intr-un peisaj superb de toamna se numesc, firesc, alergatori.
etc.
Adrian B scrie:Corect, pt cei mai invatati dintre dvs in ale pescuitului, exista dorinta de a va duela priceperea intr-o "competitie sportiva". De fapt exista 2 competitii, una pe balta si alta pe forumuri.
asa se intampla in orice intrecere sportiva. exista lupta din teren si cea din presa. pescuitul de competitie lipsind cu desavarsire din paginile ziarelor de sport, este "disecat" pe forumuri...
Adrian B scrie:Eu vad pescuitul exclusiv ca pe un mod de relaxare. Sa fiu pescar de competitie si sa am tot felul de dispute pe forumuri e ultimul lucru pe care l-as vrea.
Multumesc.
foarte bine ca privesti pescuitul din punctul asta de vedere.
Si skiorul, inotatorul, soferul si alergatorul din exemplul meu, privesc hobby-urile lor ca pe un mijloc de relaxare.
Daniel Albrecht, Camelia Potec, Sebastien Loeb sau Tyson Gay nu au obtinut suprematiile mondiale in sporturile pe care le practica prin metode relaxante. S-au intrecut sportiv si dur cu adversarii lor si au castigat.
La fel se intampla si in pescuitul de competitie. Placerea de a prinde este poate estompata, insa apare altceva: lupta pentru primul loc.
sper sa fi inteles si acest punct de vedere si pe viitor sa tratezi mai condescendent si competitia in pescuit.
multumesc